Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Τσίπρας: "Οι νέοι να στείλουν στο σπίτι του τον κ. Μητσοτάκη"

Τσίπρας: "Οι νέοι να στείλουν στο σ...

Ο Αλέξης Τσίπρας από τη Θεσσαλονίκη υπογράμμισε τους λόγους για τους οποίους η κυβέρνηση Μητσοτάκη πρέπει να αποτελέσει παρελθόν και έστειλε ειδικό μήνυμα στους νέους

Από τη Θεσσαλονίκη το βράδυ της Τρίτης ο Αλέξης Τσίπρας εκτόξευσε νέα πυρά στον Κυριάκο Μητσοτάκη και εξέφρασε την πεποίθηση ότι μόνο αν νικήσει ο ΣΥΡΙΖΑ θα ηττηθεί ο "αγαπημένος Πρωθυπουργός των συμφερόντων".

Μιλώντας για τη σύγκριση που φέρνει στο προσκήνιο συνεχώς ο κ. Μητσοτάκης είπε: "Σαν το διάολο το λιβάνι αποφεύγει την τηλεοπτική αναμέτρηση. Στο ντιμπέιτ των 6 μαρτύρησε χωρίς ξύλο.

Η παράταξη της ΝΔ χρεωκόπησε τη χώρα. Βγάλαμε εμείς τη χώρα από τα μνημόνια. Αφησαν τα ταμεία άδεια και εμείς τα γεμίσαμε χάρη στο σεβασμό μας για το δημόσιο χρήμα

Ενισχύσαμε το ΕΣΥ παρά την ασφιξία. Μοιράσαμε μερίσματασ στους συνταξιούχους και τους ευάλωτους. Εσείς κ. Μητσοτάκη γκρεμίσατε δικαιώματα χρόνων. Τα έτοιμα που σας αφήσαμε τα μοιραστήκατε μεταξύ σας.

Εσείς κ. Μητσοτάκη προτιμήσατε τις απευθείας αναθέσεις.

Αναλάβαμε το κόστος και λύσαμε το Μακεδονικό κάνοντας το πατριωτικό μας καθήκον. Αποσοβήσαμε το κίνδυνο να γίνει η γειτονική χώρα ορμητήριο δυνάμεων που επιβουλεύονται την Ελλάδα.

Εσείς κ. Μητσοτάκη αφού συμμαχήσατε με την Ακρα Δεξιά, στη συνέχεια αποφασίσατε να τηρήσετε τη Συμφωνία. Είστε υποκριτής και λαϊκιστής.

Αναθέσατε στην κα Κεραμέως να βάλουν φραγμούς στην είσοδο χιλιάδων παιδιών στα Πανεπιστήμια. Κλείσατε σχολές αλλά προσλάβατε αστυνομικούς.

Διαλύσατε τον ΟΣΕ και φτάσαμε στην ανείπωτη τραγωδία των Τεμπών. Και στους εργαζόμενους απαντούσατε με εξώδικα. Εχουμε υποχρέωση να μην ξεχαστεί αυτό το έγκλημα.

Παραδώσατε στα funds με εξευτελιστικό τίμημα περιουσίες και σπίτια. 40 δις μεγαλύτερο το ιδιωτικό χρέος. 50 δις το δημόσιο χρέος. 4.250.000 Έλληνες με δάνεια που αδυνατούν να πληρώσουν".

 Συμπέρανε ότι "τα επιδόματα έβγαιναν από το μεδούλι της μεσαία τάξης ενώ το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας χρωστά 400.000.00 στις τράπεζες" και απευθυνόμενος προς το κοινό είπε: "Ηρθε η ώρα να κάνετε εσείς έξωση από τον κ. Μητσοτάκη. Είναι η μεγάλη ευκαιρία να τελειώνουμε με την αδικία. Γιατί κακοποίησαν και την ίδια τη δημοκρατία. Εστησαν ένα παρακρατικό μηχανισμό μέσα στο Μέγαρο Μαξίμου. Εγινε πολύ μεγάλη προσπάθεια για συγκάλυψη. Ως συνήθως. Συγκάλυψη για την πανδημία, συγκάλυψη για τα Τέμπη, συγκάλυψη για όλα.

"Κάθαρση θα έρθει μόνο με κυβέρνηση που θα έχει κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ, άλλη εκδοχή δεν υπάρχει. Δεν θα μάθουμε ποτέ ποιος σήμερα κατέχει τα στοιχεία για να εκβιάζει το μισό πολιτικό και επιχειρηματικό σύστημα. Αλήθεια που βρίσκονται όλες αυτές οι καταγράφες;' συμπλήρωσε.

"Η αδικία, οι ανισότητες, η διαφθορά, η κακοποίηση της δημοκρατίας, η ανακατανομή πλούτου και περιουσιών από τους πολλούς στους λίγους, πρέπει να τελειώσουν. Και θα τελειώσουν με την ψήφο του λαού σε λίγες μέρες. Η αλλαγή δεν είναι σύνθημα του χθες, είναι μία ανάγκη του σήμερα.

Δοκιμαστήκαμε στα δύσκολα.Αντιμετωπίσαμε μια κατάσταση πολιορκίας με ευθύνη,αποφασιστικότητα, ωριμότητα, προσεκτική επιλογή κάθε βήματος. Έτσι κρατήσαμε όρθια την Ελλάδα. Έτσι αποκαταστήσαμε τη δημοκρατική και κοινωνική σταθερότητα" τόνισε εξής:

Ο κ. Τσίπρας είπε ακόμη ότι "μας λένε ότι το πρόγραμμά μας είναι ανεφάρμοστο. Τους απαντάμε:Το πρόγραμμά μας είναι μετρημένο ευρώ-ευρώ.Καταρτισμένο με διάλογο χρόνων με όλες τις κοινωνικές ομάδες. Επιβεβαιωμένο από κορυφαίους ειδικούς.Ανεφάρμοστο το βρίσκουν εκείνοι που ξέρουν καλά ότι είναι εφαρμόσιμο".

Τέλος απευθύνθηκε στους νέους της Θεσσαλονίκης ως εξής: "Θέλω σήμερα να απευθυνθώ ιδιαίτερα στις νέες και στους νέους εδώ στη Θεσσαλονίκη που βούλιαξαν την πλατεία Αριστοτέλους στη διαδήλωση για το νερό. Πηγαίνετε στην κάλπη για να στείλετε στο σπίτι του τον κ. Μητσοτάκη".

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις