Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

«Χωρίς φρένο» το ράλι της ακρίβειας: Έρχονται ανατιμήσεις σε 200 βασικά προϊόντα μέσα στον Ιούνιο

«Χωρίς φρένο» το ράλι της ακρίβειας: Έρχ...

Τουλάχιστον 1.500 βασικά αγαθά ανατιμήθηκαν σε έναν χρόνο

Νέες αυξήσεις «φωτιά» αναμένονται το επόμενο διάστημα, την ώρα που η ακρίβεια στα ράφια των σούπερμάρκετ καλπάζει χωρίς κανένα φράγμα, εξανεμίζοντας τα εισοδήματα των νοικοκυριών.

  • 24 μήνες συνεχών ανατιμήσεων

Την ανηφόρα αναμένεται να πάρουν έως το τέλος Ιουνίου 200 βασικά αγαθά. Η τιμή της γραβιέρας αναμένεται να αυξηθεί έως και 33%, του λαδιού έως 15%, ενώ από το ράλι δεν ξεφεύγουν ούτε τα απορρυπαντικά πιάτων 16% και τα χαρτικά κατά 15%.

 «Όλα είναι ανεβαίνουν προς τα ύψη και δεν ξέρω που θα πάνε» τονίζει στην κάμερα του OPEΝ, πολίτης, ενώ ακόμα μία καταναλωτής προσθέτει ότι «ακριβαίνουν πάρα πολύ τα τρόφιμα...θα είναι δύσκολο».

Τουλάχιστον 1.500 βασικά αγαθά ανατιμήθηκαν σε έναν χρόνο
 Μετά από 24 μήνες συνεχών ανατιμήσεων, πλέον κάποιοι κατάλογοι από τη βιομηχανία τροφίμων που φτάνουν στα σούπερ μάρκετ περιλαμβάνουν και κάποιες μειώσεις. Πτώση έχουν δει κάποιες ετικέτες στο κατσικίσιο τυρί, στις φρυγανιές και το αραβοσιτέλαιο.Συνολικά από τις αρχές του χρόνου μέχρι και το τέλος Ιουνίου εκτιμάται ότι θα έχουν ανατιμηθεί τουλάχιστον 1.500 βασικά αγαθά, με τις αυξήσεις στον δείκτη τροφίμων κινούνται με διψήφιο ρυθμό, από τον Μάιο του 2022.

 «Οι τιμές των τροφίμων αφορούν τους πολλούς. Πρόκειται για αισχροκέρδεια εν πολλοίς» τονίζει πολίτης.

 

Η ακρίβεια στην πολιτική αντιπαράθεση
 Εντωμεταξύ, η ακρίβεια συνεχίζει να βρίσκεται στο επίκεντρο της πολιτικής αντιπαράθεσης ενόψει και των εκλογών της 25ης Μαϊού.  «Για το θέμα του πληθωρισμού έχουμε κάνει δύο πράγματα. Περισσότεροι έλεγχοι και το καλάθι του νοικοκυριού για περισσότερη διαφάνεια» ανέφερε ο υποψήφιος βουλευτής της ΝΔ, Κώστας Σκρέκας.

 Από την πλευρά του ο υποψήφιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστας Ζαχαριάδης τόνισε για την αναποτελεσματικότητα της προηγούμενης κυβέρνησης:«είναι σαφές και από τα στοιχεία ότι ο τρόπος με τον οποίο προσπαθεί η προηγούμενη κυβέρνηση να αντιμετωπίσει αυτή την κατάσταση δεν είναι το ίδιο αποτελεσματικό σε σχέση με το τι γίνεται σε μια σειρά από άλλες ευρωπαϊκές χώρες».

 «Οι τιμές στο σούπερ μάρκετ συνεχίζουν να είναι υψηλές και σε καμία περίπτωση ο κόσμος δεν ενισχύεται με 30 ευρώ food pass για πέντε μήνες. Γιατί τα έξοδα και η ακρίβεια είναι πολύ μεγαλύτερη» είπε ο υποψήφιο του ΠΑΣΟΚ, Αντώνης Σαουλίδης.

Αυξάνει τα επιτόκια η ΕΚΤ
 

Τέλος, με την ακρίβεια να καλπάζει και στην υπόλοιπη Ευρώπη, η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα αναμένεται να προχωρήσει σε νέα αύξηση των επιτοκίων την ερχόμενη Πέμπτη για τη μείωση του πληθωρισμού.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις