Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Καιρός: Στις 8 περιοχές που θα "ψηθούν" από τον καύσωνα η Αχαΐα

ΚΑΥΣΩΝΑΣ ΠΑΡΑΛΙΑ ΑΛΜΥΡΟΥ ΚΕΡΚΥΡΑ(ΚΟΝΤΑΡΙ...

ΚΑΥΣΩΝΑΣ ΠΑΡΑΛΙΑ ΑΛΜΥΡΟΥ ΚΕΡΚΥΡΑ(ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ EUROKINISSI)

Σε εξέλιξη ο καύσωνας διαρκείας

Σε εξέλιξη βρίσκεται το δεύτερο ισχυρό κύμα καύσωνα, ενός ενιαίου καύσωνα που θα έρθει σε τρία τμήματα, με μεγάλες θερμοκρασίες και σήμερα.

Ο μετεωρολόγος, Τάσος Αρνιακός, μιλά για την πορεία του καύσωνα, αλλά και για τις περιοχές που οι θερμοκρασίες θα χτυπήσουν κόκκινο.

«Το δεύτερο κύμα βρίσκεται σε εξέλιξη, καθώς σήμερα περιμένουμε ο υδράργυρος να φτάσει τους 44, δεν αποκλείεται τοπικά και τους 45 βαθμούς Κελσίου, κυρίως στις πεδινές περιοχές από τον θεσσαλικό κάμπο και κάτω, δηλαδή στις πεδιάδες της Φθιώτιδας, της Φωκίδας, στην Αττικοβοιωτία, στην Αργολίδα, στην Λακωνία, στην Ηλεία, στην Αχαΐα και στην Αιτωλοακαρνανία.

Σε αυτές τις περιοχές, με βασικές πόλεις τα Τρίκαλα, την Καρδίτσα, την Λάρισα, την Θήβα, την Λιβαδειά, την Λαμία, την Χαλκίδα, τα δυτικά προάστια της Αττικής, κυρίως στον Ασπρόπυργο, στην Ελευσίνα, στους Αγίους Θεοδώρους, την Αργολίδα, στον Κρανίδι, στο Άργος, στην Σπάρτη, στον Πύργο και στο Αγρίνιο, ο υδράργυρος θα χτυπήσει κόκκινο, με πάνω από 40-42 βαθμούς Κελσίου» υπογραμμίζει ο Τάσος Αρνιακός.

Η κατάσταση αυτή αύριο, Κυριακή, θα συνεχιστεί και θα ενταθεί, όπως μας μεταφέρει.

«Στην Αττική περιμένουμε 43 με 44 βαθμούς Κελσίου, το μεσημέρι, κυρίως στο κέντρο της Αθήνας, στα Πατήσια, στους Αμπελόκηπους, στην Καλλιθέα, στην Σαλαμίνα, στην Ελευσίνα. Στις υπόλοιπες περιοχές της Αττικής ο υδράργυρος θα κυμανθεί στους 40 με 42 βαθμούς Κελσίου» σημειώνει ο μετεωρολόγος.

Μικρή υποχώρηση, 2 με 5 βαθμούς περιμένουμε από την Δευτέρα και την Τρίτη. Την Τετάρτη και την Πέμπτη, όμως, σύμφωνα με τον Τάσο Αρνιακό, «έρχεται το τρίτο και τελευταίο κύμα των υψηλών θερμοκρασιών του ενιαίου καύσωνα “Κλέων”, που θα κρατήσει, όπως φαίνεται, 20 μέρες περίπου».

 

πηγή newsit.gr

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις