Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Ναυάγιο στην Πύλο: «Καίει» το κατηγορητήριο τους 9 συλληφθέντες - Ο ένας ομολόγησε πως είναι διακινητής

Ναυάγιο στην Πύλο: «Καίει» το κατηγορητή...

Οι υπόλοιποι αρνούνται ότι είναι μέλη του κυκλώματος διακίνησης

Στα κρατητήρια του Λιμεναρχείου Καλαμάτας θα παραμείνουν μέχρι την Δευτέρα οι οκτώ από τους εννιά κατηγορούμενους ως διακινητές στο μοιραίο σκάφος που βυθίστηκε στην Πύλο.

Ο ένατος κατηγορούμενος νοσηλεύεται φρουρούμενος ενώ όλοι είναι Αιγύπτιοι στην καταγωγή, ηλικίας 20 έως 40 ετών. Μεταξύ άλλων αντιμετωπίζουν τα κακουργήματα της πρόκλησης ναυαγίου και της εγκληματικής οργάνωσης ενώ πήραν προθεσμία και θα απολογηθούν τη Δευτέρα για το ναυάγιο στην Πύλο.

 Στο μεταξύ όπως αναφέρει η ΕΡΤ ένας εκ των συλληφθέντων ομολόγησε πως είναι διακινητής και περιέγραψε τι προηγήθηκε του απόπλου από την Αίγυπτο και τι ακολούθησε επάνω στο αλιευτικό μέχρι τη στιγμή της βύθισης του σκάφους.

Αντίθετα, οι υπόλοιποι εφτά αρνούνται ότι είναι μέλη του κυκλώματος διακίνησης και επιμένουν ότι δεν έχουν καμία ανάμειξη με την υπόθεση.

«Δεν υπήρχαν σωσίβια – Μας είπαν πως θα είναι 300 άτομα στο σκάφος»
Στο μεταξύ οι μαρτυρίες των διασωθέντων συγκλονίζουν για τις συνθήκες που περιγράφουν ότι επικρατούσαν στο αλιευτικό αλλά και πως έγινε η βύθισή του.

Εξήντα πέντε ώρες μετά το πολύνεκρο ναυάγιο ανοιχτά της Πύλου, σβήνουν οι ελπίδες για ανεύρεση επιζώντων. Το MEGA μεταφέρει την συγκλονιστική μαρτυρία ενός διασωθέντα σχετικά με τις συνθήκες που επικρατούσαν στο αλιευτικό.  Σύμφωνα με πληροφορίες, στους μετανάστες είχαν πει ότι στο αλιευτικό θα έχει μέσα 300 άτομα πριν ξεκινήσει το ταξίδι.

Πριν ξεκινήσει το αλιευτικό μεταφέρθηκαν οι γυναίκες και τα παιδιά στο αμπάρι. Η μηχανή του αλιευτικού έσβηνε συνεχώς. Ξαφνικά το σκάφος πήρε κλίση και έβαλε νερά. Μετακινηθήκαμε προς τη μία πλευρά. Το σκάφος άρχισε να βουλιάζει. Δεν υπήρχαν σωσίβια. 700 άτομα στο σκάφος και γυναίκες με παιδιά». 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις