Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Εφετείο Πατρών: Στην τελική ευθεία η υπόθεση της δολοφονίας της Ναταλίας Βουτσινά

Εφετείο Πατρών: Στην τελική ευθεία η υπό...

Η δολοφονία συντάραξε το πανελλήνιο

Ολοκληρώθηκε χθες στο Μεικτό Ορκωτό Εφετείο Πατρών ο κύκλος της εξέτασης των μαρτύρων για την δολοφονία της 43χρονης Ναταλίας Βουτσινά, μητέρας ενός παιδιού, μέσα στο ίδιο της το σπίτι στα Μποζαΐτικα, τον ∆εκέμβριο του 2013.

Το ∆ικαστήριο διερευνά σε δεύτερο βαθμό την υπόθεση και αυτό που πραγματεύεται είναι κατά πόσον ο κατηγορούμενος όταν διέπραξε την δολοφονία της 43χρονης έπασχε από ψυχοσυναισθηματική διαταραχή και ήταν σε κατάσταση μειωμένου καταλογισμού, κάτι που αποτελεί ισχυρισμό της υπεράσπισης.

Ωστόσο, η πολιτική αγωγή αντικρούει αυτόν τον ισχυρισμό και υποστηρίζει πως κατά την τέλεση της εγκληματικής ενέργειας ο κατηγορούμενος δεν αντιμετώπιζε ψυχικό νόσημα. Το ∆ικαστήριο προσπαθώντας να διερευνήσει την αλήθεια έχει εξετάσει διεξοδικά τους μάρτυρες, ιδίως τους γιατρούς προκειμένου να διαπιστώσει τα πραγματικά περιστατικά και τα αίτια που έσπρωξαν τον κατηγορούμενο να αφαιρέσει μια ζωή.

Χθες, εξετάστηκαν δύο ακόμα γιατροί, ένας νευροχειρουργός, ο οποίος υποστήριξε πως μετά την τέλεση της πράξης και συνεπεία αυτής ο κατηγορούμενος υπέστη ψυχωτική διαταραχή, ενώ ισχυρίστηκε πως η κάκωση που είχε υποστεί από προηγούμενο τροχαίο ατύχημα που είχε το 2008 σε καμία περίπτωση δεν ευθύνεται για την πρόκληση ψυχικής διαταραχής, λέγοντας χαρακτηριστικά πως «εάν συνέβαινε κάτι τέτοιο τότε θα είμαστε πρώτοι στην Ελλάδα σε ψυχικές δια ταραχές με τόσα τροχαία που γίνονται καθημερινά».

Στον αντίποδα, γιατρός ψυχίατρος που κατέθεσε στο ∆ικαστήριο ως πραγματογνώμονας που προτάθηκε από την υπεράσπιση, δήλωσε κατηγορηματικά πως τα κριτήρια για τις ψυχωτικές διαταραχές είναι συγκεκριμένα σύμφωνα με την βιβλιογραφία και πληρούνταν στην περίπτωση του κατηγορούμενου. Το ∆ικαστήριο διέκοψε την εκδίκαση της υπόθεσης για τις 29 Ιουνίου, οπότε και θα απολογηθεί ο κατηγορούμενος, θα αγορεύσει ο Εισαγγελέας και οι δικηγόροι της πολιτικής αγωγής και της υπεράσπισης. Υπενθυμίζουμε ότι στο πρωτόδικο δικαστήριο είχε καταδικαστεί σε ισόβια κάθειρξη σε ήρεμη ψυχική κατάσταση χωρίς κανένα ελαφρυντικό.

Πηγή: Εφ. Γνώμη 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις