Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: 2 περιπάτους διοργανώνει ο Σύλλογος Προστασίας Υγείας και Περιβάλλοντος περιοχής Κ. Υγείας Χαλανδρίτσας

Πάτρα: 2 περιπάτους διοργανώνει ο Σύλλογ...

Ο πρώτος θα γίνει το Σάββατο 13 Μαΐου 2023 και ώρα 18.30 & περιλαμβάνει περιήγηση στην Άνω πόλη, περιοχή του Κάστρου

Ο Σύλλογος Προστασίας Υγείας και Περιβάλλοντος περιοχής Κέντρου Υγείας Χαλανδρίτσας, συνδυάζοντας την ψυχαγωγία/άθληση με την ιστορική γνώση προγραμματίζει και ανακοινώνει δύο (2) περιπάτους με αναφορά στην ιστορική πορεία της Πάτρας.

Με οδηγό την καθηγήτρια – ιστορικό και συγγραφέα βιβλίων τοπικής ιστορίας κ. Γιώτα Καϊκα –Μαντανίκα θα περπατήσουμε σε επιλεγμένα σημεία της Άνω και Κάτω πόλης και θα παρακολουθήσουμε την ιστορική εξέλιξη της Πάτρας με βάση κυρίως τα σωζόμενα μνημεία, τη συγγραφική έρευνα αλλά και ακόμη τις μαρτυρίες και τα βιώματα, αναφέρει η σχετική ανακοίνωση.

Η ιστορική διαδρομή καλύπτει όλες τις ιστορικές περιόδους, από την Αρχαιότητα, Μυκηναϊκή, Ρωμαϊκή, Βυζαντινή, Τουρκοκρατία (κυρίως Άνω πόλη, περιοχή του Κάστρου), έως τα Νεότερα χρόνια και την περίοδο ακμής που ταυτίστηκε με το εμπόριο της σταφίδας, την ανάπτυξη του  λιμανιού και τα σημαντικά έργα τα οποία σηματοδοτούν την ταυτότητα της πόλης μας (Κάτω Πόλη).

Ο πρώτος περίπατος περιλαμβάνει περιήγηση στην Άνω πόλη, περιοχή του Κάστρου και έχει προγραμματιστεί για το Σάββατο 13 Μαΐου 2023 και ώρα 18.30 με σημείο συνάντησης το χώρο μπροστά από τη Δεξαμενή επί της Παπαδιαμαντοπούλου.

Η δίωρη περιήγηση με επιτόπια εξιστόρηση περιλαμβάνει τον εξωτερικό χώρο του κάστρου, Παντοκράτορα και μέσω της Μπολσοκάκ (τούρκικη ονομασία), Χαμάμ, Παλιό Νοσοκομείο, και τον χώρο του Αρχαίου Ωδείου.)

Ο δεύτερος περίπατος έχει προγραμματιστεί για το Σάββατο 10 Ιουνίου 2023 και ώρα 18.30, περιλαμβάνει περιήγηση στην Κάτω πόλη-κέντρο, με σημείο συνάντησης και αφετηρία την πλατεία Όλγας, μνημείο Ηρώων, συνέχεια στην πλατεία Γεωργίου και Τριών Συμμάχων (λιμάνι). Η ιστορική αφήγηση καλύπτει τα νεότερα χρόνια από τη διαμόρφωση της πόλης μεβάση το σχέδιο Βούλγαρη και εντολή Καποδίστρια, την περίοδο ακμής με το εμπόριο της σταφίδας, το λιμάνι, τα γνωστά και άγνωστα έργα.

Για την καλύτερη λειτουργία ο αριθμός των συμμετεχόντων περιορίζεται στα 30 άτομα. Διάρκεια ξενάγησης δύο ώρες.

Όσοι λοιπόν ενδιαφέρεστε να συμμετάσχετε θα πρέπει να δηλώσετε άμεσα, απαντώντας με mail, αν είναι δυνατό, και για τις δύο ημερομηνίες. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας και ενδεχομένως λίστα αναμονής.

Τηλ. επικοινωνίας 2694022591, Τετάρτη, Παρασκευή, Σάββατο 5:30-8 μ.μ

e.mail Συλλόγου: [email protected]

Επικουρικά τηλ. 6977713683 κα. Χαϊδοπούλου Νίκη, Δευτέρα & Τρίτη 5-7 μμ.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις