Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Αχαΐα: Οι τοπικές οργανώσεις των κομμάτων κάνουν στο thebest τον απολογισμό του χθεσινού debate

Αχαΐα: Οι τοπικές οργανώσεις των κομμάτω...
Τσίχλα Κωνσταντίνα
[email protected] , Facebook Page

Το θέμα των υποκλοπών και των παρακολουθήσεων θίγουν οι δύο εκ των τριών

Τα δικά τους σχόλια μετά το χθεσινό debateτων πολιτικών αρχηγών έκαναν και οι τοπικές οργανώσεις των κομμάτων στην Αχαΐα.

Αντώνης Κουνάβης, Μιχάλης Σιδηρόπουλος και Νίκος Μοίραλης υπογράμμισαν μιλώντας στο thebest.gr τα σημεία που θεώρησαν πιο σημαντικά και αναφέρθηκαν στα συμπεράσματά τους μετά την «τηλεμαχία».

  • ΑΝΤΩΝΗΣ ΚΟΥΝΑΒΗΣ – Νέα Δημοκρατία

«Ήταν μία συζήτηση έτσι ώστε κάθε Έλληνας και Ελληνίδα να βγάλουν τα συμπεράσματά τους. Είδαν έναν πρωθυπουργό να μιλάει για τη σταθερότητα και την ασφάλεια και την προοπτική της χώρας και από την άλλη τον  αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης με έναν συνεχόμενο καταγγελτικό ρόλο. Δεν απάντησε πώς θα υλοποιηθεί το πρόγραμμα που έχει εξαγγείλει και με ποιους πόρους. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης τον κάλεσε όπως και όλους τους πολιτικούς αρχηγούς να παραδώσουν τα προγράμματά τους στο γενικό λογιστήριο του κράτους και στην Τράπεζα της Ελλάδος ώστε αυτοί οι δύο φορείς να αποφανθούν ποιο είναι το κόστος του κάθε προγράμματος που προτείνεται και αν η ελληνική οικονομία αντέχει αυτό το κόστος. Αυτή είναι η ουσία της χθεσινής συζήτησης και αυτό που έμεινε στον ελληνικό λαό.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν ήρθε σε κανένα σημείο σε δύσκολη θέση, ο ίδιος με γενναιότητα έχει ζητήσει συγγνώμη από τον ελληνικό λαό όπου έχει υπάρξει αστοχία. Πήρε αποφάσεις ώστε να θωρακιστούν περισσότερο κάποιοι θεσμοί όπως η Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών, ώστε να μην επαναληφθούν λάθη. Όπως δείχνουν οι δημοσκοπήσεις οι πολίτες το έχουν καταλάβει αυτό».

  • ΜΙΧΑΛΗΣ ΣΙΔΗΡΟΠΟΥΛΟΣ- ΣΥΡΙΖΑ- ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ

«Μία τέτοια διαδικασία ακόμα και με τους αυστηρούς κανόνες είναι χρήσιμη για να εξάγει ο κόσμος συμπεράσματα και να καταλάβει ότι συγκρούονται δύο διαφορετικά σχέδια.

Θεωρούμε όμως ότι η διαδικασία θα πρέπει να είναι πιο χαλαρή, οι δημοσιογράφοι να μπορούν να κάνουν follow up στις απαντήσεις αλλά και οι πολιτικοί αρχηγοί να θέτουν ερωτήματα ο ένας στον άλλον. Επίσης θεωρούμε απαραίτητο  να προχωρήσουμε σε ένα debate μεταξύ του Αλέξη Τσίπρα και του Κυριάκου Μητσοτάκη έστω κι αν ο δεύτερος προσπαθεί να κρυφτεί και να το αποφύγει. Είναι κρίσιμο και απαραίτητο για τον ελληνικό λαό να συγκρίνει αυτές τις δύο διαφορετικές πολιτικές.

Είδαμε έναν Κυριάκο Μητσοτάκη απομονωμένο από το υπόλοιποι πολιτικό σύστημα της χώρας και με τις απαντήσεις που δεν έδωσε θεωρούμε ότι είναι πολύ μακριά και από τα πραγματικά προβλήματα της καθημερινής ζωής των Ελλήνων.

Από την άλλη, παραδέχθηκε δημόσια για πρώτη φορά  ότι το ζήτημα των υποκλοπών είναι σκάνδαλο και δεν πρόκειται για νόμιμες επισυνδέσεις όπως υποστήριζε το προηγούμενο διάστημα και θεωρούμε ότι με μία απλή «συγγνώμη» δε λύνεται ένα τόσο σοβαρό ζήτημα. Με τον τρόπο που παρουσιάστηκε χθες από τον Κυριάκο Μητσοτάκη φαίνεται ότι και ίδιος καταλαβαίνει ότι είναι ένοχος.

Θεωρούμε ότι ο Αλέξης Tσίπρας είναι ο νικητής του χθεσινού debate. Παρουσίασε αναλυτικά το σχέδιο και τις προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ- ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ και έδειξε ότι από την κάλπη της απλής αναλογικής θα μπορέσει να σχηματιστεί προοδευτική κυβέρνηση με κορμό το ΣΥΡΙΖΑ- ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ.

Δεν υπήρξε κανένα σημείο που “δυσκόλεψε’ τον πρόεδρο, είναι από τους πιο ικανούς ανθρώπους και τους πιο ετοιμόλογους. Έχει αποκτήσει και μεγάλη εμπειρία σε τέτοιου τύπου αντιπαρέθεσες, βγαίνει κερδισμένος και γι΄αυτό ο Κυριάκος Μητσοτάκης αποφεύγει να βρεθούν τετ α τετ».

  • ΝΙΚΟΣ ΜΟΙΡΑΛΗΣ- ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝΑΛ

«Εκτιμούμε ότι η παρουσία του αρχηγού του ΠΑΣΟΚ, Νίκου Ανδρουλάκη, ήταν θετική και ότι ξεκαθάρισε πως δεν συμπλέουμε με κανέναν αν δεν υπάρχουν οι προϋποθέσεις που έχουν τεθεί στο δημόσιο διάλογο. Θεωρούμε ότι κάλυψε πλήρως το κοινό των προοδευτικών και δημοκρατικών ανθρώπων που θέλουν να δουν μία αλλαγή την επόμενη ημέρα των εκλογών και ότι είναι ένας από τους νικητές του debate.

Στάθηκε και στο θέμα των υποκλοπών. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης παραδέχθηκε ότι δεν υπήρχε κανένας λόγος να παρακολουθείται ο Νίκος Ανδρουλάκης και δεν μας διευκρίνισε γιατί συνέβη αυτό. Στόχος του ΠΑΣΟΚ είναι να υπάρχει διάκριση των εξουσιών και οι υπαίτιοι θα οδηγηθούν στη δικαστική εξουσία».

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις