Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΣΙΝΕΜΑ

/

Από την Πέμπτη 27/4 στις Ελληνικές αίθουσες η ιδιόρρυθμη ταινία "Ο Μπο Φοβάται"

Από την Πέμπτη 27/4 στις Ελληνικές αίθου...

Στο φιλμ που θα προβληθεί και στην Πάτρα στα Options Cinemas πρωταγωνιστεί ο βραβευμένος με Όσκαρ, Χοακίν Φίνιξ

Για την ερμηνεία του στο «Joker» του Τοντ Φίλιπς κέρδισε δικαίως στην απονομή του 2020, το βραβείο Όσκαρ καλύτερου α’ ανδρικού ρόλου. Ο λόγος για τον 48χρονο ηθοποιό Χοακίν Φίνιξ - Joaquin Phoenix που τώρα πρωταγωνιστεί στη νέα ταινία του 36χρονου Αμερικανού σηνοθέτη και σεναριογράφου Ari Aster των ταινιών «Μεσοκαλόκαιρο» και «Η Διαδοχή». Ο τίτλος της ταινίας είναι "Beau Is Afraid – Ο Μπο Φοβάται" και ήδη χαρακτηρίστηκε από το BBC, ως η πιο παράξενη ταινία της χρονιάς.

Το διάρκειας 179 λεπτών φιλμ προβάλλεται ήδη εδώ και περίπου 2 εβδομάδες στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής, στο rotten tomatoes ο μέσος όρος είναι στο ικανοποιητικό 70% ενώ οι έως τώρα εισπράξεις είναι στα 3,2 εκατ. δολάρια σε σχετικά περιορισμένο κύκλωμα αιθουσών.

Ενδιάμεσα το 2021 είχαμε δει τον ταλαντούχο και ιδιαίτερο ηθοποιό Χοακίν Φίνιξ στο κοινωνικό φιλμ «Η ζωή συνεχίζεται» του Μάικλ Μιλς ενώ θα τον δούμε και στη συνέχεια του «Τζόκερ», με τίτλο  «Joker: Folie à Deux» με συμπρωταγωνίστρια του την Lady Gaga το 2024.

Στην ταινία «Ο Μπο Φοβάται» παίζουν και οι Νέιθαν Λέιν, Εϊμι Ράιαν, Στίβεν ΜακΚίνλεϊ Χέντερσον, Πάτι ΛουΠον, Χέιλι Σκουάιρς, Ντενί Μενοσέ, Κάιλι Ρότζερς, Πάρκερ Πόουζι, Άρμεν Ναχαπίσαν, Ζόι Λίστερ-Τζόουνς.

Μετά τα εξαιρετικά «Μεσοκαλόκαιρο» με την Φλόρενς Πιου και «Η Διαδοχή» με την Τόνι Κολέτ, και μία σίγουρη θέση στην κορυφή του σύγχρονου horror, ο Άρι Άστερ υπογράφει το σενάριο και τη σκηνοθεσία μιας εφιαλτικής κωμωδίας, μιας παραισθησιογόνου οδύσσειας με πρωταγωνιστή τον βραβευμένο με Όσκαρ Χοακίν Φίνιξ (Joker). 

Ο συνδυασμός δημιουργού και πρωταγωνιστή στοιχειοθετεί την πιο φιλόδοξη και απαιτητική ταινία του Άστερ μέχρι τώρα, σύμφωνα με το δελτίο Τύπου της εταιρείας διανομής Tanweer.

Σύνοψη

Η οδύσσεια ενός παρανοϊκού άντρα που ξεκινάει ένα επικό ταξίδι επιστροφής για να επισκεφθεί τη μητέρα του. 

Ο σεναριογράφος-σκηνοθέτης Άρι Άστερ που θεωρείται ένας από τα πιο ευρηματικούς και συνάμα τολμηρούς στις ιδέες του, δημιουργούς του κινηματογράφου σήμερα, επιστρέφει με ένα παραληρηματικό ταξίδι στο άγνωστο: την ιστορία ενός άντρα που αποφασίζει να επισκεφτεί τη μητέρα του και ανακαλύπτει έναν κόσμο από κακόβουλες δυνάμεις που παρακολουθούν κάθε του κίνηση.

Γεμάτη νόημα και με σκοπό να έρθει αντιμέτωπη με το συναισθηματικό χάος και τη συλλογική αβεβαιότητα της σημερινής εποχής, η ταινία παρακολουθεί την οδύσσεια ενός ανθρώπου που συναντά τον τρόμο και το χιούμορ σε κάθε γωνία.

Ο κεντρικός ήρωεας, ο φοβιτσιάρης Μπο Γουάσερμαν (Χοακίν Φίνιξ) ζει μόνος του σε ένα διαμέρισμα στο κέντρο, όπου κάθε στιγμή είναι ένας εφιάλτης. Επιρρεπής στις κρίσεις πανικού και την παράνοια, επισκέπτεται τον ψυχολόγο του (Στίβεν ΜακΚίνλεϊ Χέντερσον), που τον προετοιμάζει για την επικείμενη επίσκεψη στη μητέρα του (Πάτι ΛουΠον). Όμως, την παραμονή της αναχώρησης του Μπο επέρχεται το χάος και η ζωή του εκτροχιάζεται σε μία σουρεαλιστική καινούρια διάσταση. Μην μπορώντας να φτάσει στον προορισμό του και με τον κόσμο να έχει αποτρελαθεί, ο Μπο ταξιδεύει σε δρόμους που δεν είναι καταγεγραμμένοι σε κανένα χάρτη και αναγκάζεται να αντιμετωπίσει τη ζωή του και τα ψέματα που έχει πει στους κοντινούς του ανθρώπους.

Από τον σκηνοθέτη Άρι Άστερ λοιπόν έρχεται στις αίθουσες, ένα ιδιόρρυθμο όραμα για τον έλεγχο, την κληρονομιά και την απόδραση, για τον κόσμο όπως τον βιώνει ο αξέχαστος Μπο Γουάσερμαν. Μία μεγαλειώδης, επική περιπέτεια και μία ενδόμυχη ανατομή του αγχώδη πρωταγωνιστή, η ταινία μελετά τον άνθρωπο και τη ζωή που δεν έζησε, το ταξίδι ενός ήρωα του οποίου η ιδιοσυγκρασία και η προδιάθεση ταιριάζουν γάντι με τις δοκιμασίες και τις προκλήσεις που του θέτει ο περίγυρος του, η οικογένεια του και ο ίδιος του ο εσωτερικός κόσμος. Η 3η ταινία του Άστερ είναι ένα σκοτεινό κωμικό έπος, σύγχρονο και διαχρονικό, για μία ζωή κάτω από το μικροσκόπιο, μία ζωή που εκτροχιάζεται, τονίζει τέλος το σχετικό δελτίο Τύπου.

Απ’ όσο είδαμε η ταινία που βγαίνει την Πέμπτη 27/4 στις Ελληνικές αίθουσες, θα προβληθεί και στην Πάτρα στα Options Cinemas, στη Βέσο Μάρε.

Επιμέλεια ανάρτησης: Τ. ΜΑΡΤΑΤΟΣ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture