Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

FOOD

/

Τα 12 πιο χρήσιμα εργαλεία κουζίνας για κάθε μάγειρα

Τα 12 πιο χρήσιμα εργαλεία κουζίνας για ...

Όσα πρέπει να έχει

Εξοπλίζετε μια νέα κουζίνα; Αυτά είναι τα εργαλεία που πραγματικά χρειάζεστε.

Μην παρασύρεστε από τα πολλά κουζινικά που συναντάτε στα ράφια των ειδικών μαγαζιών. Δεν είναι όλα απαραίτητα. Για να σας διευκολύνουμε να βρείτε ποια είναι αυτά που αξίζει να αγοράσετε φτιάξαμε την παρακάτω λίστα.
 
Μαχαίρι του σεφ

Ένα ποιοτικό μαχαίρι θα γίνει ο καλύτερος φίλος ενός μάγειρα. Επιλέξτε ένα μαχαίρι που μπορείτε να χειριστείτε. Θα πρέπει να είναι εύκολο να το κρατάτε και να το ελέγχετε και να μην είναι υπερβολικά βαρύ.

Σπάτουλα σιλικόνης

 Μια σπάτουλα σιλικόνης είναι πολύ σημαντική για να απλώνετε τη βουτυρόκρεμα πάνω στα κέικ, να αφαιρείτε το μίγμα από το μίξερ και τόσα άλλα. Αν είναι από σιλικόνη δεν κινδυνεύει να λιώσει σε υψηλές θερμοκρασίες. Επίσης, μπορεί να μπει στο πλυντήριο πιάτων.

Ανοξείδωτη σπάτουλα

Ένα βασικό εργαλείο κουζίνας είναι μια γερή σπάτουλα. Θα σας χρησιμεύσει για να αναποδογυρίσετε και να σερβίρετε ένα σωρό φαγητά. Προσοχή να μην τη χρησιμοποιείτε σε κεραμικά τηγάνια γιατί μπορεί να γρατσουνίσει την επιφάνειά τους.

 Ξεφλουδιστήρι λαχανικών

Καθαρίστε πατάτες, καρότα, μήλα και ότι άλλο μπορείτε να φανταστείτε με τον καθαριστή λαχανικών. Ένα καλό καθαριστήρι ξεφλουδίζει σε δευτερόλεπτα και θα γίνει ένα από τα πιο χρήσιμα gadgets για κάθε συνταγή.

Αντικολλητικό τηγάνι

Αυτό το πολύ εύκολο στον καθαρισμό του τηγάνι είναι ιδανικό για μια ομελέτα ή το σωτάρισμα λαχανικών. Επιλέξτε ένα με κεραμική επίστρωση για πιο υγιεινό μαγείρεμα.

Κεραμική κατσαρόλα

Μια μεγάλη κεραμική κατσαρόλα είναι απαραίτητη για το βράσιμο ζυμαρικών ή λαχανικών, την ετοιμασία σούπας και τόσα άλλα.

Τρυπητή κουτάλα

Είτε είναι ξύλινη, είτε μεταλλική μια τρυπητή κουτάλα λειτουργεί σαν ένα μικροσκοπικό στραγγιστήρι, αφαιρώντας τα στερεά από τα υγρά. Οπότε είναι ένα πολύτιμο εργαλείο.

Ψαλίδι κουζίνας

Πολύ βασικό και πολύ χρήσιμο. Το χρειάζεστε για να ανοίξετε διάφορες συσκευασίες ή να κόψετε κοτσάνια από βότανα, αλλά και να ψιλοκόψετε φρέσκα μυρωδικά.

Αλουμινένιο ταψί

Είναι τέλεια για να ψήσετε μπισκότα, αλλά και λαχανικά, κοτόπουλο, ακόμη και μια πίτα.

 Λαβίδα σιλικόνης

Είναι αρκετά οικονομική και θα σας κρατήσει για μια ζωή. Θα σας χρησιμεύσει για να γυρίσετε τα μπούτια κοτόπουλου μέσα στο τηγάνι ή να φτάσετε το κρέας μέσα στο ταψί. Δείτε τη σαν προέκταση των δακτύλων σας.

Πυρίμαχο ταψί

Ότι πρέπει για να ψήσετε ένα σουφλέ, λαζάνια, ή ένα παστίτσιο.

Ξύλινη επιφάνεια κοπής

Βασικό κομμάτι για την προετοιμασία του φαγητού και τον τεμαχισμό των πρώτων υλών σας.

Πηγή:olivemagazine 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Life