Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Αλέξης Τσίπρας: Σύντομα καρέ της πολιτικής του διαδρομής

Αλέξης Τσίπρας: Σύντομα καρέ της πολιτικ...

Δείτε ΦΩΤΟ και ΒΙΝΤΕΟ

Το τάιμινγκ ήταν πάντα σύμμαχος του Αλέξης Τσίπρας. Το σύμπαν συνωμοτούσε και βρισκόταν στο κατάλληλο σημείο, την κατάλληλη ώρα.

Στην αιχμή των μαθητικών καταλήψεων το 1990, όταν έλαμψε το άστρο του στην περίφημη συνέντευξη που παραχώρησε στην Άννα Παναγιωταρέα.

Ακολούθησαν οι σπουδές στο Πολυτεχνείο, ένα γρήγορο πέρασμα από τον επιχειρηματικό στίβο και η αλλαγή πίστας στην πολιτική. Υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων το 2006 και Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ το 2008 μετά τον Αλέκο Αλαβάνο.

Το 2009 ο Αλέξης Τσίπρας μπήκε στη Βουλή ως επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ.  Ο Γιώργος Παπανδρέου  υποχρεώθηκε σε παραίτηση, αφήνοντας την Κυβέρνηση Παπαδήμου να οδηγήσει τη χώρα στις εκλογές του 2012.

Το ΠΑΣΟΚ κατέρρευσε στην τρίτη θέση και ο ΣΥΡΙΖΑ του Προέδρου Αλέξη γίνεται πλέον αξιωματική αντιπολίτευση.

Το 2015, με αφορμή την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας, ο Αλέξης Τσίπρας οδηγεί τη χώρα σε πρόωρες εκλογές. Το ΠΑΣΟΚ κατεβαίνει διασπασμένο (ο Γιώργος Παπανδρέου ίδρυσε λίγες εβδομάδες πριν τις κρίσιμες κάλπες το ΚΙΔΗΣΟ), η ΝΔ έχει τη φθορά της διακυβέρνησης και ο Αλέξης Τσίπρας γίνεται πρωθυπουργός. Η οπερετική επαναδιαπραγμάτευση με τους θεσμούς, κατέληξε στο κλείσιμο των τραπεζών, τα κάπιταλ κοντρόλ και το αλησμόνητο δημοψήφισμα. Διαλύει τη Βουλή και στήνει κάλπες τον Σεπτέμβριο του 2015 οπότε και επανεκλέγεται.

 

Παρά τις αντιδράσεις για τη Συμφωνία των Πρεσπών, ολοκληρώνει την τετραετή διακυβέρνησή του.

Τον Ιούλιο του 2019 χάνει τις εκλογές και αποχωρεί από το Μέγαρο Μαξίμου

Στις 29 Ιουνίου 2023 και μετά την ήττα στις εκλογές της 25ης Ιουνίου δηλώνει την παραίτησή του από την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις