Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Έγιναν «μουσειακό είδος» οι ταΐστρες για τα αδέσποτα- Μετατράπηκαν σε εστίες μόλυνσης

Πάτρα: Έγιναν «μουσειακό είδος» οι ταΐστ...
Τσίχλα Κωνσταντίνα
[email protected] , Facebook Page

Γιατί δε χρησιμοποιούνται

Όχι μόνο δε μπόρεσαν να αξιοποιηθούν αλλά έχουν μετατρέπει σε εστίες μόλυνσης οι ταΐστρες που είχαν τοποθετηθεί από το Δήμο Πατρέων για τα αδέσποτα ζωάκια.

Και αυτό γιατί ούτε χρησιμοποιούνται για το σκοπό που τοποθετήθηκαν αλλά ούτε και καθαρίζονται.

Όπως εξηγεί η Αλεξάνδρα Δημοπούλου γνωστή για τη φιλοζωική της δράση και σύμβουλος Δημάρχου Πατρέων για θέματα προστασίας ζώων, «ο Δήμος δεν έχει καθόλου προσωπικό έτσι ώστε να ανταποκριθεί και σε αυτό. Αν δεν ήταν οι εθελοντές, ποιοι θα φρόντιζαν τα αδέσποτα;

Δεν βάζουμε τροφή στις ταΐστρες. Έτσι κι αλλιώς κάποια στιγμή που έβαζα μόνη μου στο Ρίο με έβρισαν και μου είπαν ότι δε θέλουν να βάζω τροφή γιατί πηγαίνουν τα ποντίκια. Οι εθελοντές ξέρουμε σε ποια σημεία να πηγαίνουμε, ποιες ώρες και ταΐζουμε τα αδέσποτα επί τόπου χωρίς να αφήνουμε τροφές. Όσο κι αν μας φαίνεται περίεργο τα ζώα συντροφιάς ακολουθούν ρουτίνα κι έτσι ξέρουμε πότε θα τα συναντήσουμε για να τα ταΐσουμε.

Έτσι δεν δημιουργούνται υγειονομικά προβλήματα ούτε μένει φαγητό. Και να πούμε ότι ο Δήμος μας δίνει ικανοποιητική ποσότητα τροφής

Οι ταΐστρες βέβαια είναι λίγες. Όταν διαπιστώσαμε ότι δεν ήταν τόσο πρακτικές ζητήσαμε από το Δήμο να σταματήσει να τοποθετηθεί.  Δεν πληρούσαν όλες τις προδιαγραφές που θα έπρεπε.

Στο κέντρο υπάρχουν μόνο αδέσποτες γάτες ενώ από εκεί και πέρα πηγαίνουμε στη Μαγούλα, Καστρίτσι, Άγιο Βασίλειο, σε πολλά σημεία. Είναι μεγάλο το δίκτυο εθελοντών, πάνω από 100 άτομα ταΐζουν τα αδέσποτα στην Πάτρα».

Το βέβαιο πάντως είναι ότι από τη στιγμή που οι ταΐστρες δεν χρησιμεύουν,  σύμφωνα με όσα εξήγησε η κα Δημοπούλου, θα πρέπει να αφαιρεθούν προκειμένου να μην αποτελούν εστίες σκουπιδιών.

 

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις