Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Φωτιά στη Νέα Αγχίαλο: Απομακρύνονται μαχητικά αεροσκάφη F-16! -Φεύγουν με βάρκες οι κάτοικοι

Φωτιά στη Νέα Αγχίαλο: Απομακρύνονται μα...

Εκκενώθηκαν 9 χωριά

ΝΕΟΤΕΡΟ: Λίγο μετά τις 19:00 το απόγευμα της Πέμπτης, η ηγεσία του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, το ΓΕΕΘΑ και το Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας έδωσαν εντολή προληπτικής απομάκρυνσης των μαχητικών αεροσκαφών F-16 που επιχειρούν από τις τρεις πολεμικές μοίρες της 111 Πτέρυγας Μάχης στη Νέα Αγχίαλο, λόγω των συνεχών εκρήξεων και της ανεξέλεγκτης πυρκαγιάς.

Στην 111 Πτέρυγα Μάχης φιλοξενούνται περίπου 70 μαχητικά αεροσκάφη τύπου F-16. Σύμφωνα με πληροφορίες, στην 330 Μοίρα επιχειρούν 32 μαχητικά αεροσκάφη F-16 Block30. Στις άλλες δύο πολεμικές μοίρες της Νέας Αγχιάλου, την 341 και την 347, βρίσκονται ακόμη 38 μαχητικά αεροσκάφη F-16 Block50. 

ΝΕΟΤΕΡΟ: Πάνω από 250 άνθρωποι έχουν απομακρυνθεί από την περιοχή της Αγχιάλου δια θαλάσσης σύμφωνα με τον δήμαρχο Βόλου, Αχιλλέα Μπέο.

Ο δήμος Βόλου λόγω των δύσκολων καταστάσεων που επικρατούν στη Νέα Αγχίαλο διατηρεί ανοιχτό τον Εκθεσιακό Πολυχώρο στο Πεδίον του Άρεως για να φιλοξενηθούν όσοι έχουν εγκαταλείψει τα σπίτια τους ακολουθώντας τις οδηγίες της Πολιτικής Προστασίας για εκκένωση των οικισμών.

Συγκεκριμένα με ανακοίνωσή του ο δήμος Βόλου αναφέρει ότι «όσοι δεν έχουν καταλύματα μπορούν να κατευθύνονται στο Εκθεσιακό Κέντρο του Δήμου Βόλου, όπου μπορούν να φιλοξενηθούν ή και να διοχετευθούν και να φιλοξενηθούν σε ξενοδοχεία της περιοχής, που διαθέτουν ελεύθερα δωμάτια»

Εξάλλου, ο δήμος Βόλου λόγω των δύσκολων καταστάσεων που επικρατούν στη Νέα Αγχίαλο διατηρεί ανοιχτό τον Εκθεσιακό Πολυχώρο στο Πεδίον του Άρεως για να φιλοξενηθούν όσοι έχουν εγκαταλείψει τα σπίτια τους ακολουθώντας τις οδηγίες της Πολιτικής Προστασίας για εκκένωση των οικισμών.
Συγκεκριμένα με ανακοίνωσή του ο δήμος Βόλου αναφέρει ότι «όσοι δεν έχουν καταλύματα μπορούν να κατευθύνονται στο Εκθεσιακό Κέντρο του Δήμου Βόλου, όπου μπορούν να φιλοξενηθούν ή και να διοχετευθούν και να φιλοξενηθούν σε ξενοδοχεία της περιοχής, που διαθέτουν ελεύθερα δωμάτια».

ΝΕΟΤΕΡΟ: Συναγερμός στη Νέα Αγχίαλο, όπου μαίνεται η φωτιά που καίει από χθες περιοχές στη Μαγνησία, καθώς – σύμφωνα με την ΕΡΤ- ακούγονται συνεχείς και ισχυρές εκρήξεις από αποθήκη πυρομαχικών

Από αποθήκη πυρομαχικών, που βρίσκεται 4χλμ. βορειοδυτικά της Αγχιάλου και τυλίχθηκε στις φλόγες, ενώ έχει εκκενωθεί από το προσωπικό.

Η αποθήκη πυρομαχικών βρίσκεται 6χλμ. από την 111 Πτέρυγα Μάχης της Πολεμικής Αεροπορίας, της οποίας επίσης οι αποθήκες εκκενώνονται για προληπτικούς λόγους. Επιτελείς του ΓΕΕΘΑ κρίνουν την κατάσταση ανησυχητική. 

Mέσα σε λίγα λεπτά, έφυγαν οι κάτοικοι από τον Άγιο Γεώργιο Κυνηγών, τη Χρυσή Ακτή, τον Μάραθο και την Κριθαριά καθώς έλαβαν μήνυμα από το 112 να εκκενώσουν τις περιοχές τους

AΡΧΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: Μήνυμα από το 112 εστάλη, λίγο πριν τις 4 το μεσημέρι, στους κατοίκους της περιοχής Καστράκι, λόγω της φωτιάς που έχει ξεσπάσει στη Μαγνησία.

«Ενεργοποίηση 112. Αν βρίσκεστε στην περιοχή Καστράκι εκκενώστε τώρα προς Μικροθήβες. Πυρκαγιά στην περιοχή σας. Ακολουθείτε τις οδηγίες των Αρχών» αναφέρει το μήνυμα που έλαβαν όσοι βρίσκονται στην περιοχή.

Την ίδια στιγμή, το υπουργείο Πολιτικής Προστασίας κάλεσε για εκκένωση όσους κατοίκους βρίσκονται στις εξής περιοχές: Νέα Αγχίλαος, Στουπί, Βελανιδιά, Μάραθος, Κριθάρια, Σωρός, Χρυσή Ακτή Παναγιάς και Άγιος Γεώργιος.

Στη μάχη για την κατάσβεση της φωτιάς συμμετέχουν 5 πυροσβεστικά αεροσκάφη, 85 πυροσβεστικά οχήματα, 8 πεζοπόρα τμήματα, δεκάδες υδροφόρες του Δήμου Βόλου, αλλά και πολλές ιδιωτικές, καθώς και εκατοντάδες εθελοντές.

Στα υπόλοιπα μέτωπα, οι αναζωπυρώσεις συνεχίζονται στη Ρόδο όπου η φωτιά καίει για δέκατη ημέρα. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, αντιμετωπίζονται οι αναζωπυρώσεις σε Κέρκυρα, Κάρυστο και Αχαΐα. Ελέγχθηκαν οι πυρκαγιές σε Λαμία και Τιθορέα Φθιώτιδας.

Υπό έλεγχο τέθηκε, επίσης, η φωτιά που ξέσπασε σήμερα στην Κύμη Εύβοιας.

Πέντε νεκροί ο έως τώρα τραγικός απολογισμός, καθώς τρεις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στις φωτιές, ενώ θρηνούμε τους δύο πιλότους του Καναντέρ.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις