Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Με συγκινητικά λόγια καρδιάς αποχαιρέτισε την Ελένη Σουτέρα η Ασπασία Ρηγοπούλου

Πάτρα: Με συγκινητικά λόγια καρδιάς αποχ...

Η Ελένη Σουτέρα ξεχώριζε για πολλά, χαρακτηριστική όμως ήταν η έμφυτη ευγένεια της, η λιτότητα, η εργατικότητα, η δημοκρατικότητα και το ήθος της, ανέφερε η κ. Ρηγοπούλου

Σε κλίμα συγκίνησης κηδεύτηκε τη Δευτέρα 19 Ιουνίου 2023 η συμπολίτισσα Ελένη Σουτέρα Ασπιώτη που έφυγε από τη ζωή στα 77 της χρόνια. Η εκλιπούσα ήταν μία ευγενική γυναίκα με σημαντική κοινωνική προσφορά & έργο τόσο στην εθελοντική αιμοδοσία όσο και στην τοπική αυτοδιοίκηση. Η κηδεία της τελέστηκε στις 3 το μεσημέρι της Δευτέρας 19/6 στον Ιερό Μητροπολιτικό ναό Ευαγγελιστρίας Πατρών και ακολούθησε η ταφή της στο Κοιμητήριο Παναγίας Φραγκαβίλλας Αμαλιάδος ν. Ηλείας.

Τον επικήδειο λόγο για την Ελένη Σουτέρα στην Ευαγγελίστρια, εκφώνησε η διοικήτρια του Καραμανδανείου Νοσοκομείου παίδων Ασπασία Ρηγοπούλου κάνοντας λόγο για μία δυσαναπλήρωτη απώλεια.

Ολόκληρος ο επικήδειος λόγος της  κ. Ρηγοπούλου έχει ως εξής:

Με μεγάλη θλίψη, με τις καρδιές μας βαριές από τη δυσαναπλήρωτη απώλεια, αποχαιρετούμε σήμερα ένα δικό μας άνθρωπο που η διαδρομή και η δράση του σημάδεψαν την κοινωνική ζωή του τόπου μας.

Αποχαιρετάμε μία φίλη, μία οικογενειάρχη, έναν καλό πολίτη, που όσοι γνώρισαν και συνεργάστηκαν μαζί της έχουν να καταθέσουν μόνο θετικές μνήμες.

Ελένη μου, στην μακρόχρονη σχέση μας ομολογουμένως ποτέ δεν πέρασε από το μυαλό μου η σκέψη ότι θα στέκομαι με σεμνότητα μπροστά από τη σορό σου, για να σου εκφωνήσω επικήδειο λόγο. Δεν θέλω να το πιστέψω και να το δεχθώ. Και όμως, ο καθορισμός της μοίρας μας και κυρίως φυσικά ο θάνατος είναι πάνω από την ανθρώπινη δύναμη και έξω από την ανθρώπινη επιθυμία.

Θα αποφύγω τετριμμένα λόγια και φράσεις κλισέ, με τα οποία ποτέ δεν είχες καλή σχέση και με απλότητα και σεβασμό θα πω δυο λόγια ξεχωριστά για το σεμνό σου πρόσωπο.

Η Ελένη Σουτέρα ξεχώριζε για πολλά, χαρακτηριστική όμως ήταν η έμφυτη ευγένεια της, η λιτότητα, η εργατικότητα, η δημοκρατικότητα και το ήθος της.

Άνθρωπος διακριτικός που όμως κέρδιζε την προσοχή αλλά και τον σεβασμό όσων την γνώριζαν, ενεργός στις πράξεις και πάνω από όλα ενεργός πολίτης, με συμμετοχή, δράσεις και μετρήσιμο αποτέλεσμα.

Η Ελένη μας έφυγε, αλλά άφησε ανεξίτηλο το αποτύπωμά της στην πόλη και τους ανθρώπους της, που αγάπησε.

Έζησε με αρχές, με αξίες, με ήθος και ευγένεια, κέρδισε δίκαια, με πολλή προσωπική δουλειά και διατηρώντας πάντα χαμηλούς τόνους, την εκτίμηση και το σεβασμό της οικογένειάς της, των αμέτρητων φίλων της και των συμπολιτών της.

Υπηρέτησε το σκοπό της με εντιμότητα και σεμνότητα, ταπεινά και αθόρυβα και με καθαρότητα ψυχής, πρόσφερε χωρίς να ζητάει ανταλλάγματα, εκτιμούσε βαθιά και αγαπούσε με ειλικρίνεια.

Ένας άνθρωπος απλός και ταπεινός στην καρδιά, πάντοτε συνετός, εγκάρδιος, με σοβαρότητα, χωρίς επιτήδευση στη συμπεριφορά και στην παρουσία του, χωρίς ποτέ να έχει δεύτερες σκέψεις, πράος και ήρεμος χαρακτήρας.

Παράλληλα όμως ήταν και άνθρωπος πίστεως, που στην καρδιά της έκαιγε η πίστη στο Θεό, αλλά και η αγάπη για τον συνάνθρωπο. Κι αυτά προσπαθούσε να μεταδώσει στα δύο παιδιά της, την Τζάννα και τον Σωτήρη, στα εγγόνια της Δανιήλ και Αυγουστίνο, αλλά και σε κάθε άνθρωπο πού συναναστρεφόταν μαζί της. 

Είχε συνδέσει το όνομά της με την εθελοντική αιμοδοσία και τον σύλλογο «Ο Αιμοδότης» και ήταν στενή συνεργάτης του αείμνηστου Γιώργου Σιμιγιάτου και της μητέρας μου και επί σειρά ετών διευθύντριας του Κέντρου Αιμοδοσίας του Γενικού Νοσοκομείου Πατρών «Ο Άγιος Ανδρέας», Άννας Σπηλιωτακάρα.

Ήταν ιδρυτικό μέλος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εθελοντών Αιμοδοτών (ΠΟΣΕΑ).

Στάθηκε για δεκαετίες δίπλα στην αείμνηστη Παναγιώτα Λάζαρη και την «Φωλιά του Παιδιού», ταπεινός εθελοντής, αλλά και θεσμικά όταν είχε διατελέσει μέλος του Δ.Σ. στο Δημοτικό Βρεφοκομείο Πατρών.

Υπήρξε χορωδός σε πολλές χορωδίες στην Πάτρα.

Ελένη μου,

θα σε θυμάμαι πάντα με το τεράστιο χαμόγελό σου, την αισιοδοξία, την απίστευτη διάθεση να βοηθήσεις, να συνεργαστείς, να μάθεις, να πας ένα βήμα πιο μπροστά από αυτό που χρειαζόταν. Πάντα παρών, συνεπής, ταπεινός εθελοντής. Έτσι θα μείνεις για πάντα στη μνήμη μου και όσων σε γνώρισαν ή συνεργάστηκαν μαζί σου. «Συμμερίζομαι», «Συμπάσχω», «Προσφέρω» ήταν οι αξίες σου.

Θα σε θυμάμαι να μιλάς πάντα με αγάπη και τρυφερότητα για τον Αυγουστή σου, για τα παιδιά και τα εγγόνια σου για τους οποίους υπήρξες εξαιρετική σύζυγος, μητέρα και γιαγιά και τους καμάρωνες!

Θα σε θυμάμαι να είσαι μία ανεξάντλητη πηγή αγάπης, προσφοράς και ζωής. Να υπερείχες, γιατί είχες αμέτρητη πίστη, υπομονή και θέληση. Να υπερείχες, γιατί ήξερε να αγαπάς. Να είσαι από τους πιο συμπονετικούς και τους πιο ανιδιοτελείς ανθρώπους που γνώρισα στη ζωή μου.

Θα σε θυμάμαι τολμηρή και πρωτοπόρο, που πορεύτηκες με σταθερότητα και συνέπεια, χωρίς να ξεφύγεις από τον ανθρωπιστικό προσανατολισμό σου και τις βαθιές κοινωνικές ευαισθησίες σου.

 

Θα σε θυμάμαι να μπαίνεις σε ένα δωμάτιο κι αυτό να γεμίζει θετική ενέργεια!

Νιώθω πολύ τυχερή που σε είχα δίπλα μου και μεγάλωσα στην «αγκαλιά σου». Μια αγκαλιά που χωρούσε όλους όσους γνώρισες ή πέρασαν από τη ζωή σου. Γιατί ήσουν ο ορισμός της αγάπης και της συγχώρεσης.

Όλοι εμείς, κρατάμε στην καρδιά μας τη ζεστή σου παρουσία, την αφοσίωση, τη μεγάλη σου αγάπη για τον εθελοντισμό και την προσφορά σου στον συνάνθρωπο.

Ας μας προσέχεις όλους από κει που θα είσαι.

Καλό ταξίδι Ελένη, θα ζεις για πάντα στις καρδιές μας. Ο Θεός να σε αναπαύσει.

*Η Ελένη Σουτέρα Ασπιώτη που είχε διατελέσει & μέλος του Δ.Σ. στο Δημοτικό Βρεφοκομείο Πατρών, είχε δύο παιδιά, την Τζάννα Σουτέρα και τον Σωτήριο Σουτέρα ενώ είχε τη χαρά να δει εν ζωή και 2 εγγόνια, τον Δανιήλ Λειβαδά και τον Αυγουστίνο Σουτέρα.

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις