Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πρωτομαγιά 2023 - Καιρός: Χαλάνε τα σχέδια των εκδρομέων - Πού θα βρέξει

Πρωτομαγιά 2023 - Καιρός: Χαλάνε τα σχέδ...

Κατά τόπους βροχές σε πολλές περιοχές της χώρας

Οι εκδρομείς του τριημέρου της Πρωτομαγιάς θα φύγουν με καλό καιρό, αλλά από το μεσημέρι της Κυριακής και μετά αναμένονται βροχές στα ηπειρωτικά.

Ο καιρός θα είναι άστατος και την επόμενη εβδομάδα, με την τάση να δείχνει βροχές και καταιγίδες.

Συγκεκριμένα το Σάββατο η πρόγνωση της ΕΜΥ αναφέρει πως ο υδράργυρος θα φτάσει στους 22 βαθμούς, με τοπικές βροχές να σημειώνονται μόνο στα ορεινά μετά το μεσημέρι.

Την Κυριακή ωστόσο οι νεφώσεις θα αυξηθούν από το Ιόνιο και τα δυτικά και θα σημειωθούν τοπικές βροχές μεμονωμένες καταιγίδες θα έχουν περιοχές της βόρειας Ελλάδας και κυρίως τα ορεινά. Στην υπόλοιπη χώρα ο καιρός θα είναι αίθριος, με κάποιες τοπικές νεφώσεις να σχηματίζονται το απόγευμα στα νότια. Χωρίς αξιόλογη μεταβολή η θερμοκρασία, ενώ οι άνεμοι στα πελάγη θα πνέουν με μέτριες εντάσεις.

Για την Πρωτομαγιά αναμένονται τοπικές βροχές ή μπόρες αρχικά στα δυτικά και στην Κρήτη και στη συνέχεια (απογευματινές ώρες) θα επηρεάσουν και τα υπόλοιπα ηπειρωτικά. Τα φαινόμενα το βράδυ θα περιοριστούν μόνο στη βορειοδυτική Ελλάδα.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια ανατολικοί νοτιοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ και στις υπόλοιπες περιοχές από βόρειες διευθύνσεις με την ίδια ένταση, με τη θερμοκρασία να παρουσιάζει μικρή άνοδο.

Όσο για την Αττική θα υπάρχουν μόνο τοπικές συννεφιές το μεσημέρι, με τη θερμοκρασία να αγγίζει τους 22 με 23 βαθμούς.

Άστατος ο καιρός την επόμενη εβδομάδα
Η τάση του καιρού για την επόμενη εβδομάδα δείχνει πως οι τοπικές βροχές και οι καταιγίδες θα επιμείνουν στα δυτικά, με τη θερμοκρασία να μη σημειώνει αξιόλογη μεταβολή.

Μάλιστα, την Τετάρτη αναμένονται και καταιγίδες στη δυτική και βόρεια Ελλάδα, με τους ανέμους να ενισχύονται στο Ιόνιο και να φτάνουν τα 7 Μποφόρ.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις