Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: "Στα κάγκελα" οι φιλόζωοι για την άμαξα με τα άλογα - Ζητούν από το δήμο να πάρει πίσω την άδεια

Πάτρα: "Στα κάγκελα" οι φιλόζω...

Η επιστολή των φιλοζωικών σωματείων

Αντιδράσεις από φιλοζωικές οργανώσεις προκάλεσε η αδειοδότηση από τον ∆ήμο Πατρέων άμαξας με δύο άλογα που θα κυκλοφορεί στην πόλη ως τουριστική «ατραξιόν».

Σε ανακοίνωσή τους οι φιλόζωοι καταγγέλλουν τη δημοτική Αρχή ότι επιτρέπει τον βασανισμό και την εκμετάλλευση των ζώων, επισημαίνοντας πως «ξανά γυρίζουμε πίσω στην ρωμαϊκή εποχή όπου στη αρένα τα ζώα αγωνιζόντουσαν απέναντι στο πάνοπλο άνθρωπο (και η εξουσία μια μορφή όπλου είναι) για να επιβιώσουν, μέχρι να θανατωθούν σε κοινή θέα.

Κάνεις δεν θα μπορούσε να το συλλάβει ότι μια ∆ημοτική Αρχή με τις περγαμηνές αυτές θα γύριζε τόσο πίσω αδειοδοτώντας την περιφορά αντί αμοιβής δυο αμαξών όχι από άνθρωπο, αυτό θα ήταν το πιο λογικό εάν ήθελε να κάνει εντύπωση, αλλά από άλογα. Ο κ. Πελετίδης χρόνια τώρα ως επικεφαλής της ∆ημοτικής Αρχής δίνει μαθήματα συνέπειας, ήθους και αποτελεσματικότητας. Με μία ή δύο αποφάσεις εγκρίθηκε η εκμετάλλευση (βασανισμός) δυο αλόγων να σέρνουν μια άμαξα στο κέντρο και πέριξ της Πάτρας.

Της Πάτρας που έχει διακριθεί για το δυναμισμό και την αποτελεσματικότητα των εθελοντών της στο φιλοζωικό κίνημα. Αυτών των εθελοντών που έχουν δώσει στην πράξη και όχι στην εικονική πραγματικότητα των επιτροπών και των προγραμμάτων μάχες για την επιβίωση των εγκαταλειμμένων ζώων, την θεραπεία τους, την υιοθεσία τους μείδια μέσα και χρήματα.

Καλούμε όλους τους εθελοντές από όποιο μετερίζι και εάν αγωνίζονται να απέχουν από οποιασδήποτε μορφής κίνηση συμβάλει στην επιβεβαίωση  και αποδοχή αυτής της ντροπιαστικής δραστηριότητας στην πόλη μας (άλογα να σέρνουν άμαξες) μέχρι να αρθεί η απόφαση.

Η φωνή μας θα φτάσει μέχρι εκεί που πρέπει προκειμένου να ανατρέψουμε αυτήν την εικόνα του μεσαίωνα.

Στα παιδιά μας διδάσκουμε για τα ζώα ευζωία και ενσυναίσθηση.

Στα σχολεία της Πάτρας, εθελοντές μας πασχίζουν να βελτιώσουν την στάση των συμπολιτών μας απέναντι στα ζώα, στα δικαστήρια παριστάμεθα ως μάρτυρες υπεράσπισης και παραστάτες πολιτικής αγωγής για την υπεράσπιση των ζώων.

Ας αναρωτηθεί η καθεμία και ο καθένας μας τι πρέπει από εδώ και πέρα να κάνουμε, εάν με την ανοχή μας αφήνουμε το θέμα να εξελίσσεται.

Ο κ.∆ήμαρχος τα ξέρει ΟΛΑ από πρώτο χέρι αφού έχει την τύχη να έχει σε αυτό το θέμα ως σύμβουλό του μια προσωπικότητα κύρους στο χώρο της φιλοζωίας και του εθελοντισμού.

Οκ.∆ήμαρχος ξέρει από πρώτο χέρι τι έχει γίνει στο ∆ρέπανο και πως χωρίς τους εθελοντές ∆ΡΕΠΑΝΟ δεν θα υπήρχε.

Καλείται να ανακαλέσει τις άδειες ΤΩΡΑ! και να συνταχτεί με το δίκαιο και το ηθικό.

Γιατί όπως ξέρει καλύτερα αυτός η ΗΘΙΚΗ υπερέχει της ΝΟΜΙΜΟΦΑΝΕΙΑΣ.

Υ.Γ. Το ίδιο συνένοχη για αυτή την απάνθρωπη και οπισθοδρομική απόφαση είναι και η αντιπολίτευση και κάθε ένας ξεχωριστά δημοτικός σύμβουλος.

«Φιλόζωοι Εθελοντές Πάτρας», Φιλοζωικό Σωματείο «Φωνή για τους Άφωνους Σκλάβους», Ακτιβιστική Οργάνωση για τα ∆ικαιώματα των Ζώων».

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις