Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Ερωτηματικά για το «στοπ» του Προαστιακού προς την Κάτω Αχαΐα- Κλειστή Δευτέρα και Τρίτη και η γραμμή Πάτρα-Ρίο

Ερωτηματικά για το «στοπ» του Προαστιακο...
Τσίχλα Κωνσταντίνα
[email protected] , Facebook Page

Λόγω έργων στη Νόρμαν

Καμία ενημέρωση δεν υπάρχει σχετικά με το πότε θα επανέλθουν τα δρομολόγια του Προαστιακού προς την Κάτω Αχαΐα.

Όπως αναφέρει μιλώντας στο thebest.gr ο γραμματέας του Συνδέσμου Σιδηροδρομικών Πελοποννήσου, Σταύρος Πήλιος, «η διακοπή του προαστιακού προ την Κάτω Αχαΐα έχει γίνει γιατί υπήρξε φθορά στους τροχούς των τρένων. Διέκοψαν τα δρομολόγια και έστειλαν τους τροχούς στην Καλαμάτα για να διορθωθούν. Οι τροχοί επέστρεψαν, τοποθετήθηκαν χθες αλλά τα δρομολόγια δεν επανήλθαν, δεν γνωρίζω γιατί, είναι κάτι που ξέρει η Hellenic Train. Αυτό που ξέρω είναι ότι τη Δευτέρα και την Τρίτη θα είναι κλειστή η γραμμή από Πάτρα προς Ρίο λόγω έργων στο ύψος της Νόρμαν»

Από την πλευρά της η Hellenic Train μέχρι και σήμερα ενημερώνει ότι τα δρομολόγια γίνονται με λεωφορεία ενώ δεν υπάρχει ενημέρωση για πότε θα επανέλθει ο Προαστιακός.

Να θυμίσουμε ότι με δήλωσή του ο Δήμαρχος Δυτικής Αχαΐας Σπύρος Μυλωνάς αναφέρθηκε  στη διακοπή των δρομολογίων του προαστιακού σιδηροδρόμου μεταξύ Πάτρας και Κάτω Αχαΐας και καλεί τη Hellenic Train να ανακοινώσει πότε σκοπεύει να θέσει και πάλι σε λειτουργία τη γραμμή.

Η πλήρης δήλωση Μυλωνά έχει ως εξής:

«Με μεγάλη ενόχληση πληροφορήθηκα τη διακοπή των δρομολογίων του προαστιακού σιδηροδρόμου μεταξύ Κάτω Αχαΐας και Πάτρας.

Πολύ περισσότερο που η Hellenic Train θεώρησε περιττό να ανακοινώσει τη διακοπή, να εξηγήσει τους λόγους και να αποσαφηνίσει αν πρόκειται για πρόσκαιρο μέτρο ή αν η διακοπή θα είναι μόνιμη. Σε κάθε περίπτωση η θέση του Δήμου Δυτικής Αχαΐας είναι ξεκάθαρη. Διεκδικούμε την κανονική λειτουργία της γραμμής αλλά και την περαιτέρω αναβάθμισή της με πυκνότερα δρομολόγια και επέκταση κατά ένα ακόμα σταθμό ώστε οι επιβάτες να αποβιβάζονται πιο κοντά στην Κάτω Αχαΐα απ’ ότι συμβαίνει σήμερα.

Καλώ τη Hellenic Train να ξεκαθαρίσει τη στάση της και να ανακοινώσει ακριβές χρονοδιάγραμμα για την επαναλειτουργία της γραμμής του προαστιακού μεταξύ Πάτρας και Κάτω Αχαΐας».

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις