Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Τριήμερος εορτασμός για τον Όσιο Ιωάννη τον Ρώσσο στο ναό στην Ελ. Βενιζέλου

Πάτρα: Τριήμερος εορτασμός για τον Όσιο ...

Το πρωί του Σαββάτου 27/5/2023 στην αρχιερατική Θεία λειτουργία θα χοροστατήσει και θα ομιλήσει ο Μητροπολίτης Πατρών κ.κ. Χρυσόστομος

Με την έξοδο της ιεράς εικόνας στις 11 το πρωί της Παρασκευής 26/5/2023 για προσκύνημα από τους πιστούς ξεκίνησε ο 3ήμερος εορτασμός του Οσίου Ιωάννου του Ρώσσου στον ιερό ναό Τιμίου Προδρόμου και Οσίου Ιωάννου Ρώσσου Πατρών στην οδό Ελευθερίου Βενιζέλου.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα της εορτής, στις 19:00 της Παρασκευής θα τελεστεί ο μέγας αρχιερατικός εσπερινός μετά Αρτοκλασίας και Θείου κηρύγματος υπό του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Κερνίτσης κ. Χρυσάνθου ενώ θα ακολουθήσει στις 22:00-01:00 Μικρά Αγρυπνία - Θεία Λειτουργία όπου θα ιερουργήσει και θα ομιλήσει ο πανοσιολογιότατος Αρχιμανδρίτης π. Αμβρόσιος Γκουρβέλος, Ιεροκήρυκας  & Προϊστάμενος Ι. Μητροπολιτικού Ναού Ευαγγελιστρίας Πατρών.

Το Σάββατο 27 Μαΐου 2023 στις 7 το πρωί θα τελεστεί ο όρθρος και η αρχιερατική Θεία λειτουργία όπου θα ιερουργήσει και θα ομιλήσει ο σεβασμιότατος Μητροπολίτης Πατρών κ. κ. Χρυσόστομος.

Στις 19:00 το Σάββατο 27/5 θα τελεστεί Αναστάσιμος εσπερινός μετά Θείου κηρύγματος όπου θα προστεί ο πανοσιολογιότατος Αρχιμανδρίτης π. Αρτέμιος  Αργυρόπουλος, Πρωτοσύγκελος της Ιεράς Μητροπόλεως Πατρών και Ηγούμενος Ι. Μ. Αγίων Πάντων Τριταίας και εν συνεχεία θα γίνει η Λιτάνευση της ιεράς εικόνας δια των οδών: Ναός-Ελ.Βενιζέλου-Μιχ.Ψελλού-Αυτ.Θεοδοσίου-Κλειούς-Ηρακλείου-Ψελλού-Αμβρακίας-Οζηρού-Ναός.     

*Θα ακολουθήσει Παραδοσιακό Πολιτιστικό Χορευτικό Πρόγραμμα στο προαύλιο της ενορίας του Ι.Ν. από Χορευτικά τμήματα Πολιτιστικών Συλλόγων.

Τέλος την Κυριακή 28/5/2023, των Αγίων Πατέρων, 07:00-10:00 θα τελεστεί Όρθρος-Θεία Λειτουργία όπου & θα ιερουργήσει και θα ομιλήσει ο πανοσιολογιότατος Αρχιμανδρίτης π. Χριστοφόρος Μυτιλήνης, Ιεροκήρυκας Ι. Μ. Πατρών.

Επίσης με την ευκαιρία του λαμπρού εορτασμού θα γίνει και εθελοντική αιμοδοσία από ώρα 10:00π.μ.-1μ.μ.

Αξίζει να σημειωθεί πως στη διάρκεια του τριήμερου εορτασμού, θα τεθούν για προσκύνημα από τους πιστούς, το σκουφάκι και η ζώνη από το ιερό σκήνωμα του Οσίου Ιωάννου του Ρώσσου.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις