Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Την Παρασκευή τιμώνται οι 12 Απόστολοι στην ενορία της Παντάνασσας

Πάτρα: Την Παρασκευή τιμώνται οι 12 Απόσ...

Της Θείας λειτουργίας το πρωί θα προεξάρχει ο π. Χαράλαμπος Παπαδόπουλος από το ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Οβρυάς

Τους Δώδεκα Αποστόλους τιμά την Παρασκευή 30 Ιουνίου 2023 η εκκλησία μας και στην Πάτρα επίκεντρο του εορτασμού αποτελεί ο ιερός ναός στην Ακτή Δυμαίων που είναι αφιερωμένος στους 12 Αποστόλους.

Επίσης κάθε χρόνο τέτοια μέρα τιμά με λαμπρότητα αυτή τη γιορτή και η ενορία της Παντάνασσας καθώς για όσους δεν το γνωρίζουν στα παλιότερα χρόνια υπήρχε εκκλησάκι επί της οδού Ιωάννου Βλάχου που στη συνέχεια έπαψε να υφίσταται και ενσωματώθηκε στον μεγαλοπρεπή ιερό ναό Παντανάσσης. Για την ακρίβεια, το δεξιό κλείτος του ναού είναι αφιερωμένο όπως και η δεξιά αγία Τράπεζα στους 12 Αποστόλους ενώ υπάρχει και η σχετική εικόνα δεξιά της Παναγίας.

Ο εορτασμός σύμφωνα με το φετινό πρόγραμμα θα ξεκινήσει την Πέμπτη 29/6 στις 7 το απόγευμα με τον εσπερινό ενώ ανήμερα, την Παρασκευή 30/6 το πρωί θα ψαλεί η Θεία λειτουργία προεξάρχοντος του λόγιου ιερέως π. Χαράλαμπου Παπαδόπουλου, προϊσταμένου του ιερού ναού Κοιμήσεως της Θεοτόκου Οβρυάς Πατρών, ο οποίος και θα κηρύξει το Θείο λόγο.

Απόστολοι ονομάζονται οι Δώδεκα μαθητές του Κυρίου Ιησού Χριστού που άφησαν τα πάντα και Τον ακολούθησαν σε όλη τη δημόσια διακονία Του μέχρι της Αναλήψεως. Στη συνέχεια μετά την επιφοίτηση του Άγιου Πνεύματος, οι Άγιοι Απόστολοι έγιναν κήρυκες και μάρτυρες της πίστεως στον Χριστό προς λύτρωση της ανθρωπότητας από την αμαρτία και συνέβαλαν στην εξάπλωση της Βασιλείας του Θεού στη γη. Οι δώδεκα Απόστολοι υπήρξαν οι φωστήρες του κόσμου & οι κήρυκες της ευσέβεια.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις