Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Debate: Ο «άνευρος», ο άνετος και ο «άχρωμος»- Νικητές και χαμένοι

Debate: Ο «άνευρος», ο άνετος και ο «άχρ...
Θάνος Νασόπουλος

Η αποτίμηση της χθεσινής τηλεμαχίας των πολιτικών αρχηγών

Η μόνη περίπτωση να διαμορφώσει ή να αλλάξει εκλογική συμπεριφορά κάποιος λιγότερο ή περισσότερο αναποφάσιστος από ένα debate είναι να γίνει ένα μεγάλο λάθος, να είναι κάποιος τραγικός ή ανέλπιστα καλός.

Τίποτα από τα δύο δεν συνέβη χθες, δεν το περιμέναμε και με βάση τη δομή του διαλόγου ούτως ή άλλως.

Ο Μητσοτάκης προηγείται, οπότε βασικός του στόχος ήταν να μην δημιουργηθεί πολιτικό γεγονός, να μην κάνει κάποιο μεγάλο λάθος και να πει- και να μην πει- ό,τι λέει- και δεν λέει- λίγο πολύ για όλα τα θέματα ακόμα μια φορά. Το πέτυχε.

Ο Τσίπρας επιβεβαίωσε την επικοινωνιακή του άνεση, τόσο στη ροή του λόγου του, όσο και υφολογικά και εκφραστικά. Προσπάθησε να επιβεβαιώσει ότι είναι ο ηγέτης του προοδευτικού χώρου βάζοντας απέναντι μόνο τη Νέα Δημοκρατία. Χρειαζόταν ωστόσο κάτι περισσότερο από αυτό. Game changing εμφάνιση δεν χρειάζεται ο πρώτος αλλά ο δεύτερος. Δεν την έκανε. Γνώριζε ότι θα ερωτηθεί για την κοστολόγηση του προγράμματος, έπρεπε να απαντήσει κάτι πολύ καλύτερο, γιατί πρόκειται για τον πυρήνα του προβλήματος που αντιμετωπίζει και είναι φυσικά η αναξιοπιστία.

Ο Ανδρουλάκης είναι άχρωμος, άγευστος, άοσμος αλλά δεν ψάχνει όλος ο κόσμος έναν ροκ σταρ, υπάρχουν και άλλα κριτήρια. Περισσότερο χαμένος παρά κερδισμένος χθες ωστόσο, αν έπρεπε υποχρεωτικά να μπει ένα πρόσημο.

Μεταξύ Κουτσούμπα και Βαρουφάκη, σχετικά με το νεανικό/ αντισυστημικό/ αριστερό κοινό ξεκάθαρα και απόλυτα καλύτερος ο Κουτσούμπας. Τους βάζω μαζί γιατί η εκτίμηση μου είναι ότι κανείς δεν έκανε- ούτε επεδίωξε- παρουσία που θα πάρει ψήφους ψημένες άλλου κόμματος, αλλά πήγαν αμφότεροι με βασικό στόχο να συγκρατήσουν το κοινό τους και να απευθυνθούν στους αναποφάσιστους.

Κερδισμένος ο Βελόπουλος που απευθύνθηκε όπως έπρεπε στην εκλογική δεξαμενή της ακροδεξιάς που έχει ξεμείνει από επιλογές για την κάλπη της 21ης του Μάη. Δεν είναι ιδιαίτερα δύσκολο το έργο του βέβαια- με συγχωρείτε- μιλάμε για ένα λούμπεν, αμόρφωτο κοινό που θέλει να ακούσει 5 συγκεκριμένα πράγματα, με λεξιλόγιο το πολύ 35 λέξεων. Ο Βελόπουλος για αυτό το κοινό είναι εξαιρετικά πιο ικανός από ό,τι απαιτείται, πραγματικά.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις