Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Φορολογικές δηλώσεις: Προ των θυρών είναι νέα παράταση

Φορολογικές δηλώσεις: Προ των θυρών είνα...

2 εκατ. πολίτες δεν έχουν υποβάλλει

Ενώ απομένουν μόλις 18 ημέρες για την λήξη της προθεσμίας για την υποβολή των  Φορολογικών δηλώσεων , εντούτοις ένας μεγάλος αριθμός φορολογουμένων δεν δείχνει ιδιαίτερο ζήλο ώστε να είναι συνεπής με το ετήσιο ραντεβού με την Εφορία.

Με βάση τα στοιχεία της ΑΑΔΕ έχουν υποβληθεί 4,550 εκατ. φορολογικές δηλώσεις, ενώ πέρυσι είχαν υποβληθεί συνολικά 6,4 εκατ. Απομένουν κατά συνέπεια 1,9 εκατ. ευρώ. και προκειμένου να μην χρειαστεί να δοθεί νέα παράταση θα πρέπει να υποβάλλονται στο υπόλοιπο της προθεσμίας από 105.000 δηλώσεις την ημέρα, κάτι που θεωρείται πρακτικά αδύνατο.

 Από το υπουργείο Οικονομικών δηλώνουν πως ελπίζουν ότι δεν θα χρειαστεί να δοθεί νέα παράταση, ήδη έχει δοθεί μία, αλλά μάλλον το γνωρίζουν και οι ίδιοι ότι αυτό θα συμβεί, όπως και όλα τα προηγούμενα χρόνια.

Με βάση τα τελευταία διαθέσιμα στοιχεία:

1. Το 49,65% που αντιστοιχεί σε 2.259.380 δηλώσεις, είναι μηδενικές.

2. Το 33,62% δηλαδή 1.529.917 φορολογούμενοι έχουν χρεωστικό εκκαθαριστικό με το μέσο επιπλέον ποσό που καλούνται να καταβάλλουν οι φορολογούμενοι να είναι στα 1.154 ευρώ.

3. Το υπόλοιπο 16,73%, που αντιστοιχεί σε 761.318 φορολογικές δηλώσεις, έχει πιστωτικό εκκαθαριστικό με το μέσο ποσό επιστροφής να ανέρχεται σε 361 ευρώ.

Την ίδια στιγμή πάντως οι φορολογούμενοι που είναι δικαιούχοι του market pass 2 , υπολογίζονται σε 2,8 εκατ. θα πρέπει να βιαστούν, αφού αποτελεί προϋπόθεση για την έγκριση του επιδόματος. Η πλατφόρμα αναμένεται να ανοίξει στο τέλος Αυγούστου.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις