Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Γαλλία: Ανασχηματισμός από τον Μακρόν - Απομάκρυνε την υπουργό που είχε ποζάρει στο Playboy

Γαλλία: Ανασχηματισμός από τον Μακρόν - ...

Διατηρείται στην πρωθυπουργία η Ελιζαμπέτ Μπορν και οι υπουργοί Εξωτερικών και Οικονομικών

Σε περιορισμένο ανασχηματισμό στο κυβερνητικό επιτελείο προχώρησε ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν, με πιο αξιοσημείωτες τις αλλαγές στα υπουργεία Παιδείας και Υγείας.

Ο πρόεδρος διατήρησε την Ελιζαμπέτ Μπορν στην πρωθυπουργία, αψηφώντας τις πιέσεις που δέχθηκε στον απόηχο των ταραχών που συγκλόνισαν τη Γαλλία στα τέλη Ιουνίου, καθώς και των απεργιακών κινητοποιήσεων του Μαρτίου και του Απριλίου ενάντια στη μεταρρύθμιση του συνταξιοδοτικού συστήματος.

Για το 56% των Γάλλων, η Ελιζαμπέτ Μπορν είναι «κακή πρωθυπουργός», σύμφωνα με δημοσκόπηση που δημοσιεύθηκε χθες Τετάρτη.

Ωστόσο παρελθόν από το κυβερνητικό σχήμα αποτελεί η 40χρονη υφυπουργός Κοινωνικών Υποθέσεων Μαρλέν Σιαπά, η οποία είχε επικριθεί έντονα για την φωτογράφισή της στο ανδρικό περιοδικό Playboy, κατά τη διάρκεια της αναταραχής για το συνταξιοδοτικό.

Σε ό,τι αφορά άλλες μετακινήσεις, ο 34χρονος Γκαμπριέλ Ατάλ αντικαθιστά τον 57χρονο Παπ Ντιαγέ στο υπουργείο Παιδείας και ο 47χρονος Ορελιέν Ρουσό αναλαμβάνει το υπουργείο Υγείας, διαδεχόμενος τον 60χρονο Φρανσουά Μπρον.

Αμετακίνητοι παρέμειναν ο Μπρουνό Λεμέρ στο υπουργείο Οικονομικών, η Κατρίν Κολονά στο υπουργείο Εξωτερικών και ο Ζεράλντ Νταρμανέν στο υπουργείο Εσωτερικών.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις