Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Το σαββατοκύριακο θα τιμηθούν οι Άγιοι Απόστολοι στην Παντάνασσα

Το σαββατοκύριακο θα τιμηθούν οι Άγιοι Α...

Είναι αφιερωμένη στους 12 Αποστόλους η δεξιά Τράπεζα του ναού

Τη σύναξη των αγίων δώδεκα αποστόλων τιμά η εκκλησία μας την Κυριακή 30 Ιουνίου 2019 και στον ιερό ναό Παντανάσσης Πατρών θα τιμηθεί και φέτος ξεχωριστά η γιορτή καθώς το δεξιό κλείτος του ναού είναι αφιερωμένο όπως και η δεξιά αγία Τράπεζα στους 12 Αποστόλους. Έτσι τα τελευταία χρόνια καθιερώθηκε να τιμάται με κατάνυξη και θρησκευτική λαμπρότητα η μεγάλη αυτή εορτή.

Το Σάββατο 29/6 στις 19.00 θα τελεστεί πανηγυρικός εσπερινός ενώ ανήμερα την Κυριακή 30/6 που είναι και η γιορτή στην Θεία λειτουργία μαζί με τους ιερείς του ναού Παντανάσσης θα είναι ο Πρωτοπρεσβύτερος π. Παναγιώτης Θωμάς, προϊστάμενος του ιερού ναού Αγίας Μαρίνης Πατρών, ο οποίος και θα κηρύξει το Θείο λόγο. Απόστολοι ονομάζονται οι Δώδεκα μαθητές του Κυρίου που άφησαν τα πάντα και ακολούθησαν τον Κύριο Ιησού Χριστό σε όλη τη δημόσια διακονία Του μέχρι της Αναλήψεως. Στη συνέχεια μετά την επιφοίτηση του Άγιου Πνεύματος, έγιναν κήρυκες και μάρτυρες της πίστεως στον Χριστό προς λύτρωση της ανθρωπότητας από την αμαρτία και συνέβαλαν στην εξάπλωση της Βασιλείας του Θεού στη γη.

Οι δώδεκα Απόστολοι υπήρξαν οι φωστήρες του κόσμου, οι κήρυκες της ευσέβειας και οι καταλύτες της πλάνης και της ειδωλολατρίας.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις