Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

SPOTLIGHT

/

Παπακαλιάτης στο ABC για Maestro: Είναι ένα γράμμα αγάπης προς στην Ελλάδα

Παπακαλιάτης στο ABC για Maestro: Είναι ...

Τι αποκαλύπτει για τη δεύτερη σεζόν

Για το Meastro, τη μεγάλη επιτυχία του Mega, που «έσπασε ταμεία» τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό, μετά την προβολή του από το Netflix, μίλησε στο ABC ο δημιουργός του, Χριστόφορος Παπακαλιάτης.

«Να σου πω την αλήθεια δεν το περίμενα ότι θα έκανε τόσο μεγάλη επιτυχία» λέει εν όψει της δεύτερης σεζόν της σειράς, που ήδη έχουν ξεκινήσει γυρίσματα στους Παξούς.

Το Maestro, προβλήθηκε από το Mega, αγαπήθηκε πολύ από το ελληνικό κοινό και τον Μάρτιο ξεκίνησε το παγκόσμιο ταξίδι του μέσω του Netflix, ως «Maestro in Blue» και μέσα σε μόλις τρεις μέρες βρέθηκε στην πρώτη δεκάδα των σειρών και ταινιών της πλατφόρμας με τις περισσότερες προβολές παγκοσμίως. Η επιτυχία που γνωρίζει η σειρά αποτυπώνεται και στο ενδιαφέρον μεγάλων Μέσων του εξωτερικού, όπως το ABC να γνωρίσουν τον δημιουργό της.

Όπως αναφέρει το αμερικανικό σάιτ, η σειρά έχει κάτι να δώσει ακόμα και στον πιο απαιτητικό τηλεθεατή: ρομάντζο, απαγορευμένους έρωτας, μια δολοφονία και θέματα όπως η ομοφοβία και η ενδοοικογενειακή βία.

«Δεν γίνεται να γράψω κάτι χωρίς να μιλήσω για όσα βλέπω γύρω μου. Είναι μια ιστορία αγάπης αλλά αφορά επίσης και σε κοινωνικά ζητήματα, πράγμα που κάνει το θέμα τόσο επίκαιρο και τους χαρακτήρες τόσο εύκολο να ταυτιστεί κανείς μαζί τους» λέει ο Χριστόφορος Παπακαλιάτης.

«Γράμμα αγάπης προς την Ελλάδα»
Ο σκηνοθέτης και σεναριογράφος του Maestro λέει ότι η σειρά γυρίστηκε ως ένα «γράμμα αγάπης προς την Ελλάδα» και εξηγεί γιατί πήρε την απόφαση τα γυρίσματα να γίνουν στους Παξούς.

«Είναι μια προσωπική επιλογή. Περνούσα στους Παξούς τα καλοκαίρια με τη γιαγιά μου. Είναι ένα πανέμορφο μέρος. Ήξερα ότι το κοινό σε όλον τον κόσμο θα το λάτρευε. Αυτό το νησί είναι ένας από τους χαρακτήρες της σειράς, στην πραγματικότητα» σημειώνει ο Χριστόφορος Παπακαλιάτης.

«Η μουσική είναι ζωή για μένα»
Ένα σημαντικό κομμάτι του Maestro είναι και η μουσική του, η οποία είναι για τον Χριστόφορο Παπακαλιάτη προτεραιότητα στις δουλειές του. «Η μουσική για εμένα είναι ζωή, είναι αυτό που μου δίνει έμπνευση» λέει.

Για το «Maestro in Blue» ο Παπακαλιάτης στράφηκε στον παλιό του συνεργάτη, τον συνθέτη Κώστα Χρηστίδη, για το πρωτότυπο soundtrack. Οι δύο τους είχαν συνεργαστεί στο παρελθόν στις ταινίες «What If» και «Worlds Apart», με πρωταγωνιστή τον βραβευμένο με Όσκαρ J.K. Simmons.

Ο Χρηστίδης δήλωσε στο ABC News ότι η έμπνευση για τη μουσική του «Maestro in Blue» έρχεται από «την εξέλιξη των χαρακτήρων, το τοπίο, ακόμα και τα πρόσωπα των ηθοποιών που μερικές φορές μπορούν να επηρεάσουν το όργανο που μπορεί να χρησιμοποιήσω».

 Το soundtrack της 1ης σεζόν κυκλοφορεί στις 30 Απριλίου σε όλες τις μεγάλες πλατφόρμες streaming μουσικής.

Όπως έχει ήδη γίνει γνωστό, τα γυρίσματα της δεύτερης σεζόν του Maestro έχουν ήδη ξεκινήσει στους Παξούς αλλά δεν υπάρχουν επίσημες ανακοινώσεις για την πρεμιέρα της σειράς. Ο Χριστόφορος Παπακαλιάτης αποκάλυψε πάντως, ότι είναι σε διαπραγματεύσεις με το Netflix για την ημερομηνία της πολυαναμενόμενης επιστροφής της σειράς στην πλατφόρμα.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Spotlight