Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Zήτω τα μαθηματικά μυαλά! Κοσμοπλημμύρα στο Πειραματικό με πανελλήνιες συμμετοχές

Zήτω τα μαθηματικά μυαλά! Κοσμοπλημμύρα ...

Το περασμένο Σάββατο ολοκληρώθηκε η αναμέτρηση Μαθηματικής Λογικής και Υπολογιστικής Σκέψης ανάμεσα σε 129 μαθητές (από 4000 που έλαβαν μέρος)

 Θυμάστε το φιλμ «The Imitation Game» για τη ζωή και το έργο της ιδιοφυίας Alan Turing;

To όνομά του «δανείστηκε» ως τίτλο ο 2ος Πανελλήνιος Μαθητικός  Διαγωνισμός Μαθηματικής Λογικής και Υπολογιστικής Σκέψης, του οποίου η τελευταία εκδήλωση (ΠΕΚΕΣ)  φιλοξενήθηκε στις εγκαταστάσεις του Πειραματικού στην Πάτρα. Ημιτελικοί και τελικοί της αναμέτρησης, που απευθύνονταν σε μαθητές των δυο μεγαλύτερων τάξεων του Δημοτικού, αλλά και Γυμνασίων και Λυκείων, προκάλεσαν κοσμοπλημμύρα στην περιοχή κάτω από την πανεπιστημιούπολη.

 

Οι 129 καλύτεροι μαθητές από τους 4000 που πήραν μέρος στον προκριματικό, εκπαιδευτικοί, γονείς, πολίτες μαζί με την επιστημονική, την οργανωτική και την τεχνική ομάδα του διαγωνισμού βρέθηκαν στην Πάτρα από την Κρήτη (Χανιά, Ηράκλειο, Λασίθι) μέχρι την Κομοτηνή, τη Ρόδο, τη Κώ και τη Λέρο, τη Κέρκυρα, τα Ιωάννινα, τη Θεσσαλονίκη, την Αθήνα, τη Χαλκίδα και άλλες περιοχές της Ελλάδας για να συνεργαστούν και να επιλύσουν γρίφους (ψηφιακούς και αναλογικό).

 

Ανταποκρίθηκαν με εντυπωσιακό ενθουσιασμό δημόσια και ιδιωτικά σχολεία όλης της Ελλάδας μας εξήγησε η καθηγήτρια Δέσποινα Πλώτα, μέλος της επιστημονικής επιτροπής . Από αυτούς διακρίθηκαν 117 μαθητές για να συμμετέχουν στην ημιτελική φάση, ενώ βραβεύτηκαν οι 27 μαθητές που διακρίθηκαν στην τελική φάση (9 μαθητές Δημοτικού, 9 μαθητές Γυμνασίου και 9 μαθητές Λυκείου).

Θερμά συγχαρητήρια στους μαθητές που συμμετείχαν στον διαγωνισμό, που πραγματικά ήταν μια γιορτή του πνεύματος, μια γιορτή του Σχολείου της Κριτικής και Δημιουργικής Σκέψης! Δείτε αντιπροσωπευτικά φωτογραφικά στιγμιότυπα.

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις