Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Σε διαγωνισμό από την ΕΤΑΔ η παραλία στα Μποζαΐτικα από τον Ιούνιο- Ακολουθεί κτίριο Πατρέως και Καραϊσκάκη

Πάτρα: Σε διαγωνισμό από την ΕΤΑΔ η παρα...

Η εκμετάλλευση παραλίας και αιγιαλού

Με βάση το νόμο 5336/2023 που παραδίδει τις παραλίες στην ΕΤΑΔ τα τμήματα ζωνών αιγιαλού και παραλίας που έχουν χαρακτηριστεί ως «Τουριστικά Δημόσια Κτήματα» καθώς και οι επιχειρηματικές μονάδες του ΕΟΤ που είχαν περιέλθει στη διοίκηση του Υπουργείου Οικονομικών το 2017, επιστρέφουν στη δικαιοδοσία της ΕΤΑΔ.

Οι υπάρχουσες συμβάσεις παραχώρησης παραμένουν σε ισχύ έως τη λήξη τους ενώ το δικαίωμα ανανέωσης περιέρχεται πλέον στην ΕΤΑΔ.
Η πλαζ της Πάτρας είναι ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα αυτής της κατάστασης, και το σήριαλ με τις καντίνες που δεν μπορούν να τοποθετηθούν εκεί, είναι μια διάσταση της όλης κατάστασης.
Αλλά δεν είναι μόνο η πλαζ.
Μια αναζήτηση στην ιστοσελίδα της ΕΤΑΔ αρκεί για να διαπιστώσει κανείς ότι από τον Ιούνιο έχει γίνει διαγωνισμός για την εκμετάλλευση τμήματος παραλίας και αιγιαλού στα Μποζαίτικα.
Πρόκειται προφανώς για διαγωνισμό που δεν υπέπεσε στην αντίληψη της δημοτικής αρχής της Πάτρας για αυτό και δεν υπήρξε η παραμικρή αντίδραση ή το παραμικρό ενδιαφέρον.
Όπως αναφέρεται στη σελίδα «η ανώνυμη εταιρεία με την επωνυμία «Εταιρεία Ακινήτων Δημοσίου Α.Ε.» (στο εξής ΕΤΑΔ Α.Ε.), απευθύνει πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την εκμίσθωση τμημάτων αιγιαλών χαρακτηρισμένων ως Τουριστικών Δημόσιων Κτημάτων σε όμορες επιχειρήσεις. Το μίσθωμα ορίζεται ετήσιο και θα υπολογισθεί βάσει των τ.μ. και της χρήσης του τμήματος που εκμισθώνεται. Ο μισθωτής υποχρεούται στην καταβολή του μισθώματος ανεξάρτητα από τη χρονική διάρκεια χρήσης του μισθίου κατά την διάρκεια της μίσθωσης. Σημειώνεται ότι για το ημερολογιακό έτος 2023 θα καταβληθεί ολόκληρο το ετήσιο μίσθωμα, ανεξάρτητα από την συμβατική έναρξη της μίσθωσης. Η κατάθεση των αιτήσεων εκδήλωσης ενδιαφέροντος θα γίνει ηλεκτρονικά, έως την Τρίτη 06 Ιουνίου 2023 στη διεύθυνση [email protected] με την ένδειξη: 4 / 3 «Αίτησης συμμετοχής στην με αρ. πρωτ. 7073/24.05.2023 Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για εκμίσθωση τμημάτων αιγιαλών χαρακτηρισμένων ως Τουριστικών Δημόσιων Κτημάτων, λόγω ομορότητας».

Στην ίδια διαδικτυακή πύλη, και στα προσεχώς, βλέπουμε ότι επίκειται από την ΕΤΑΔ και διαγωνισμός για το κτίριο της Νομαρχίας Πατρέως και Καραισκάκη.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις