Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΣΙΝΕΜΑ

/

Από την Πέμπτη 1/6/2023 και στην Πάτρα η νέα ταινία του Φρανσουά Οζόν «Το Έγκλημα μου»

Από την Πέμπτη 1/6/2023 και στην Πάτρα η...

Το σενάριο της ταινίας εκτυλίσσεται τη δεκαετία του '30 - Το φιλμ έχουν ήδη δει πάνω από 1 εκατομμύριο Γάλλοι σινεφίλ

Είχαμε ξαναναφερθεί στην καινούρια ταινία του σημαντικού Γάλλου σκηνοθέτη Francois Ozon με τίτλο «Το Έγκλημα μου». Το φιλμ λοιπόν βγαίνει στα Ελληνικά σινεμά την Πέμπτη 1/6/2023 σε διανομή της Τanweer & της Filmtrade και όπως υπογραμμίζεται στο σχετικό δελτίο Τύπου, περισσότεροι από 1 εκατ. θεατές είδαν την ταινία στη Γαλλία ενώ γνώρισε επιτυχία και σε Ισπανία και Ιταλία.

Από την Πέμπτη 1/6 το φιλμ θα παίζεται και στην Πάτρα, στα Options Cinemas, στη Βέσο Μάρε.

Σύνοψη

Στο Παρίσι της δεκαετίας του 30’, η Madeleine, μία όμορφη, νέα, άφραγκη ηθοποιός, κατηγορείται για την δολοφονία ενός διάσημου παραγωγού. Με την βοήθεια της καλύτερης της φίλης, νεαρής άνεργης δικηγόρου, Pauline, αθωώνεται επικαλούμενη αυτοάμυνα.

Μία νέα ζωή διασημότητας και επιτυχίας ξεκινάει, μέχρι που η αλήθεια αποκαλύπτεται.

Μιλώντας στην εφημερίδα Η Καθημερινή, ο Οζόν τόνισε πως του αρέσει η «ανήθικη» διάσταση της ταινίας. «Ήθελα να αφηγηθώ μια ιστορία από τη δεκαετία του 1930, βασισμένη μάλιστα σε θεατρικό της εποχής, τότε που η πατριαρχία κυριαρχούσε απόλυτα στη Γαλλία και οι γυναίκες δεν είχαν δικαίωμα ψήφου, ούτε τρόπο να αμυνθούν πραγματικά σε περίπτωση που δέχονταν επίθεση από το σύστημα», ανέφερε ο 55χρονος γεννημένος στο Παρίσι, Οζόν, από τα μεγάλα ταλέντα του νεότερου ευρωπαϊκού σινεμά.

Aξίζει να θυμίσουμε πως προηγούμενες αξιόλογες ταινίες του όπως το φιλμ «Young & Beautiful – Νέα & Όμορφη» το 2013 και το «Frantz» του 2016, τα έχουμε δει στην Πάτρα στη Βέσο Μάρε από την Κινηματογραφική Λέσχη.

Η νέα του ταινία "The Crime Is Mine – Mon Crime", από την Πέμπτη 1η Ιουνίου θα προβάλλεται σε κινηματογράφους σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Κρήτη και Ρόδο

Παίζουν οι: Nadia Tereszkiewicz, Rebecca Marder, η σπουδαία Isabelle Huppert, ο Fabrice Luchini, ο André Dussollier, ο Dany Boon, κ.α.

Διάρκεια: 102 λεπτά.

Ο συμπαθής & ταλαντούχος ηθοποιός Ντάνι Μπουν παίζει και στην Γαλλική ταινία «Ο Σοφέρ της Κυρίας Μαντλέν - Une Belle Course» πλάι στη θρυλική τραγουδίστρια και ηθοποιό Λιν Ρενό. Το φιλμ σε σκηνοθεσία του Κριστιάν Καριόν προβάλλεται στην Αθήνα από τις 18/5/2023 σε διανομή της Rosebud.21.

Eπιμέλεια ανάρτησης: Τ. ΜΑΡΤΑΤΟΣ

Ντάνι Μπουν και Λιν Ρενό στο φιλμ "...

Ντάνι Μπουν και Λιν Ρενό στο φιλμ "Ο Σοφέρ της Κυρίας Μαντλέν".

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture