Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα- Μάστιγα η έλλειψη προσωπικού για την Εστίαση: «Φεύγουν ξαφνικά για σεζόν και μας αφήνουν ξεκρέμαστους»

Πάτρα- Μάστιγα η έλλειψη προσωπικού για ...
Κωνσταντίνα Ανδριοπούλου
[email protected]

Οι επιχειρηματίες επισημαίνουν τη δυσκολία να βρουν προσωπικό όλων των ειδικοτήτων

Σε μάστιγα διαρκείας εξελίσσεται για την εστίαση η έλλειψη προσωπικού, όπως εκτιμούν οι εκπρόσωποι του κλάδου στην Πάτρα. Είναι ενδεικτικό ότι οι επιχειρηματίες επισημαίνουν τη δυσκολία να βρουν προσωπικό όλων των ειδικοτήτων για να εργαστεί στα καταστήματά τους, από σέρβις και  μπουφέ μέχρι εργαζομένους στην κουζίνα και μάγειρες.

Τα κενά στις επιχειρήσεις εστίασης τόσο στην πόλη μας όσο και σε όλα τα αστικά κέντρα της χώρας λόγω της μετακίνησης των εργαζομένων στα νησιά για καλοκαιρινή σεζόν έχουν γιγαντωθεί, ενώ ένα άλλο κομμάτι που προβληματίζει τους επιχειρηματίες είναι ότι οι εργαζόμενοι ενημερώνουν ότι θα αποχωρήσουν τελευταία στιγμή και μένουν «ξεκρέμαστοι», όπως λένε.

Σχετικά με το θέμα μίλησε το thebest.gr επιχειρηματίας της εστίασης και τονίζει: «Έχουμε σοβαρό πρόβλημα, φεύγουν για σεζόν απροειδοποίητα. Πηγαίνουν εκεί μαζεύουν κάποια χρήματα και μετά μπαίνουν όλοι στο ταμείο ανεργίας και το πρόβλημα συνεχίζεται για εμάς και το χειμώνα. Εγώ με 82 άτομα προσωπικό, μου έφυγαν 16 απροειδοποίητα και το λέω για να καταλάβετε το μέγεθος του προβλήματος. Και αυτός είναι και ένας λόγος που ανεβάζουμε τα μεροκάματα παρότι για εμάς είναι καταστροφικό».

Στο ίδιο μήκος κύματος και το μέλος του Δ.Σ. του ΣΚΕΑΝΑ Γιώργος Κολλιόπουλος: «Η έλλειψη προσωπικού είναι ένα τεράστιο πρόβλημα. Έχουμε τα παιδιά όλο το χειμώνα, με τεράστια μεροκάματα, πέντε και έξι μέρες την εβδομάδα και χωρίς να ειδοποιούν φεύγουν ξαφνικά για σεζόν, αφήνοντάς μας ξεκρέμαστους. Ειδικά οι μεγάλες επιχειρήσεις με 40 και 50 άτομα προσωπικό έχουν πάθει μεγάλη καταστροφή. Δεν υπάρχουν μάγειρες, δεν υπάρχουν σερβιτόροι, δεν υπάρχει τίποτα. Με τους μάγειρες να βρίσκονται σε μεγαλύτερη έλλειψη».

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις