Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Κώστας Μάρκου: «Σε απόγνωση οδηγεί το Υπουργείο Υγείας τους πάσχοντες από σακχαρώδη διαβήτη»

Κώστας Μάρκου: «Σε απόγνωση οδηγεί το Υπ...

Τι αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο βουλευτής Αχαΐας

O Βουλευτής Αχαΐας Κώστας Μάρκου για το πρόβλημα με τους πάσχοντες από σακχαρώδη διαβήτη σε ανακοίνωσή του ανανφέρει:

"Την τελευταία του πινελιά ως επιστέγασμα της πολιτικής του Υπουργείου Υγείας, επί Νέας Δημοκρατίας, έβαλε ο Υπουργός Υγείας κ. Πλεύρης. Με απόφαση του πριν λίγες μέρες καλεί τους παρόχους αντλιών ινσουλίνης να πληρώσουν πάνω από 58% clawback, δηλαδή την επιστροφή χρηματικού ποσού προς το δημόσιο. Η εξέλιξη αυτή, απειλεί πάνω από 2500 πάσχοντες από Σακχαρώδη Διαβήτη τύπου 1, με αναστολή εκτέλεσης συνταγών αναλωσίμων αντλίας ινσουλίνης, θέτοντας σε κίνδυνο τη ρύθμιση της πάθησής τους, την υγεία και κατά συνέπεια και την ίδια τους τη ζωή.

Η άδικη κατανομή του claw back, σε συνδυασμό με την έλλειψη από το Υπουργείο προβλεψιμότητας της ζήτησης των αντλιών ινσουλίνης και σταθερότητας στην αγορά, συνέχεται άρρηκτα με την συστηματική άρνηση του κ. Πλεύρη να δεχτεί όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, για την διαμόρφωση ενός ολοκληρωμένου πλαισίου στόχευσης. Για του λόγου το αληθές, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σωματείων – Συλλόγων Ατόμων με Σακχαρώδη Διαβήτη (ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ) καταγγέλλει με Δελτίο Τύπου της, ότι αιτήθηκε για τις 28/04/2023 συνάντηση με το Υπουργείο Υγείας, αλλά το αίτημα δεν έτυχε αποδοχής, γεγονός «που επιβεβαιώνει για μια ακόμα φορά την παροιμιώδη αδιαφορία του Υπουργείου προς τους πάσχοντες από Σακχαρώδη Διαβήτη», όπως αναφέρει η ίδια.

Μάλιστα, η αδιαφορία του Υπουργείου και η σημασία του προβλήματος έχει οδηγήσει την συγκεκριμένη Ομοσπονδία, που εκπροσωπεί περισσότερους από 1.130.000 ασθενείς-πολίτες, αν δεν επιλυθεί το πρόβλημα να παροτρύνει ευθέως τους πάσχοντες από Σακχαρώδη Διαβήτη να επιφυλάξουν στις εκλογές της 21 Μαΐου, την ίδια αντιμετώπιση στην Νέα Δημοκρατία".

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις