Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Συγκίνηση στο τελευταίο αντίο στην Πατρινολάτρη Μένη Κατσαρού - Παρέστη και ο Δήμαρχος Κώστας Πελετίδης

Συγκίνηση στο τελευταίο αντίο στην Πατρι...

Επικήδειο λόγο εκφώνησε η πρώην πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Πατρών, Κατερίνα Γατοπούλου

Σε κλίμα συγκίνησης και θλίψης κηδεύτηκε στις 11 το πρωί της Παρασκευής 28/4/2023 η συμπολίτισσα Μελπομένη (Μένη) Ιωαν. Κατσαρού που έφυγε από τη ζωή στα 77 της χρόνια.

Γέννημα θρέμμα Πατρινή και παιδί οικογένειας ιατρών, η Μένη Κατσαρού εργάστηκε στο μικροβιολογικό τμήμα του τότε μοναδικού νοσοκομείου των Πατρών, τον «Άγιο Ανδρέα» αφήνοντας τη σφραγίδα της. Όπως είπε στον επικήδειο που εκφώνησε η Κατερίνα Γατοπούλου, ιατρός μικροβιολόγος, πρώην πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Πατρών και νυν συντονίστρια, διευθύντρια της επιτροπής λοιμώξεων στο Καραμανδάνειο Νοσοκομείο παίδων, η Μένη Κατσαρού ξεχώριζε για τη δοτικότητα της και ήταν Πατρινολάτρης. «Αρχές του ’80 νεαροί γιατροί στο Νοσοκομείο Άγιος Ανδρέας μας έδειξες και μας έμαθες πώς να βλέπουμε στο μικροσκόπιο και πάντα απευθυνόσουν με χαμόγελο και στοργή σε μας λέγοντας μας “γιατρέ μου τι νέα”» ανέφερε συγκινημένη η Κατερίνα Γατοπούλου προσθέτοντας πως ο πατέρας της Μένης Κατσαρού, Ιωάννης Κατσαρός που ήταν ιατρός και έφυγε από τη ζωή το 1974, συνήθιζε 2 φορές την εβδομάδα να εξετάζει δωρεάν τους εργαζόμενους στο εργοστάσιο του Λαδόπουλου, της Πειραϊκής Πατραϊκής και των άλλων βιομηχανικών μονάδων της περιοχής, καθώς και τους μη έχοντες.

Η Μελπομένη Κατσαρού είχε και έναν αδελφό, τον Γιώργο Κατσαρό, διακεκριμένο ιατρό παθολόγο που έφυγε νέος από τη ζωή στα 53 του χρόνια τον Οκτώβριο του 2000. Την οικογενειακή παράδοση συνεχίζει ο ανιψιός της εκλιπούσης, γιος του Γιώργου Κατσαρού και της Ολυμπίας Κατσαρού Δημητροπούλου, Γιάννης Κατσαρός που αυτή την περίοδο κάνει την ειδικότητα του, γενική χειρουργική στο Λαϊκό Νοσοκομείο στην Αθήνα.  

Η Μένη Κατσαρού είχε και μία ανιψιά την Κατερίνα Γεωργ. Κατσαρού, οικονομολόγο.

Την νεκρώσιμη ακολουθία τέλεσε ο π. Νικόλαος Γουρδούπης μαζί με τους ιερείς του ιερού ναού Παναγίας Αλεξιωτίσσης. Παρών στην κηδεία ήταν και ο Δήμαρχος Πατρέων Κώστας Πελετίδης, στο συνδυασμό του οποίου «Λαϊκή Συσπείρωση» είχε συμπαραταχθεί η Μελπομένη Κατσαρού και μάλιστα είχε κατέβει και ως υποψήφια Δημοτική σύμβουλος στις εκλογές του 2014.

Μία ακόμη πτυχή της εκλιπούσης που θύμισε η Κατερίνα Γατοπούλου, ήταν η δημιουργία του πολιτιστικού συλλόγου των «Βαδιζόντων», μέλη του οποίου ήταν γιατροί, υγειονομικοί και άλλοι πολίτες. Ανάμεσα στα μέλη ήταν οι γιατροί Κώστας Μόσχοβος, Νικήτας Καποτάς, Κώστας Χρυσανθόπουλος, Χάρης Παναγόπουλος, κ.α.

Στην κηδεία ήταν παρών και ο ιατρός Παναγιώτης Δημόπουλος από το Γενικό Νοσοκομείο Πατρών «Άγιος Ανδρέας». Παρέστησαν επίσης και άλλοι συνάδελφοι της από το νοσοκομείο που έχουν πλέον συνταξιοδοτηθεί.

«Βαδίζομεν Μένη, με αγάπη και γνώση και εσύ βαδίζεις στο φως», ανέφερε η Κατερίνα Γατοπούλου, επί θητείας της οποίας στον ιατρικό Σύλλογο είχε τιμηθεί ο αδελφός της Μένης, Γιώργος Κατσαρός καθώς και η μνήμη του πατέρα τους, Ιωάννη Κατσαρού.

Η Μελπομένη Κατσαρού που ήταν ένας άνθρωπος εξωστρεφής, με πηγαίο χιούμορ, πολιτική άποψη και σοφία, στα νιάτα της είχε ταξιδέψει στην Ευρώπη, είχε κουλτούρα και μπορεί στην πρώτη εντύπωση να σε ξεγελούσε ως ένας μάλλον γραφικός χαρακτήρας, εν τούτοις γνωρίζοντας την σε κέρδιζε η προσωπικότητα της, τα λόγια της, οι συμβουλές της και η χαρά της ζωής που κουβαλούσε.

Επίσης αγαπημένη της συνήθεια ήταν να βγαίνει στις ζωντανές δημοσιογραφικές εκπομπές στο ραδιόφωνο όπως στο Ράδιο Γάμμα ή στην ΕΡΤ Πάτρας και να εκφέρει σε καθημερινή σχεδόν βάση την άποψη της που πάντα ήταν τεκμηριωμένη.

Είχε μάλιστα την περίοδο των κινητοποιήσεων των εργαζομένων της ΕΡΤ το 2013 σταθεί στο πλευρό τους μαζί με τους αλληλέγγυους, στον ραδιοφωνικό σταθμό στο Δασύλλιο.

Η φωτ. είναι από την ανάρτηση της Κατερίνας Γατοπούλου στο λογαριασμό της στο facebook.

Κείμενο: ΤΑΚΗΣ Γ. ΜΑΡΤΑΤΟΣ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις