Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

σπιράλ: Αυτοί είναι οι 6 νέοι υποψήφιοι στο πλευρό του υποψήφιου Δημάρχου Πέτρου Ψωμά

Από αριστερά Θωμάς Σοφίας, Σοφία Κούκου,...

Από αριστερά Θωμάς Σοφίας, Σοφία Κούκου, Γιώργος Γαλάνης, Αλέξης Χριστακόπουλος, Κωνσταντίνος Δούβρης και Γιάννης Βαρδάλος

Σε ρυθμό ανακοινώσεων η δημοτική παράταξη ενόψει των εκλογών του Οκτωβρίου

Η δημοτική παράταξη σπιράλ ανακοίνωσε τους έξι νέους υποψηφίους της: "Σε ρυθμό ανακοινώσεων υποψηφίων στο πλευρό του Πέτρου Ψωμά, υποψήφιου Δημάρχου Πατρέων, εισέρχεται η δημοτική παράταξη σπιράλ, ενόψει των εκλογών του ερχόμενου Οκτωβρίου. Δεκάδες Πατρινοί και Πατρινές ανταποκρίνονται στο κάλεσμα του Πέτρου Ψωμά και γίνονται συμμέτοχοι του οράματος που πρεσβεύει το σπιράλ για την Πάτρα του αύριο. 

Οι 6 υποψήφιοι που ανακοινώνονται σήμερα θέτουν για πρώτη φορά υποψηφιότητα με το σπιράλ αναγνωρίζοντας στο πρόσωπο του Πέτρου Ψωμά την προοπτική ώστε η Πάτρα να μπει σε τροχιά προόδου.

Ειδικότερα, υποψήφιοι με το σπιράλ θα είναι ο εμπορικός αντιπρόσωπος Γιάννης Βαρδάλος «για μια Πάτρα καλύτερη, λειτουργική και ελκυστική», ο Αλέξης Χριστακόπουλος, υπεύθυνος τεχνικός δικτύου/Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Πατρών «για έναν Δήμο που αγκαλιάζει τη νέα γενιά», ο εκπαιδευτικός Θωμάς Σοφίας για «να κάνουμε πράξη το αυτονόητο», ο Κωνσταντίνος Δούβρης, κυβερνήτης σκαφών για «μια σύγχρονη και επισκέψιμη μαρίνα», ο διευθυντής ορχήστρας Γιώργος Γαλάνης, γιατί «τέχνη και πόλη πάνε μαζί» και η πολίτης Σοφία Κούκου «για μια πόλη στην οποία θα χαίρεσαι να ζεις».

ΟΙ 6 ΝΕΟΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ

 

1. Βαρδάλος Γιάννης του Κωνσταντίνου

Εμπορικός Αντιπρόσωπος

#Οικονομία

Για μια Πάτρα καλύτερη, λειτουργική και ελκυστική

«Σε μία εποχή που η ενασχόληση με τα κοινά είναι δαιμονοποιημένη, εγώ βλέπω ως ηθική υποχρέωση να ασχοληθώ και να εκφράζω πολιτική σκέψη κυρίως τώρα, μετά απ’ όσα έχουμε περάσει τα τελευταία χρόνια. Η ενασχόληση με τα κοινά σημαίνει ότι δεν κοιτάς μόνο τον εαυτό σου, αλλά και τους συμπολίτες σου. Σημαίνει ότι παύεις να παραμένεις παθητικά διαπιστωτικός αλλά ως ένας ενεργός πολίτης συμμετέχεις, αισθανόμενος την ανάγκη να βοηθήσεις τη μικρή κοινωνία που σε περιβάλλει, τη γειτονιά σου. Ναι, θέλω κι εγώ να προσφέρω και να αφιερώσω τον ελεύθερο χρόνο μου στη πόλη μου. Στη πόλη που μεγάλωσα, που πήγα σχολείο, που εργάζομαι, που ζω και θα συνεχίζω να ζω. Για να γίνει καλύτερη, λειτουργική και ελκυστική. Συμμετέχω στον συνδυασμό του σπιράλ γιατί έχει όραμα ανθρωποκεντρικό, συγκεκριμένο και καλά οργανωμένο σχέδιο για την πόλη, που στηρίζεται σε συναινέσεις. Γιατί είναι ανεξάρτητο και ανοικτό σε όλους τους δημότες, χωρίς να ταυτίζεται με κάποιον συγκεκριμένο κομματικό φορέα προτάσσοντας πάντοτε τα θέματα της πόλης. Στόχος του είναι η αναδιαμόρφωση του παρατημένου δήμου της Πάτρας. Ενός δήμου που παρά τα πολλά δυνατά του σημεία στερείται ταυτότητας και αισθητικής.»

Ο Γιάννης Βαρδάλος είναι μέλος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πατρών από το 1984. Κατέχει άδεια Εμπορικού Αντιπροσώπου Εισαγωγών και Εξαγωγών του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητήριου Πατρών. Τα τελευταία είκοσι έτη εργάζεται ως Εμπορικός Διευθυντής των εταιρειών γραφικών τεχνών Ταχυεκτυπώσεις Γραβάνης ΕΠΕ και Πρεσσπάκ ΑΕ που εδρεύουν στην Πάτρα.

2. Γαλάνης Γεώργιος του Στεφάνου

Διευθυντής Ορχήστρας

#Πολιτισμός

 Τέχνη και πόλη πάνε μαζί

«Θέλω να είμαι κι εγώ μέρος της αλλαγής που έχει άμεση ανάγκη η πόλη μας και να συμβάλω με τις γνώσεις και την εμπειρία μου στη δημιουργία του νέου πολιτιστικού χάρτη της Πάτρας. Η πόλη μας δεν αντέχει άλλους συμβιβασμούς και μετριότητα. Εν έτει 2023 θέλουμε μια πόλη ανθρώπινη, καθαρή, φιλική στο περιβάλλον, σύγχρονη και με το δικό της πολιτιστικό στίγμα. Το σπιράλ είναι η μοναδική παράταξη που μπορεί να θέσει ρεαλιστικούς και παράλληλα υψηλούς στόχους και να τους πετύχει. Κι αυτό διότι τα στελέχη του διαθέτουν τις απαραίτητες γνώσεις και απεριόριστη αγάπη για την πόλη τους.»

Ο Γιώργος Γαλάνης γεννήθηκε το 1987 στην Πάτρα, όπου και πραγματοποίησε τις πρώτες του μουσικές σπουδές. Το 2005 εισήχθη στο τμήμα μουσικών σπουδών του Εθνικού και Καποδιστριακού Παν/μίου Αθηνών, όπου παράλληλα σπούδασε βιολί και ανώτερα θεωρητικά σε ωδεία των Αθηνών. Ύστερα από την ολοκλήρωση των πανεπιστημιακών του σπουδών, μετέβη στο Βερολίνο, όπου παρακολούθησε σεμινάρια διεύθυνσης ορχήστρας. Το 2011 έγινε δεκτός στο τμήμα διεύθυνσης ορχήστρας της Ανωτάτης Ακαδημίας Μουσικής της Πράγας, απ’ όπου αποφοίτησε τον Μάιο του 2014. Από τον Οκτώβριο του 2015 έως τον Ιούνιο του 2017 διετέλεσε αρχιμουσικός του International Opera Studio του ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας, ενώ το Μάιο του 2019 πραγματοποίησε το ντεμπούτο του ως μαέστρος όπερας στην Ελβετία. Έχει επίσης διευθύνει πληθώρα ορχηστρών σε Ελλάδα και εξωτερικό, όπως τη Συμφωνική Ορχήστρα του Δήμου Αθηναίων, την Εθνική Συμφωνική Ορχήστρα της ΕΡΤ, τη Συμφωνική Ορχήστρα του Βραδεμβούργου, τη Φιλαρμονική Ορχήστρα δωματίου του Pardubice, τη Συμφωνική Ορχήστρα της Μουσικής Ακαδημίας της Πράγας, την Ορχήστρα Νέων της κεντρικής Ελβετίας κ.α. Από το 2018 είναι ο πρώτος καλλιτεχνικός διευθυντής και αρχιμουσικός της Ελληνικής Συμφωνιέτας.

3. Δούβρης Κωνσταντίνος του Ευάγγελου

Κυβερνήτης σκαφών

#Τουρισμός

 Μια σύγχρονη και επισκέψιμη Μαρίνα

 «Συμμετέχω στις Δημοτικές εκλογές 2023 διότι αγαπώ την πόλη μου και με τη συμμετοχή μου θέλω να βοηθήσω ενεργά στην πρόοδο, την ανάπτυξη και την ανάπλασή της στο επίπεδο που της αρμόζει. Επέλεξα το σπιράλ διότι δεν έχει πολιτικές διακρίσεις και πιστεύω στο πρόγραμμά του.»

 Ο Κωνσταντίνος Δούβρης γεννήθηκε στην Πάτρα το 1979  όπου και μεγάλωσε. Μετά το Λύκειο εργάστηκε ως υπάλληλος γραφείου σε Ναυτικό Πρακτορείο. Υπηρέτησε στις Δυνάμεις Καταδρομών και συνέχισε να εργάζεται, ενώ παράλληλα έγινε συνιδιοκτήτης σε επιχείρηση θαλάσσιων μέσων αναψυχής - θαλάσσια σχολή σκι, με έδρα το Λαμπίρι (πρώην Κλάμπ Μεντιτερανέ). Από το καλοκαίρι του 2010 εργάστηκε για 4 χρόνια σε θαλαμηγό 25 μέτρων ως βοηθός Κυβερνήτη ταξιδεύοντας σε γαλλικές ακτές - Κροατία- παράλια Τουρκίας - Ελλάδα  - Αιγαίο-Ιόνιο. Αποκτώντας όλη αυτή την εμπειρία φοίτησε σε Ιδιωτικό Ναυτικό Κολλέγιο στην Αθήνα και σήμερα είναι Κυβερνήτης Σκαφών Αναψυχής. Αγαπά όσα κάνει και εξελίσσεται καθημερινά διατηρώντας συνεχώς το ανήσυχο πνεύμα του. Είναι παντρεμένος και έχει ένα αγοράκι 4 ετών.

4. Κούκου Σοφία του Απόστολου

πολίτης της Πάτρας

#Εθελοντισμός

 Για μια πόλη στην οποία θα χαίρεσαι να ζεις

 "Απογοητευμένη και αγανακτισμένη με την ασχήμια και τη μιζέρια της σημερινής Πάτρας, αποφάσισα να μη μένω πλέον απαθής και να συμμετάσχω στην ομάδα του σπιράλ, του Πέτρου Ψωμά, τον οποίο εκτιμώ και εμπιστεύομαι. Είναι ανεξάρτητος, με πάθος για την πόλη, γνωρίζει καλά τα προβλήματά της και έχει προτάσεις για την επίλυσή τους. Η Πάτρα μπορεί με τους κατάλληλους ανθρώπους, να γίνει μια σύγχρονη πόλη, μια πόλη πρότυπο στην οποία να χαίρεσαι να ζεις.»

Η Σοφία Κούκου γεννήθηκε στην Πάτρα το 1963 και είναι απόφοιτος του ΕΚΠΑ.

5. Σοφίας Θωμάς του Αθανασίου

Εκπαιδευτικός

#Παιδεία

Να κάνουμε πράξη το αυτονόητο

 «Με τον Πέτρο Ψωμά γνωριστήκαμε το 2011, όταν συνεργαστήκαμε σε καρναβαλικές εκπαιδευτικές δράσεις, στο πλαίσιο των προγραμμάτων Comenius. Έκτοτε, έχουμε συνεργαστεί σε αρκετές κοινωνικές δράσεις που έχει οργανώσει ο ίδιος και η ομάδα του. Αυτή η πορεία μέσα στον χρόνο με έχει κάνει να γνωρίσω την αλήθεια της σκέψης και των λόγων του, τη συνέπεια των πράξεών του, το ειλικρινές του όραμα και το ιδιαίτερο χάρισμα στην οργάνωση της ομάδας και την έμπνευσή της για τον κοινό στόχο. Το κάλεσμά του για επίσημη συμμετοχή στα κοινά, απαντά στη θέλησή μου να γυρίζω πάντα περήφανος στην Πάτρα μετά από κάθε ταξίδι στον κόσμο.»

 Ο Θωμάς Σοφίας γεννήθηκε στο Dortmund της Γερμανίας το 1970. Στην Πάτρα ήρθε ως φοιτητής στο τμήμα Μηχανικών Ηλεκτρονικών Υπολογιστών και Πληροφορικής της Πολυτεχνικής Σχολής του Πανεπιστημίου Πατρών και έκτοτε ζει εδώ. Μετά την απόκτηση και του παιδαγωγικού τίτλου σπουδών, εργάζεται από το 1994 ως καθηγητής πληροφορικής στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση και από το 2000 διδάσκει στο Γενικό Λύκειο Βραχναιίκων, στο οποίο τα τελευταία χρόνια υπηρετεί και ως διευθυντής. Ποτέ δεν περιορίστηκε μόνο στο ρόλο του εκπαιδευτικού μέσα στη τάξη αλλά το ανήσυχο πνεύμα και η επιθυμία για διαρκή βελτίωση και επαγγελματική ανέλιξη, τον οδήγησε στην απόκτηση Μεταπτυχιακού Τίτλου σπουδών στη Διοίκηση Εκπαίδευσης (MSc Education Management) από το τμήμα Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας του Πανεπιστημίου Πατρών. Όντας προσωπικότητα που στηρίζεται στη λογική, αλλά παράλληλα οραματιστής, αισιόδοξος και επίμονος, έχει εμπνευστεί, συντονίσει και υλοποιήσει πολυάριθμα καινοτόμα Ευρωπαϊκά προγράμματα Comenius, Erasmus και eTwinning, κερδίζοντας ευρωπαϊκές διακρίσεις και προσδίδοντας στη δημόσια εκπαίδευση εξωστρέφεια, διεθνοποίηση και αναγνώριση. Έχει διεξάγει εκπαιδευτικές έρευνες τα αποτελέσματα των οποίων έχει παρουσιάσει και δημοσιεύσει τόσο σε ελληνικά όσο και σε διεθνή συνέδρια και περιοδικά. Μιλάει Αγγλικά και Γερμανικά, αγαπά την ιστιοπλοΐα και το τένις. Είναι παντρεμένος με την καθηγήτρια Αγγλικών Ζέττα Νικολοπούλου και έχουν αποκτήσει τον Θάνο 27 και τη Ραφαέλλα-Μαρία 22 ετών.

 

6. Χριστακόπουλος Αλέξης του Σπυρίδωνα

Υπεύθυνος Τεχνικός Δικτύου/Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Πατρών

#Περιβάλλον

 Για έναν Δήμο που αγκαλιάζει τη νέα γενιά

 «Ο Δήμος της Πάτρας χρειάζεται μία νέα εμπνευσμένη δημοτική αρχή που θα ορίσει τις προοπτικές ανάπτυξης του δήμου μας, δίπλα στο πλευρό όλων των δημοτών, ανεξάρτητα από πολιτικά πιστεύω και ιδεολογικές αφετηρίες. Χρειάζεται μία δημοτική αρχή που θα δίνει έμφαση στη βελτίωση της καθημερινότητας και της ποιότητας των κατοίκων, μέσα από τον σωστό σχεδιασμό και την υλοποίηση των αναγκαίων έργων υποδομής και ανάπτυξης και είμαι βέβαιος ότι μαζί με τον Πέτρο Ψωμά και το σπιράλ θα τα καταφέρουμε.»

 Ο Αλέξης Χριστακόπουλος έχει τελειώσει Τεχνικό Λύκειο και εργάζεται ως Υπεύθυνος Τεχνικός Δικτύου στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Πατρών. Παράλληλα, ασχολείται με την επιτυχημένη επιχείρηση της συζύγου του, τροφοδοσίας επαγγελματικών χώρων εστίασης με χαρτικά και απορρυπαντικά και διαχειρίζεται ο ίδιος το ηλεκτρονικό κατάστημα. Είχε ασχοληθεί με το Καρναβάλι επί σειρά ετών συμμετέχοντας με το πλήρωμα 6. Υπήρξε ραδιοφωνικός παραγωγός σε μεγάλους τοπικούς ραδιοφωνικούς σταθμούς. Είναι παντρεμένος με την Ανδριάνα Κούτσαβου και έχουν δυο παιδιά.

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις