Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Σία Αναγνωστοπούλου: Έχουμε μία μεγάλη μάχη μπροστά μας, μία ιστορική μάχη

Σία Αναγνωστοπούλου: Έχουμε μία μεγάλη μ...

Αυτό ανέφερε μεταξύ άλλων η Τομεάρχης Πολιτισμού και εκ νέου υποψήφια βουλευτής Αχαΐας στην εκδήλωση για το βιβλίο του Ευκλείδη Τσακαλώτου

Στην εκδήλωση παρουσίασης του βιβλίου του πρώην Υπουργού οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτου με τίτλο «Με την πλάτη στον τοίχο», με ομιλητές την υποψήφια βουλευτή Αχαΐας με τον ΣΥΡΙΖΑ, Σία Αναγνωστοπούλου, τον Πάνο Σκουρλέτη και συντονιστή τον Κώστα Σπαρτινό.

Η Σία Αναγνωστοπούλου μεταξύ άλλων ανέφερε τα εξής:

«Ο Ευκλείδης που μπήκε στον κόπο να γράψει αυτό το βιβλίο, όπως έγραψαν και άλλοι σύντροφοι, ο Μπαλτάς, ο  Δουζίνας, ο  Γαβρόγλου, λειτούργησαν όπως λειτούργησαν εκείνοι οι γενναίοι άνθρωποι της δεκαετίας του 50, της δεκαετίας του 60 και του 70 επί Χούντας, αριστεροί δημοκρατικοί προοδευτικοί άνθρωποι οι οποίοι δεν επέτρεψαν στη Δεξιά το ένα και μοναδικό αφήγημα της: το ξαναγράψιμο της ιστορίας, που είναι η συνηθισμένη ιδεολογική, πολιτική, ιστορική πρακτική της Δεξιάς. Ότι δηλαδή η Αριστερά ευθύνεται για όλα τα δεινά αυτής της χώρας. Άρα ξαναγράφοντας την ιστορία, φτιάχνω ένα αφήγημα συνεκτικό από την αρχή ως το τέλος, όπου υπάρχει και αυτή η παρένθεση του κακού. Και αυτή η παρένθεση είναι η Αριστερά. Αυτό είναι το αφήγημα της Δεξιάς.

Αυτό κάνουν αυτά τα βιβλία:  σπάνε στον πυρήνα της την ιδεολογία της Δεξιάς. Και είναι τόσο σημαντικά.

Ο Ευκλείδης φωτίζει την ιστορία από τη μεριά τη δική μας, γιατί υπήρξαμε πρωταγωνιστές. Γιατί δεν είναι η Δεξιά που έχει φτιάξει την ιστορία αυτού του τόπου, ούτε τώρα ούτε τότε. Είναι άλλοι οι πρωταγωνιστές και αυτοί έχουν φωνή, έχουν και μαρτυρία. Είναι πολύ σημαντικά λοιπόν αυτά να τα διαβάσουμε, όχι μόνο για να δει ο κόσμος τι περάσαμε, όχι μόνο για να πούμε τι κατορθώσαμε, αλλά για να δούμε πόσο σημαντικό είναι που εκείνη την κρίσιμη περίοδο ο ΣΥΡΙΖΑ ανέλαβε την διακυβέρνηση της χώρας.

Το βιβλίο έχει τίτλο “Με την πλάτη στο τοίχο” και είναι έτσι ακριβώς. Κάτι που οδηγεί και τον Αλέξη Τσίπρα να λέει ότι τώρα θα είναι η πρώτη φορά Αριστερά, που δεν θα είναι με την πλάτη στον τοίχο.

Όμως σε αυτό που η κυβέρνηση του 2015-2019 έδειξε τη δύναμή της και τη λάμψη της αλλά και την προοπτική που μπορεί να δώσει για το μέλλον, ήταν τα θέματα δημοκρατίας, δικαιωμάτων και κυρίως εξωτερικής πολιτικής με τη Συμφωνία των Πρεσπών. Ήταν μία μεγάλη στιγμή, γιατί έγινε μία εφ΄ όλης της ύλης σύγκρουση σε πολιτικό και ιδεολογικό επίπεδο. Εκεί φάνηκαν τα δύο μέτωπα. Φάνηκε  η Αριστερά και η Δεξιά, σε όλη την εξέλιξη αυτής της μάχης. Και εκεί κερδίσαμε. Κερδίσαμε γιατί ήταν μία δική μας μάχη από την αρχή ως το τέλος, την πιστέψαμε και αυτό το μεγάλο εθνικιστικό μέτωπο κατορθώσαμε και το κατατροπώσαμε. Κυρίως μέσα στη Βουλή αλλά εγώ θεωρώ και μέσα στην κοινωνία.

Έχουμε μία μεγάλη μάχη μπροστά μας, μία ιστορική μάχη. Προς το πού θα πάει η χώρα. Ποιές δυνάμεις, ποιά δύναμη, με τι ιδεολογικό και πολιτικό πρόσημο θα δώσει κατεύθυνση στο μέλλον. Πρέπει να είμαστε στις επάλξεις, πρέπει να κερδηθεί αυτή η μάχη την 21η Μαΐου με πρώτη δύναμη τον ΣΥΡΙΖΑ, γιατί μόνο ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να γίνει ο κορμός της προοδευτικής κυβέρνησης και γιατί είναι επιτακτική ανάγκη για τον τόπο.

Πρέπει να διαβάσουμε όλοι το βιβλίο του Ευκλείδη Τσακαλώτου, γιατί πρέπει να απαντάμε με θάρρος για όλα αυτά που πετύχαμε, για όλα αυτά που υποχρεωθήκαμε να συμβιβαστούμε. Πρέπει να τα μαθαίνει ο κόσμος,  γιατί η δική μας δύναμη είναι η αλήθεια σε σχέση με αυτά που έχουμε κάνει και σε αυτά που δεσμευόμαστε με τον ελληνικό λαό».

*Η εκδήλωση έγινε με επιτυχία στην Αγορά Αργύρη στην Πάτρα το βράδυ της Δευτέρας 24/4/2023.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις