Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ Αχαΐας: "Όχι άλλα θύματα στη Μεσόγειο"

Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ Αχαΐας: "Όχι άλλα θύ...

Η ανακοίνωση

Με αφορμή την σημερινή τραγωδία στην Πύλο, με τους 78 νεκρούς, σε ένα από από τα πιο πολύνεκρα ναυάγια στην Μεσόγειο, η Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ Αχαΐας εξέδωσε ανακοίνωση, αναφέροντας:

"Η τραγωδία στην Πύλο προκαλεί θλίψη. Τα ονόματα των θυμάτων του μεγάλου ναυαγίου προστίθενται με μαύρη μπογιά σε έναν ατελείωτο πίνακα με όσους πλήρωσαν τη θέληση για μια καλύτερη ζωή, με τη ζωή τους.

Η Μεσόγειος συνεχίζει να είναι ένα τεράστιο νεκροταφείο ονείρων και ανθρώπων, ένα θέατρο πολέμου του θανάτου με τη ζωή, σε καιρό ειρήνης.

Οι αδικίες που γεννούν την ανάγκη του ξεριζωμού δολοφονούν και θα συνεχίσουν να δολοφονούν, όσο οι υπαίτιοι, σε αίθουσες συνεδριάσεων θα σχεδιάζουν «έναν καλύτερο κόσμο» για κάποια στιγμή στο μακρινό μέλλον.

Όσο τα όπλα του «πολιτισμένου κόσμου» συνεχίζουν να στρέφονται κατά αμάχων, όσο η αέναη διαμάχη και η εκμετάλλευση των αδύναμων αντιμετωπίζεται ως παράπλευρη απώλεια σε ένα ατέρμονο παιχνίδι εξουσίας, οι θάλασσες θα γίνονται τα θέατρα του χαμού όσων έτυχε να βρεθούν στη «λάθος» πλευρά της Γης.

Απαιτείται άμεσα η ανάληψη πρωτοβουλιών για τη δημιουργία ασφαλών οδών, την βελτιστοποίηση των διαδικασιών απόδοσης ασύλου και την αντιμετώπιση των παράνομων διακινητών.

Τώρα είναι ώρα να δείξουμε την έμπρακτη αλληλεγγύη μας σε όσες/ους κατάφεραν να επιζήσουν.

Τους συμπαραστεκόμαστε, θρηνούμε για τους νεκρούς, με το όνειρο για έναν άλλο κόσμο ζωντανό, μέσα στις στάχτες".

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις