Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Εκλογές στην Τουρκία: Επίθεση Ερντογάν στον Μπάιντεν- «Οι κάλπες θα δώσουν απάντηση»

Εκλογές στην Τουρκία: Επίθεση Ερντογάν σ...

Λίγο πριν ανοίξουν οι κάλπες

Ανεβάζει τους τόνους λίγες ώρες πριν ανοίξουν οι κάλπες στην Τουρκία ενόψει των αυριανών εκλογών ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν

Σε περιοδεία που πραγματοποιεί σε περιοχές της Κωνσταντινούπολης ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν εξαπέλυσε επίθεση κατά του Αμερικανού προέδρου Τζο Μπάιντεν. Ισχυρίστηκε ότι έδωσε εντολή για να τον ρίξουν από την εξουσία. «Οι κάλπες αύριο θα δώσουν απάντηση στον Μπάιντεν», είπε χαρακτηριστικά.

 Σύμφωνα με όσα μεταδίδει ο ανταποκριτής της ΕΡΤ από την Τουρκία Γιάννης Μανδαλίδης κατηγόρησε επίσης, για μία ακόμη φορά τον αντίπαλό του Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου ότι, σε συνεργασία με τους γκιουλενιστές, βρίσκεται πίσω από τη συνωμοσία κατά του Μουχαρέμ Ιντζέ, που αποσύρθηκε τις προεδρικές εκλογές υπό το βάρος ροζ σκανδάλου.

Να σημειωθεί ότι οι τουρκικές αρχές ανακοίνωσαν την έκδοση 17 ενταλμάτων σύλληψης αναφορικά με τις απειλές που δέχθηκε ο Ιντζέ ότι θα δημοσιευτεί βίντεο με ερωτικές σκηνές στις οποίες εμπλέκεται ο ίδιος. Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά ένας εκ των κατηγορουμένων είναι ιδιοκτήτης εταιρείας δημοσκοπήσεων, της Avrasya, ενώ οι τέσσερις βρίσκονται στο εξωτερικό.

 Από την άλλη ο Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου προσπάθησε να διασκεδάσει τις εντυπώσεις, από τις κατηγορίες που διατύπωσε κατά της Ρωσίας για εμπλοκή της με fake news στις τουρκικές εκλογές. Ουσιαστικά ευχαρίστησε τη Μόσχα επειδή δήλωσε ότι δεν παρεμβαίνει και είπε ότι δεν έχει κανένα πρόβλημα με τον ρωσικό λαό, τονίζοντας μάλιστα ότι στην ανάρτησή του στο Twitter αποκάλεσε τους Ρώσους φίλους του.

Τι είπε ο Τσαβούσογλου για τα ελληνοτουρκικά
Ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου με τη σειρά του αναφέρθηκε στα ελληνοτουρκικά μιλώντας στο CNN Turk, τονίζοντας ότι η σημερινή ατμόσφαιρα είναι αρκετά θετική. Είπε πως για να είναι μόνιμη αυτή η κατάσταση πρέπει να επιλυθούν τα υπάρχοντα προβλήματα, απαριθμώντας την αποστρατιωτικοποίηση των νησιών, τις διαφορές για χωρικά ύδατα, θαλάσσιες δικαιοδοσίες. 

Οι δύο βασικοί υποψήφιοι κλείνουν σήμερα τις προεκλογικές τους εμφανίσεις με κινήσεις υψηλού συμβολισμού: Ο Ερντογάν θα προσευχηθεί το βράδυ στην Αγία Σοφία και ο Κιλισντάρογλου θα αποτίσει φόρο τιμής στο μαυσωλείο του Κεμάλ Ατατούρκ στην Άγκυρα.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις