Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Τραγωδία σε λούνα παρκ της Γαλλίας: Σκοτώθηκε 17χρονος που εκτοξεύτηκε από κούνια – Σε κρίσιμη κατάσταση 19χρονη

Τραγωδία σε λούνα παρκ της Γαλλίας: Σκοτ...

Πραγματογνώμονες θα διενεργήσουν έλεγχο για να αποσαφηνιστούν τα αίτια του δυστυχήματος

Τραγωδία σε λούνα παρκ στην Γαλλία, όπου ένας έφηβος σκοτώθηκε και μία νέα γυναίκα τραυματίστηκε βαριά, όταν έπεσαν από ύψος εξήντα μέτρων σε ένα παιχνίδι που θεωρείται η μεγάλη ατραξιόν του πάρκου.

Οι δύο νέοι ήταν ανεβασμένοι σε μια κούνια όταν μια ριπή ανέμου, σύμφωνα με τις πρώτες ενδείξεις, παρέσυρε τα παιδιά την ώρα που αυτά ήταν στον αέρα. Οι  δύο νέοι έπεσαν και σύμφωνα με κάποιες πληροφορίες, κατά την πτώση τους παρασύρθηκαν από τον άνεμο και χτύπησαν σε αντικείμενα, πριν καταλήξουν στο έδαφος.  Η τραγωδία εκτυλίχτηκε στο πάρκο ψυχαγωγίας του Καπ Ντ’ Αγκντ, δυτικά του Μονπελιέ, στη νότια Γαλλία.

Τα τοπικά ΜΜΕ αναφέρουν η κούνια είναι εξοπλισμένη με μια ελαστική ταινία, την «Αδρεναλίνη», το εμβληματικό αξιοθέατο του λούνα παρκ. Ξαπλωμένοι, με τα κεφάλια προς τα εμπρός, οι επιβάτες δεν προστατεύονται από μπάρες. Απλώς φορούν κράνη και είναι δεμένοι με λουριά. Στη συνέχεια απελευθερώνονται στο κενό με ταχύτητα 110 χλμ/ώρα.

Στο σημείο έσπευσαν πυροσβέστες και ασθενοφόρα, αλλά δεν κατάφεραν να σώσουν τον 17χρονο, ενώ η 19χρονη νοσηλεύεται με πολλαπλά τραύματα. Μεταφέρθηκε σε κρίσιμη κατάσταση στο νοσοκομείο, αλλά σύμφωνα με πληροφορίες η ζωή της πλέον δεν κινδυνεύει. Με δικαστική απόφαση έκλεισε το λούνα παρκ, ενώ θα πραγματογνώμονες θα διενεργήσουν έλεγχο για να αποσαφηνιστούν τα αίτια του δυστυχήματος.

Τον Αύγουστο του 2019 σε άλλο ατύχημα στο ίδιο λούνα παρκ είχε τραυματιστεί στο κεφάλι ένας 50χρονος.

uMBhT4dteoA

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις