Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

«Έκρηξη» του γιατρού Ηλιάδη στη δίκη Πισπιρίγκου: «Αποφασίστε από τι πέθανε η Τζωρτζίνα και πείτε μας»!

«Έκρηξη» του γιατρού Ηλιάδη στη δίκη Πισ...

Σφοδρή σύγκρουση Ηλιάδη – Κούγια στη δικαστική αίθουσα

Συνεχίστηκε η κατάθεση του επικεφαλής της ΜΕΘ Παίδων του νοσοκομείου Πάτρας, Ανδρέα Ηλιάδη, στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας, που δικάζει την υπόθεση της ανθρωποκτονίας και της απόπειρας ανθρωποκτονίας της μικρής Τζωρτζίνας, με εντάσεις, υψηλούς τόνους και αναφορές σε μηνύσεις, εκπομπές και… συνεντεύξεις.

Ο Αλέξης Κούγιας συνέχισε την υποβολή ερωτήσεων στον Ανδρέα Ηλιάδη, η κατάθεση του οποίου συνεχίστηκε για τρίτη συνεδρίαση ενώ ο συνήγορος υπεράσπισης της Ρούλας Πισπιρίγκου άφησε για μία ακόμα φορά αιχμές για το ζήτημα των μεταμοσχεύσεων.

Παράλληλα, η υπεράσπιση της Ρούλας Πισπιρίγκου έκανε σήμερα και «στροφή» στους ισχυρισμούς της, με τον Αλέξη Κούγια να εξηγεί στο δικαστήριο πως η εντολέας του επιμένει πως δεν σκότωσε το παιδί της ωστόσο δεν αποκλείει ο θάνατος να επήλθε από άλλο παθολογικό αίτιο πέραν της καρδιάς.

«Επιμένουμε ότι η ανακοπή 25/1/22 και θάνατος 29/1/22, δεν οφείλεται σε ενέργεια της κατηγορουμένης αλλά σε πρόβλημα υγείας που δεν αντιμετωπίστηκε ποτέ. Αυτό επαληθεύεται από καταθέσεις μαρτύρων (Κουρή, Μακρυθανάση και Αναστασάκη). Όπως εξελίσσεται η διαδικασία διαπιστώνεται πως εκτός από καρδιολογικά προβλήματα, η ανακοπή προκύπτει και από επιληπτικά επεισόδια» τόνισε ο Αλέξης Κούγιας απευθυνόμενος στο δικαστήριο.

Πάντως, ο Ανδρέας Ηλιάδης, απαντώντας σε ερωτήσεις της εισαγγελέως της έδρας, επισήμανε πως η επιληπτική κρίση δεν οδηγεί σε ανακοπή…

Τα μηνύματα και οι μηνύσεις
Ο μάρτυρας ρωτήθηκε από τον Αλέξη Κούγια για εάν κατατεθεί μήνυση σε βάρος του από την οικογένεια Πισπιρίγκου και τον Μάνο Δασκαλάκη.

Αλ. Κούγιας: Έχετε δεχθεί κάποια μήνυση από πλευράς Δασκαλάκη και Πισπιρίγκου. Είστε κατηγορούμενος; 

Αν. Ηλιάδης: Δεν είμαι κατηγορούμενος. Έχω δεχθεί μία μήνυση. Δε θυμάμαι περιεχόμενο. 

Αλ. Κούγιας: Έχετε κληθεί από. πταισματοδίκη;

Αν. Ηλιάδης: Έχω δώσει ένορκη κατάθεση.

Αλ. Κούγιας: Έχετε τόσες πολλές υποθέσεις και δε θυμάστε για ποιο λόγο δώσατε απολογία;

Αν. Ηλιάδης: Δεν μπορώ να θυμηθώ.

Αλ. Κούγιας: Είχατε κάνει εναντίον ζεύγους μία φωνητική παρέμβαση στο twitter;

Αν. Ηλιάδης: Δε θυμάμαι.

Ο Αλέξης Κούγιας διάβασε στο δικαστήριο πως έχει κατατεθεί μήνυση από την οικογένεια της Ρούλας Πισπιρίγκου (μητέρα, αδελφή, θείο και πατριό) στον Ανδρέα Ηλιάδη. 

Αλ. Κούγιας: Θα σας θυμίσω. Έχετε μία μήνυση από οικογένεια κατηγορουμένης και μία μήνυση μόνο από Δασκαλάκη. Σας κάλεσαν πριν από λίγο και δεν γίνεται να μην θυμάστε. Πείτε για να μάθουν όλοι. Να δούμε ποιος είναι ο συγκεκριμένος άνθρωπος που θέλει να γίνει διάσημος. Έδωσε μηνύματα με κατηγορουμένη και συγκεκριμένο δημοσιογράφο. Λέγεται Κουσουλός έχει προνομιακή σχέση με τον κύριο.  Θυμάστε τι έλεγε η μήνυση οικογένεια κατηγορουμένης;

Αν. Ηλιάδης: Να μου το θυμίσετε.

Ο Αλέξης Κούγιας διάβασε τη μήνυση στο δικαστήριο σύμφωνα με την οποία του ο κ. Ηλιάδης παραχώρησε (11/7/22) παραχώρησε συνέντευξη στο twitter και αναφέρθηκε στα θέματα νοσηλείας της μικρής Τζωρτζίνας, λέγοντας για τη συμπεριφορά της  οικογένειας Πισπιρίγκου,  πως δεν επέδειξαν ενδιαφέρον για την υγεία του παιδιού. 

Αλ. Κούγιας: Υπάρχει απόρρητο για εσάς;

Αν. Ηλιάδης: Οι συγγενείς της μητέρας δεν επέδειξαν κανένα ενδιαφέρον. Δε θέλησαν να με συναντήσουν. 

Ο Αλ. Κούγιας συνέχισε να υποβάλει επίμονες ερωτήσεις με τον μάρτυρα να επιμένει πως «Δεν υπάρχει ιατρικό απόρρητο. Είναι πληροφορίες για τη σχέση εμού μαζί με συγγενείς. Έχω αναλύσει αυτή τη σχέση στον πταισματοδίκη. Εκατοντάδες παππούδες έρχονται, είναι πρώτη φορά που είδα τέτοια αδιαφορία» και τον συνήγορο της Ρούλας Πισπιρίγκου να ζητάει την παρέμβαση της προέδρου προκειμένου να απαντήσει ο μάρτυρας.

«Θα απαντήσει όπως θέλει» είπε η πρόεδρος του δικαστηρίου απευθυνόμενη προς το συνήγορο υπεράσπισης. 

Αλ. Κούγιας: Τι σχέση έχετε εσείς με υπόθεση; Γιατί δώσατε αυτή τη συνέντευξη; 

Αν. Ηλιάδης: Δε θα απαντήσω.

Ο Αλ. Κούγιας ζητάει και πάλι την παρέμβαση προέδρου να πει στον μάρτυρα πως πρέπει να απαντήσει και λέει πως υπάρχει νομολογία ότι η μη απάντηση είναι ψευδορκία με την πρόεδρο να του απαγορεύει την ερώτηση και τον συνήγορο να προσφεύγει στο δικαστήριο, αφήνοντας για μία ακόμα φορά αιχμές και για το ζήτημα των μεταμοσχεύσεων. 

Αλ. Κουγιας: Ένας μάρτυρας που έχει έρθει εδώ να κάνει το μαύρο άσπρο, εξέθεσε την ιατρική και πήρε το ρόλο του ψυχιάτρου.

Μπορείτε να μου πείτε με ποιο δικαίωμα δώσατε διαδικτυακή συνέντευξη και αναφερθήκατε σε γεγονότα που αντιληφθήκατε όταν ήσασταν στην κλινική; 

Πρώτα θα τελειώνω και μετά θα μιλήσετε. Τι είστε ψυχίατρος ή εντατικολόγος;

Πρόεδρος: Δε θα απαντήσετε.

Αλ. Κούγιας: Θα προσφύγω στο δικαστήριο. Όταν ήρθε εδώ ήταν ήδη μηνυόμενος από την οικογένεια Πισπιρίγκου, το απέκρυψε και χρησιμοποίησε αυτό το δράμα για να γίνει διάσημος. Μετεβλήθη σε προκαταλλειμμένο παράγοντα της δίκης. Ο συγκεκριμένος για να αξιολογηθεί θα πρέπει να αναδειχθεί τι είναι. Εμφανίστηκε σαν Σαμαρείτης, άλλο εάν έχει κάνει το ρεκόρ μεταμοσχεύσεων χωρίς να γνωρίζουμε που έχουν πάει τα όργανα. Και δεν υπάρχει κλινική στον κόσμο με 14 μεταμοσχεύσεις.

Εισαγγελέας: Έχω πολλές φορές πει σε τέτοιου είδους ερωτήσεις πως απαγορεύονται διότι δεν έχουν σχέση με το αποδεικτέο θέμα. Το δικαστήριο δεν μπορεί να διερευνήσει τι κάνει και σκέφτεται κάθε μάρτυρας. Δε μας ενδιαφέρει εάν φεύγει από εδώ και δίνει συνεντεύξεις. Το εάν έχει δώσει συνεντεύξεις στα κανάλια δε μας ενδιαφέρει. Καλά κάνει η οικογένεια της κυρίας Πισπιρίγκου και ασχολείται με τις εκπομπές. Αν ασχολούμαστε εμείς χάνουμε πολύτιμο χρόνο.

Αλ. Κούγιας: Αυτή η κίνηση έγινε από τον πρόεδρο του δικηγορικού συλλόγου Πατρών για να προστατέψει την οικογένεια της κατηγορουμένης. Δεν ήμουν πληροφορημένος αλλιώς θα τον είχα ρωτήσει. Το πληροφορήθηκα σήμερα…Ο κ. Ηλιάδης απαράδεκτα ανήθικα έδινε συνεντεύξεις στο twitter και μιλούσε για αυτούς.

Το δικαστήριο ομόφωνα απέρριψε την προσφυγή του Αλέξη Κούγια και η διαδικασία συνεχίστηκε με το συνήγορο υπεράσπισης να ρωτά τον μάρτυρα για τα μηνύματα που έχει ανταλλάξει με τη Ρούλα Πισπιρίγκου και συγκεκριμένα για ένα μήνυμα που τον καλούσε να πάνε για σουβλάκι.

Αλ.Κούγιας: Από τη στιγμή που ήρθε παιδάκι πόσες φορές επικοινώνησε μαζί σας  η κυρία κατηγορουμένη; Είναι εκατοντάδες;

Αν. Ηλιάδης: Σας απάντησα, ναι.

Αλ. Κούγιας: Πως κρίνετε πως η κυρία κατηγορουμένη επικοινωνεί μαζί σας και σας ρωτάει, δείχνει αδιάφορη μάνα;

Αν. Ηλιάδης: Το είχαμε συζητήσει αυτό το θέμα της αδιαφορίας.

Αλ. Κούγιας: Δείχνει ενδιαφέρον; 

Αν. Ηλιάδης: Βεβαίως. 

Αλ. Κούγιας: Εσάς η κυρία κατηγορουμένη που τώρα την κατηγορείται ότι έχει σύνδρομο Μινχάζουεν πως σας βλέπει;

Αν. Ηλιάδης: Η ιατρική αλήθεια δε φοβάται.

Αλ. Κούγιας: Πως κρίνετε το γεγονός ότι αυτή η γυναίκα αυτή δείχνει αγάπη και εκτίμηση για ένα γιατρό και προσπαθεί να τον καλέσει με τον φτωχό σύζυγο της… Αυτό δείχνει αδιάφορη μητέρα;

Αν. Ηλιάδης: Δεν είπα ποτέ ότι είναι αδιάφορη η μητέρα.

Αλ. Κούγιας: Τα μηνύματα είναι να σας περιγράφει πως είναι το παιδάκι και εάν έχει βελτίωση;

Αν. Ηλιάδης: Έχω πει πως υπήρξε επικοινωνία που είχε να κάνει με καθημερινότητα μικρής. Ήταν συνεχόμενη. 

Αλ. Κούγιας: Στις 17/1/2022 θυμάστε ποιος ήταν αυτός που πρωταγωνίστησε για να μπει το παιδάκι στο νοσοκομείο του Ρίο;

Αλ. Ηλιάδης: Υπήρξε επικοινωνία με μητέρα, μου είχε αναφέρει κάποια συμπτώματα και τότε εγώ πρότεινα να μπει για ενδοφλέβια ενυδάτωση. Αν θέλετε να πείτε ποιος πρωταγωνίστησε πείτε εγώ. Το συζητήσαμε. 

Αλ. Κούγιας: Λέει ο κ. Δασκαλάκης πως είδε σε βιντεοκλήση να βγάζει αφρούς από το στόμα, σας το είπε;

Αν. Ηλιάδης: Δε το έχω δει αυτό που με λέτε.

Η διαδικασία συνεχίστηκε με ερωτήσεις για τα επεισόδια της μικρής Τζωρτζίνας λίγες ημέρες πριν φύγει από τη ζωή που οδήγησαν στην εισαγωγή της αρχικά στο νοσοκομείο της Πάτρας και στη συνέχεια στη μεταφορά της στην Αθήνα.

Ο Ανδρέας Ηλιάδης που κλήθηκε από την υπεράσπιση να πάρει θέση για τα επεισόδια, εξήγησε: «Ο καλύτερος γιατρός είναι αυτός που ήταν παρών και μπορεί να το περιγράψει. Επειδή αυτά τα επεισόδια μου τα έχει στείλει μητέρα και τα έχω δει πολλές φορές με μεγάλη προσοχή και τα έχω στείλει στο Μικτό Ορκωτό, μπορούμε να τα δούμε και να τα εξηγήσω. Είναι τις ημέρες που βρίσκεται το παιδάκι στην παιδιατρική. Είναι 3 βίντεο μάλιστα το ένα το έχει σβήσει συνομιλητής μου αλλά έχω κρατήσει στιγμιότυπα. Δεν είναι επιληψία, σπασμοί, καρδιακή ανακοπή, δεν είναι τίποτα. Είναι ένα παιδί που ανεβάζει σφίξεις, κορεσμός  δεν είναι φυσιολογικός και το μόνιτορ μας δίνει πληροφορίες για το μισάωρο πριν επεισόδιο»

Αλ. Κούγιας: Ποια ειδικότητα μπορεί να κρίνει εάν είναι επιληπτικό επεισόδιο;

Αν. Ηλιάδης: Κάθε γιατρός οφείλει να γνωρίζει επιληπτικές κρίσεις… Έγιναν τρία εγκεφαλογραφήματα κανένα δεν έδειξε επιληπτική δραστηριότητα. 

Στη συνέχεια της σημερινής συνεδρίασης ο Αλέξης Κούγιας σχετικά με τα βίντεο διευκρίνησε πως δεν έχουν διαγραφεί, τονίζοντας : «Είναι τρία βίντεο για το ίδιο επεισόδιο. Την καταγραφή την έκανε και ο κ. Δασκαλάκης και η κυρία Πισπιρίγκου δεν έχουμε διαγράψει τίποτα. Θα τα προσκομίσουμε».

Αλ. Κούγιας: Για ποιο λόγο σας στέλνει τα βίντεο;

Αν. Ηλιάδης: Εγώ το ζήτησα.

Αλ. Κούγιας : Αυτό που φαίνεται στο βίντεο μπορεί να το προκαλέσει η κυρία κατηγορουμένη; Αυτά τα επεισόδια, όλα, μέχρι 26/1 τα προκάλεσε με δικές της ενέργειες η κατηγορουμένη;

Αν. Ηλιάδης: Αυτό δεν μπορώ να το απαντήσω. Αυτό που μπορώ να σας πω ότι οι γιατροί της ΜΕΘ Παίδων δεν είδαμε κανένα επεισόδιο σπασμών. 

Ο Αλέξης Κούγιας επέμεινε για το εάν τα επεισόδια στις 11/4 πριν η Τζωρτζίνα υποστεί την ανακοπή τα έχει προκαλέσει η κατηγορούμενη με τον μάρτυρα να απαντά: «Αυτό δεν το γνωρίζω αλλά σίγουρα δεν ήταν επιληπτική κρίση».

Μάλιστα, οι επίμονες ερωτήσεις του Αλέξη Κούγια για τα επεισόδια προκάλεσαν την έκρηξη του μάρτυρα. «Πρώτα πάμε σε έμφραγμα, μετά σε πρόβλημα στην καρδιά, μετά σε γονίδιο, μετά σε θρομβοφιλία, σε λύκο αποφασίστε από τι πέθανε η Τζωρτζίνα και πείτε μας» είπε οργισμένος ο Ανδρέας Ηλιάδης αντιδρώντας στις επίμονες ερωτήσεις του Αλέξη Κούγια για τα επεισόδια της Τζωρτζίνας με τη Ρούλα Πισπιρίγκου να δείχνει την ενόχληση της αλλά τελικά να μην παίρνει το λόγο. 

Ερωτήσεις προέδρου
Στον κ. Ηλιάδη υπέβαλε επιπλέον ερωτήσεις και η πρόεδρος του δικαστηρίου και τα μέλη της σύνθεση. 

Πρόεδρος: Να μας περιγράψετε τη συμπεριφορά και δύο των γονιών μέχρι να γίνει η συζήτηση σας με την κυρία Τσιόλα.

Αν. Ηλιάδης: Η πρώτη ενημέρωση έγινε από εμένα. Τους είπα τα πράγματα είναι άσχημα. Υπήρξε ενδιαφέρον. Εγώ έπρεπε να τρέξω στην ασθενή. Ακολούθησε καλή συνεργασία χωρίς προβλήματα. Εγώ τους ενημέρωνα. Η σχέση ήταν πολύ καλή. Δεν ένιωσα κάτι το ιδιαίτερο.

Πρόεδρος: Μετά τη συζήτηση σας και μέχρι την έξοδο;

Αν. Ηλιάδης: Οι σχέσεις δεν διαταράχθηκαν. Δασκαλάκης ζήτησε να μην έχω άποψη στα μη ιατρικά αλλά διατήρησα τη σχέση μου με τους γονείς μέχρι και την έξοδο από τη ΜΕΘ Παίδων. 

Πρόεδρος: Υπήρχαν εκδηλώσεις αισθημάτων ευγνωμοσύνης των γονιών;

Μάρτυρας: Έχω κάτι. «Στον καλύτερο γιατρό και ήρωα μου, Τζωρτζίνα». Είναι η καρδιά της Τζωρτζίνας που δόθηκε από τη μητέρα σε μένα και νομίζω ότι είναι λίγο οξύμωρο όταν ένας γιατρός ζητάει όργανα, η μητέρα να δίνει την καρδιά. 

Ο κ. Ηλιάδης ρωτήθηκε από το συνήγορο υποστήριξης της κατηγορίας σχετικά με την αυξημένη τιμή τροπονίνης που είχε εμφανίσει η μικρή Τζωρτζίνα με τον μάρτυρα να απαντά πως η αυξημένη ένδειξη στις 21 Ιανουαρίου 2022 είναι ανεξήγητη.

Αλ. Κούγιας: …Έχουν προηγηθεί τέσσερα επεισόδια και λέει ότι η αύξηση της τροπονίνης είναι ανεξήγητη. Έχει μείωση κορεσμού στο 58 και είναι ανεξήγητη η ένδειξη; 

Αν. Ηλιάδης: Η αύξηση της τροπονίνης οδηγεί σε ασφυκτικό επεισόδιο.

Αλ. Κούγιας: Υπονοείται ότι η τροπονίνη αφορά ασφυκτικό φαινόμενο…Θεωρείτε επεισόδια 19/1 και 20/1 δεν δικαιολογούν αύξηση τροπονίνης; Έχουμε τέσσερα επεισόδια.

Αν. Ηλιάδης: Θεωρώ ότι είναι ανεξήγητο και επιμένω ότι τα βίντεο είναι πολύ μετά.

Πρόεδρος: Αυτή η αύξηση εξηγείται;

Αν. Ηλιάδης: Η δυσπραγία της καρδιάς προκαλεί αύξηση τροπονίνης.

Για τις υποψίες του για το σύνδρομο μινχάουζεν δια αντιπροσώπου και τις κινήσεις στις οποίες προέβη ρώτησε τον Ανδρέα Ηλιάδη ο Αλέξης Κούγιας.

Αλ. Κούγιας: Αφού πιστεύατε ότι η μητέρα θέλει να σκοτώσει το παιδί, γιατί δεν ενημερώνετε τους συναδέλφους σας στο νοσοκομείο της Παίδων για να σώσετε και το παιδί;

Αν. Ηλιάδης: Η Τζωρτζίνα πήγε στο Αγλαΐα Κυριακού για να κάνει 24ωρο εγκεφαλογράφημα και να γυρίσει πίσω.

Αλ. Κούγιας: Στο Ωνάσειο τους ενημερώσατε; 

Αν. Ηλιάδης: Υπήρχε συνεχής επικοινωνία με Παπαγιάννη. Δεν τους ενημέρωσα.

Η δίκη θα συνεχιστεί στις 27 Ιουνίου. 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις