Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

/

Τα μέλη του Χορευτικού τμήματος του Δήμου Πατρέων πήραν μέρος σε Φεστιβάλ στην Καισαριανή

Τα μέλη του Χορευτικού τμήματος του Δήμο...

Την Κυριακή 28/5/2023 - Το 5ο Χορευτικό Φεστιβάλ του Μικρασιατικού Συλλόγου Καισαριανής πραγματοποιήθηκε στον Δημοτικό Κινηματογράφο «Αιολία»

Το Χορευτικό Τμήμα του Πολιτιστικού Οργανισμού του Δήμου Πατρέων συμμετείχε στο 5ο Χορευτικό Φεστιβάλ του Μικρασιατικού Συλλόγου Καισαριανής, που πραγματοποιήθηκε στον Δημοτικό Κινηματογράφο «Αιολία» την περασμένη Κυριακή 28 Μαΐου 2023.

Τα μέλη του Χορευτικού επισκέφθηκαν το Σκοπευτήριο και είχαν την ευκαιρία να έλθουν σε “επαφή” με την ηρωική στιγμή της εκτέλεσης των 200 κουμουνιστών αγωνιστών στην Καισαριανή, που έγινε την 1η Μαΐου του 1944 από τα ναζιστικά στρατεύματα κατοχής. Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης, έγινε ιστορική αναδρομή των γεγονότων και της εποχής εκείνης από τον αντιπρόεδρο του Μικρασιατικού Συλλόγου και γραμματέα του παραρτήματος Καισαριανής της ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ, Κώστα Γαβριλάκη.

Στη συνέχεια, ακολούθησε η παρουσίαση του Χορευτικού του Δήμου Πατρέων με χορούς από την Τζια, την Σέριφο και την Σκόπελο με τις εντυπωσιακές της «φουστάνες», όπου εντυπωσίασε το κοινό. Πριν την παρουσίαση μεταφέρθηκε και μήνυμα του Δημάρχου Πατρέων, Κώστα Πελετίδη.

Το Χορευτικό Τμήμα συνόδεψε ο δάσκαλος του Χορευτικού και δημοτικός σύμβουλος, Γιώργος Μαγιάκης, όπου στη σύντομη ομιλία του ανέφερε: «Η αποστολή του χορευτικού έδωσε αυτή την παράσταση αρκετά συγκινημένη έπειτα από την επίσκεψη που προηγήθηκε στο Σκοπευτήριο. Αυτοί οι ήρωες πολέμησαν στην εποχή τους ό,τι διέκοπτε την πρόοδο και την εξέλιξη των ανθρώπων και των κοινωνιών. Το παράδειγμά τους δείχνει τον δρόμο για να δράσουμε κι εμείς. Η ανθρωπότητα σήμερα, ενώ είναι στο ανώτερο στάδιο, με παιδιά μόλις 5 ετών να ασχολούνται με τη ρομποτική, τα έργα της γίνονται κέρδη για τους λίγους. Σε αυτόν το δρόμο, λοιπόν, να βαδίσουμε, τον ασυμβίβαστο».

Στο τέλος, κατά την απονομή αναμνηστικών, δόθηκε εκ μέρους του υπεύθυνου του Χορευτικού, Χρήστου Γιαννόπουλου, ενθύμιο συνεργασίας προς την πρόεδρο του συλλόγου, Στέλλα Σαρρηπαναγιώτου – Λήλου, και τον χοροδιδάσκαλο του συλλόγου.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture