Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Τι σημαίνει για τα νοσοκομεία η εγκύκλιος της Μίνα Γκάγκα και η «εφημερία τομέα»- «Σαν να έχουμε ιατρική εν καιρώ πολέμου»

Πάτρα: Τι σημαίνει για τα νοσοκομεία η ε...
Τσίχλα Κωνσταντίνα
[email protected] , Facebook Page

Τι λέει ο πρόεδρος της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείων Αχαΐας Δημήτρης Ζιαζιάς

Στα.. όπλα οι γιατροί και στα νοσοκομεία της Πάτρας απέναντι στη νέα εγκύκλιο της  Μίνας Γκάγκα  για το νέο σύστημα εφημεριών.

Η «εφημερία τομέα» προβλέπει γιατροί ειδικοτήτων σε δημόσιες δομές υγείας, να εφημερεύουν παρέχοντας ιατρικές υπηρεσίες στη θέση συναδέλφων τους άλλης ειδικότητας, οι οποίοι θα βρίσκονται σε εφημερία επιφυλακής από το σπίτι.

Όπως εξηγεί ο γιατρός στο ΠΓΝΠ, πρόεδρος της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείων Αχαΐας Δημήτρης Ζιαζιάς, «επί της ουσίας καταργούνται οι ιατρικές ειδικότητες όπως έχουν αναπτυχθεί τα τελευταία χρόνια. Η ιατρική γυρνάει πολλές δεκαετίες πίσω και είναι σαν να έχουμε ιατρική εν καιρώ πολέμου. Εκεί μας οδηγεί η εγκύκλιος της κας Γκάγκα.

Δεν προχωράει σε προσλήψεις και προσπαθεί να δώσει λύσεις με αυτό τον τρόπο που ρίχνει την ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας.

Αυτή η εγκύκλιος «χτυπά» τα επαρχιακά νοσοκομεία που έτσι κι αλλιώς σε αυτά εφαρμόζεται άτυπα η εφημερία τομέα. Με αυτή την εγκύκλιο θα επιβαρυνθούν ακόμα περισσότερο τα νοσοκομεία της Πάτρας, ο Άγιος Ανδρέας και το Ρίο που θα συνεχίσουν να λειτουργούν κάτω από ένα τέτοιο καθεστώς διάλυσης και υποβάθμισης. Θα υπάρχουν άμεσα αρνητικά αποτελέσματα.

Με την Ομοσπονδία θα προχωρήσουμε συλλογικά σε ό,τι ενέργεια χρειάζεται πανελλαδικά. Αυτή τη στιγμή προσπαθούμε να ενημερώσουμε τους πάντες πού οδηγούμαστε, τι συνέπειες υπάρχουν για τον πληθυσμό και τους γιατρούς. Θα προχωρήσουμε και σε κινητοποιήσεις».

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις