Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Ζαχάροβα: «Μη δοκιμάζετε την υπομονή μας με τα πυρηνικά»

Ζαχάροβα: «Μη δοκιμάζετε την υπομονή μας...

Νέες προειδοποιήσεις προς τη Δύση

Νέες προειδοποιήσεις απηύθυνε προς τη Δύση η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα, η οποία τόνισε ότι η Ρωσία δεν προτίθεται να ακολουθήσει το μονοπάτι της πυρηνικής κλιμάκωσης, ωστόσο πρόσθεσε πως οι άλλοι δεν πρέπει να δοκιμάζουν την υπομονή της.
 
Οι δηλώσεις της γίνονται μετά από μια πλειάδα προειδοποιήσεων στις οποίες έχουν προβεί υψηλόβαθμοι Ρώσοι αξιωματούχοι, συμπεριλαμβανομένου και του προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν, ότι η στρατιωτική υποστήριξη της Δύσης προς την Ουκρανία αυξάνει τους κινδύνους μιας καταστροφικής πυρηνικής σύγκρουσης.

«Θα κάνουμε οτιδήποτε για να αποτρέψουμε μια εξέλιξη των γεγονότων σύμφωνα με το χειρότερο σενάριο, αλλά όχι με κόστος να παραβιάσουμε τα ζωτικά μας συμφέροντα», δήλωσε η Ζαχάροβα στην καθιερωμένη ενημέρωση της.

«Δεν θα συμβούλευα τον καθένα να αμφισβητήσει την αποφασιστικότητα μας και να επιχειρήσει να την δοκιμάσει στην πράξη», πρόσθεσε η ίδια.
 
Η Ρωσία έχει ασκήσει έντονη κριτική στην Δύση για την προμήθεια οπλισμού στην Ουκρανία και την επέκταση της στρατιωτικής συμμαχίας του ΝΑΤΟ πιο κοντά στα σύνορα της. Η Φιλανδία η οποία έχει μεγάλου μήκους σύνορα με την Ρωσία, έγινε αυτόν τον μήνα το 31ο μέλος του ΝΑΤΟ, ενώ η Ουκρανία επιθυμεί επίσης να γίνει μέλος του, αν και ορισμένες χώρες αντιτίθενται σ’ αυτή την προοπτική.

 «Αυτές ( οι Ηνωμένες Πολιτείες) συνεχίζουν σκόπιμα να παραβιάζουν τα θεμελιώδη συμφέροντα μας, σκόπιμα δημιουργούν κινδύνους και αυξάνουν τις πιθανότητες μιας σύγκρουσης με την Ρωσία..», δήλωσε η Ζαχάροβα.

Ο πρώην πρόεδρος της Ρωσία Νμτίτρι Μενβέντεφ, στενός σύμμαχος του Πούτιν, δήλωσε νωρίτερα αυτή την εβδομάδα ότι ο κόσμος «πολύ πιθανά να βρίσκεται στο κατώφλι ενός νέου παγκόσμιου πολέμου».

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις