Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Σε επίπεδα-ρεκόρ τα κρούσματα σύφιλης και γονόρροιας στη Βρετανία

Σε επίπεδα-ρεκόρ τα κρούσματα σύφιλης κα...

Τα νέα περιστατικά των δύο σεξουαλικά μεταδιδόμενων νοσημάτων έφτασαν σε επίπεδα που δεν έχουν καταγραφεί εδώ και δεκαετίες

Ο υψηλότερος αριθμός κρουσμάτων σύφιλης στη Βρετανία εδώ και 75 χρόνια καταγράφηκε το 2022, ενώ επίπεδα-ρεκόρ καταγράφηκαν και στα κρούσματα γονόρροιας.

Το 2022 ο αριθμός των κρουσμάτων σύφιλης εκτινάχθηκε σε σχεδόν 8.700, ο υψηλότερος από το 1948. Παράλληλα, οι διαγνώσεις γονόρροιας αυξήθηκαν κατά 50% και έφτασαν τις 82.592 - ο υψηλότερο από την έναρξη των αρχείων το 1918, σύμφωνα με τα στοιχεία του Βρετανικού Οργανισμού Υγειονομικής Ασφάλειας (UKHSA)

Εν τω μεταξύ, το 2020 και το 2021 σημειώθηκε πτώση στον αριθμό των διαγνώσεων σεξουαλικά μεταδιδόμενων νοσημάτων (ΣΜΝ), καθώς τα lockdown μείωναν τις ευκαιρίες για σεξουαλική επαφή, αλλά και τις εξετάσεις σεξουαλικής υγείας.

Αν και το 2022 ο αριθμός των εξετάσεων σεξουαλικής υγείας ανέκαμψε στα επίπεδα του 2019, αλλά στοιχεία δείχνουν ότι ορισμένα ΣΜΝ έχουν πλέον ξεπεράσει τα επίπεδα πριν από την πανδημία, με τις διαγνώσεις γονόρροιας να έχουν αυξηθεί κατά 16% σε σύγκριση με το 2019 και αυτές της σύφιλης κατά 8%.

Συνολικά, ο αριθμός των διαγνώσεων ΣΜΝ αυξήθηκε κατά 24% σε σύγκριση με το 2021, από 317.000 σε σχεδόν 392.500 στο τέλος του 2022. Ωστόσο, ο συνολικός αριθμός εξακολουθεί να είναι μειωμένος κατά 16% σε σύγκριση με το 2019.

Σε αυτό το πλαίσιο, σημειώνει ο Guardian, ο UKHSA παροτρύνει τους ανθρώπους να χρησιμοποιούν προφυλακτικά, χαρακτηρίζοντάς τα «την καλύτερη γραμμή άμυνας». Συμβουλεύει παράλληλα το κοινό να κάνει τεστ αν πρόσφατα είχαν σεξουαλική επαφή χωρίς προφυλάξεις.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις