Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Φωτιές: Μάχη με αναζωπυρώσεις και τα «καντηλάκια» στα Δερβενοχώρια - Σε ύφεση η κατάσταση σε Ρόδο και Λουτράκι

Φωτιές: Μάχη με αναζωπυρώσεις και τα «κα...

Η εικόνα στα πύρινα μέτωπα

Διάσπαρτες εστίες φωτιάς και αναζωπυρώσεις αντιμετωπίζουν οι εναέριες και επίγειες δυνάμεις της Πυροσβεστικής που επιχειρούν στην ευρύτερη περιοχή των Δερβενοχωρίων.

Ειδικότερα σύμφωνα με την Πυροσβεστική, στην περιοχή υπάρχει διασπορά δυνάμεων, οι οποίες συνεχίζουν να επιχειρούν προκειμένουν να περιορίσουν τα «καντηλάκια», δηλαδή τις διάσπαρτες πολύ μικρές εστίες οι οποίες ωστόσο μπορούν να προκαλέσουν αναζωπυρώσεις, και να προστατεύσουν τις κατοικημένες περιοχές. Στα Δερβενοχώρια επιχειρούν 250 πυροσβέστες με 8 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 75 οχήματα, 3 αεροσκάφη, 3 ελικόπτερα καθώς και 1 ελικόπτερο για συντονισμό.

Η πιο δύσκολη φωτιά φαινόταν να είναι αυτή της Ρόδου στην περιοχή Έμπωνας, ωστόσο όπως τόνισε ο αντιδήμαρχος Ρόδου στην τηλεόραση του OPEN το πρωί της Πέμπτης «και τα τρία μέτωπα είναι σε ύφεση».

Στη Ρόδο επιχειρούν 102 πυροσβέστες με 3 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 28 οχήματα, ενώ από αέρος συνδράμουν 2 αεροσκάφη και 3 ελικόπτερα.

Ίδια εικόνα με τα Δερβενοχώρια παρουσίαζει και το Λουτράκι καθώς, σύμφωνα με την Πυροσβεστική δεν υπάρχει ενιαίο ενεργό μέτωπο αλλά διάσπαρτες εστίες εντός του καμένου. Κατά τη διάρκεια της νύχτας οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής ήταν σε επιφυλακή, προσπαθώντας να αποτρέψουν τυχόν αναζωπυρώσεις.

Στο Λουτράκι επιχειρούν 120 πυροσβέστες με 4 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 43 οχήματα, καθώς και ένα ελικόπτερο.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική , η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε το μεσημέρι της Τετάρτης 19 Ιουλίου σε δασική έκταση στο Λευκόχωμα Λακωνίας είναι σε ύφεση και στο σημείο επιχειρούν 52 πυροσβέστες με 3 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 15 οχήματα, ενώ από αέρος επιχειρούν 2 αεροσκάφη και 1 ελικόπτερο.

Καλύτερη είναι η εικόνα και στο οδικό δίκτυο. Σύμφωνα με ενημέρωση από την Τροχαία αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία των οχημάτων επί της επαρχιακής οδού Ελευσίνας-Θηβών, από τον κόμβο Μάνδρας προς Θήβα και στα δύο ρεύματα. Επίσης, επί της Νέας Εθνικής Οδού Αθηνών-Κορίνθου, από το ύψος του κόμβου Αγίων Θεοδώρων μέχρι τον κόμβο Επιδαύρου, στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Κόρινθο, αποκαθίσταται η κυκλοφορία στη δεξιά λωρίδα κυκλοφορίας και η κυκλοφορία των οχημάτων διεξάγεται κανονικά.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις