Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Εκλογές 2023- Αχαΐα: Στη μάχη ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ- Η κάθοδος που Νίκου Παππά και οι έδρες που στοχεύουν τα δύο κόμματα

Εκλογές 2023- Αχαΐα: Στη μάχη ΣΥΡΙΖΑ και...
Τσίχλα Κωνσταντίνα
[email protected] , Facebook Page

Ο Νίκος Παππάς έρχεται στην Πάτρα για να δώσει κατευθύνσεις αλλά και τους άξονες με βάση τους οποίους θα κινηθεί προεκλογικά ο ΣΥΡΙΖΑ

Καμία μέρα μέχρι τις εκλογές δεν σκοπεύουν να αφήσουν ανεκμετάλλευτη οι τοπικές οργανώσεις του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ στην Αχαΐα.

Σήμερα ο Νίκος Παππάς έρχεται στην Πάτρα για να δώσει κατευθύνσεις αλλά και τους άξονες με βάση τους οποίους θα κινηθεί προεκλογικά ο ΣΥΡΙΖΑ στην περιοχή ενώ και το ΠΑΣΟΚ φουλάρει τις μηχανές σε όλο το νομό.

Όπως αναφέρει μιλώντας στο thebest.gr ο  Συντονιστής της Ν.Ε. Αχαΐας του ΣΥΡΙΖΑ Αχαΐας Μιχάλης Σιδηρόπουλος, «έχει ξεκινήσει μία συνεδρίαση όλων των οργάνων του κόμματος και σε τοπικό επίπεδο. Σήμερα στην Πάτρα συνεδριάζει σε διευρυμένη σύνθεση η νομαρχιακή επιτροπή που είναι το ανώτερο πολιτικό όργανο.

Στόχος είναι να παρουσιάσει, να αναλύσει και να εξειδικεύσει ο Νίκος Παππάς τους άξονες για το πώς θα κινηθούμε από εδώ και πέρα στην επόμενη εκλογική μάχη και πώς θα προετοιμαστούμε και κεντρικά και τοπικά. Θα δώσει κατευθύνσεις σε τοπικό επίπεδο για την εκλογική μάχη που έχουμε μπροστά μας. Μέσα από το “χάρτη” που θα παρουσιάσει ο Νίκος Παππάς θα προκύψουν επί του πρακτέου τα επόμενα βήματά μας

Θα δούμε δηλαδή αν θα πρέπει να προχωρήσουμε σε συνεδριάσεις τοπικών οργανώσεων, τι χαρακτήρα θα έχουν οι δράσεις μας, ποιες εκδηλώσεις θα κάνουμε, ποια θα είναι η παρουσία μας σε κάθε χωριό, περιοχή, γειτονιά.

Θα δούμε τι πρέπει να κάνουμε για να ενισχύσουμε τη θέση του ΣΥΡΙΖΑ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ στην Αχαΐα, να προωθήσουμε τις προγραμματικές μας θέσεις. Μέχρι τώρα η κουβέντα ξέφυγε από την προοπτική που δίνει ο ΣΥΡΙΖΑ στη χώρα. Πρέπει να κινηθούμε άμεσα ώστε να φτάσει στον κόσμο. Πρέπει να ετοιμάσουμε ένα οργανωμένο πλάνο δράσης που να αφορά ολόκληρη την Αχαΐα.

Το γεγονός ότι από την μεταπολίτευση και μετά είναι πρώτη πλέον στην περιοχή η Νέα Δημοκρατία, (μετά το σοκ αυτού του αποτελέσματος), πρέπει να ρίξουμε όλες μας τις δυνάμεις για να το αντιστρέψουμε.

Πρώτος και βασικός μας στόχος είναι να «γυρίσουμε» το αποτέλεσμα σε επίπεδο Αχαΐας. Επαναπατρίζουμε ψήφους από τη Νέα Δημοκρατία γιατί υπήρχαν κάποιες διαφορές και κυρίως βάζουμε ανάχωμα και επαναπατρίζουμε ψήφους που ίσως πήγαν προς το ΠΑΣΟΚ ή άλλα μικρά προοδευτικά κόμματα. Χρειάζεται δουλειά. Αντίπαλός μας είναι η Νέα Δημοκρατία. Προσδοκούμε να διατηρήσουμε τουλάχιστον τις 3 έδρες που έχουμε αυτή τη στιγμή στο Κοινοβούλιο. Στόχος μετά την 25η Ιουνίου είναι να εκπροσωπείται ο ΣΥΡΙΖΑ στη Βουλή με τουλάχιστον 3 έδρες. Για να γίνει αυτό χρειαζόμαστε ποσοστό 33.33%.

Τονίζω ότι δεν κάνουμε διμέτωπο αγώνα. Αυτό που μας ενδιαφέρει είναι να αντιμετωπίσουμε τις πολιτικές του Κυριάκου Μητσοτάκη και της δεξιάς. Αν είναι ενισχυμένος θα λειτουργήσει ως ανεξέλεγκτος ηγεμόνας. Παρόλα αυτά αν το ΠΑΣΟΚ και το ΚΚΕ συνεχίζουν όπως στην προηγούμενη εκλογική μάχη, να μας χτυπάνε το ένα μάγουλο, δε θα γυρίσουμε κι άλλα. Η εκλογική μάχη για εμάς είναι να ανατρέψουμε τους πολιτικούς συσχετισμούς, με περαιτέρω ενίσχυση του ΣΥΡΙΖΑ που θεωρούμε ότι πρέπει να είναι το ηγετικό σχήμα, η μεγάλη προοδευτική παράταξη».

Από την πλευρά του μιλώντας στο thebest.gr o Γραμματέας της Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ Αχαΐας Νίκος Μοίραλης αναφέρει:

«Στοχεύουμε στο να ανεβάσουμε το ποσοστό μας. Εμείς ερχόμαστε και ο ΣΥΡΙΖΑ “πέφτει”. Μαζί με τον Γιώργο Παπανδρέου θα γυρίσουμε όλο το νομό.

Στόχος μας να έχουμε όσες έδρες έχει και αυτός. Δεν περιμέναμε στις προηγούμενες κάλπες να είχαμε αυτό το αποτέλεσμα γεγονός που αποδίδω σε όσα ακούστηκαν από τον ΣΥΡΙΖΑ τις τελευταίες 10 μέρες»

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις