Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΑΙΔΙ

/

City Camp Πάτρας: Ένας χώρος 300 τ.μ. που αναπτύσσει τις δεξιότητες των παιδιών

City Camp Πάτρας: Ένας χώρος 300 τ.μ. πο...

Για παιδιά ηλικίας 5-11 χρονών

Το City Camp δημιουργήθηκε για να προσφέρει τη δυνατότητα σε παιδιά ηλικίας 5-11 χρονών να ανακαλύψουν ή και να εξελίξουν δεξιότητες που συνδυάζουν τη δημιουργική σκέψη με την κατασκευή.

Εδώ και πολλά χρόνια λειτουργεί απο το εκπαιδευτήριο "Καγγελάρης: Γερμανικά - Αγγλικά - Ρομποτική" το πρόγραμμα "Κατασκευές και Γερμανικά" για παιδιά Α–Γ΄ Δημοτικού, βασισμένο στην διεθνώς αναγνωρισμένη μέθοδο KIKUS.

Τα τελευταία χρόνια προστέθηκε στο πρόγραμμά τους και η Εκπαιδευτική Ρομποτική. Η συνεργασία τους με το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας έχει σαν αποτέλεσμα οι μαθητές τους με την υποστήριξη των εκπαιδευμένων καθηγητών να ασχολούνται με προγράμματα δοκιμασμένα στο ίδιο το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας. Η ενασχόληση με αυτές τις δραστηριότητες  τους έδειξε ότι υπάρχουν παιδιά που χρειάζονται τον κατάλληλο χώρο και το κατάλληλο περιβάλλον για να ανακαλύψουν πράγματα που έχουν μέσα τους και δεν το ήξεραν. Όσο για τα παιδιά που ξέρουν ήδη τι τους αρέσει, χρειάζονται εκτός από τον κατάλληλο χώρο και το κατάλληλο περιβάλλον, τους "ειδικούς", δηλάδή τους εκπαιδευμένους πάνω στο αντικείμενο καθηγητές για να τα εμπνεύσουν και να τα οδηγήσουν στο επόμενο στάδιο.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει τις παρακάτω δραστηριότητες, οι οποίες δεν περιορίζονται στις κατασκευές και την ρομποτική, δεν ασχολούνται μόνο με τη σκέψη και τη δεξιότητα των χεριών, μιας και στο City Camp ακολουθούν πιστά το αρχαίο ρητό "Νους υγιής, εν σώματι υγιεί". Αναλυτικά:

  • Κατασκευές και Γερμανικά-Αγγλικά με καθηγήτρια του εκπαιδευτηρίου. Υπεύθυνος: Στάθης Καγγελάρης, καθηγητής Γερμανικών, εξεταστής του Goethe Institut.
  • Εκπαιδευτική Ρομποτική με καθηγητή του εκπαιδευτηρίου. Υπεύθυνος: Νικόλας Καραγιαννάκης Φυσικός, Διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Πατρών, εκπαιδευτής Ρομποτικής του Πανεπιστημίου Μακεδονίας.
  • Μουσικοκινητική αγωγή, με υπεύθυνη την Μαρίτα Καγγελάρη, απόφοιτη ΤΕΦΑΑ με ειδικότητα στην ενόργανη γυμναστική και την γιόγκα.
  • Χορός, σε συνεργασία με την επαγγελματική σχολή χορού Dansarte. Υπεύθυνη: Τατιάνα Λοβέρδου, χορογράφος, καθηγήτρια χορού, δασκάλα Iyengar Yoga, Διευθύντρια της ανώτατης επαγγελματικής σχολής "Κέντρο Χορού και Τεχνών Dansarte". Απόφοιτη των: σχολή του Λεωνίδα Ντε Πιάν – Αθήνα, Amherst College – Massachusetts, Trisha΄s Brown School και Movement Research School - Νέα Υόρκη.
  • Σκάκι, σε συνεργασία με το σκακιστικό τμήμα της Ε.Α.Π. Υπεύθυνος: Θανάσης Καρράς, Project Manager.
  • Γυμναστική, σε συνεργασία με το ICON Fitness Patras. Υπεύθυνος: Αλέξανδρος Πετρόπουλος, Club Manager.
  • Επιτραπέζια παιχνίδια, σε συνεργασία με το Playhouse. Υπεύθυνος: Γιάννης Γάτσος, παιχνιδογνώστης.
  • Φιλοσοφία για παιδιά, σε συνεργασία με την Φseed. Υπεύθυνος: Δημήτρης Γάτσος, Νηπιαγωγός, Δάσκαλος με μεταπτυχιακό στη Φιλοσοφία της Εκπαίδευσης στο Πανεπιστήμιο του Sheffield.
  • Άλλες δραστηριότητες: Κηπουρική, Εργαστήρι πηλού με αγάπη και διάθεση από το προσωπικό του εκπαιδευτηρίου.
  • Εργαστήριο λόγου & σκέψης - ρητορικός όμιλος για παιδιά: Αφορά στην καλλιέργεια με παιγνιώδη τρόπο του λόγου και της επιχειρηματολογίας σε θέματα που ενδιαφέρουν όλα τα παιδιά. Υπεύθυνη: Νίκη Παπαϊωάννου, Φιλόλογος - Συγγραφέας, Ιδιοκτήτρια Φροντιστηρίου Μ.Ε.

Το εκπαιδευτήριο Καγγελάρης: Γερμανικά - Αγγλικά - Ρομποτική διαθέτει κτήριο 300 τ.μ., με εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους, στους οποίους πραγματοποιούνται όλες οι δραστηριότητες του Camp.

 

Info

Καγγελάρης: Γερμανικά - Αγγλικά - Ρομποτική, City Camp

Παντανάσσης 33, Πάτρα

Τ.: 261 024 0699

sdpatras.gr

el-gr.facebook.com/sdpatras.gr/

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Well Being