Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Τα περιστατικά αυτοκτονιών, οι γιορτές και η αδιαφορία του «συγκάτοικου»

Πάτρα: Τα περιστατικά αυτοκτονιών, οι γι...
Τσίχλα Κωνσταντίνα
[email protected] , Facebook Page

Τι λέει στο thebest.gr η Πρόεδρος του ΣΟΨΥ στην Πάτρα, Χριστίνα Μπίκου

Όλο και πληθαίνουν οι περιπτώσεις ανθρώπων που επιχειρούν να βάλουν τέλος στη ζωή τους ευρισκόμενοι σε ψυχικό αδιέξοδο.

Ειδικά τις γιορτινές μέρες τα περιστατικά αυξάνονται ενώ χθες, Τρίτη του Πάσχα, στην Πάτρα, ένας άνδρας έκοψε τις φλέβες του και στη συνέχεια έπεσε από την ταράτσα γράφοντας τραγικό επίλογο στην ιστορία της ζωής του.

Την ίδια μέρα μία γυναίκα στο Αίγιο απείλησε πώς θα βάλει τέλος στη ζωή της πέφτοντας από γέφυρα.

Όπως αναφέρει μιλώντας στο thebest.gr η Πρόεδρος του ΣΟΨΥ στην Πάτρα, Χριστίνα Μπίκου, «ο άνδρας στην Αρόη που έκοψε τις φλέβες του και μετά έπεσε από την ταράτσα, ήθελε να είναι βέβαιος ότι θα πεθάνει. Τις ημέρες των γιορτών παρατηρείται μία έξαρση των αυτοκτονιών καθώς οι γιορτές για τους μοναχικούς ανθρώπους είναι πιο επώδυνες. Είναι τραυματικό να περνάς γιορτές χωρίς να έχεις κανέναν. Μπαίνουν σε σκέψεις και συνήθως πίσω από μία αυτοκτονία υπάρχει ένα ψυχιατρικό υπόβαθρο. Υπάρχει μία σκέψη, που αν την είχε συζητήσει ίσως να αποτρεπόταν τελικά η αυτοκτονία.

Όταν ζεις για παράδειγμα σε μία πολυκατοικία, ο γείτονας δε μπορεί να αντιλαμβάνεται ότι υπάρχει ένας άνθρωπος που μένει δίπλα του με μία ιδιαιτερότητα. Είναι δύσκολο να μην καταλάβεις ότι υπάρχει πρόβλημα όμως η εποχή και οι συνθήκες της ζωής μας, μας κάνουν αδιάφορους ως προς τον διπλανό μας.

Στην περιοχή μας οι αυτοκτονίες είναι κάτι συχνό πλέον. Ακόμα και πριν λίγες μέρες κάποιος σώθηκε τελευταία στιγμή.  Στο ΣΟΨΥ όλοι λαμβάνουν φαρμακευτική αγωγή και δεν υπάρχει τέτοιο πρόβλημα. Στο παρελθόν, πριν από 6-7 χρόνια υπήρξαν δικοί μας άνθρωποι οι οποίοι έφυγαν με περίεργο τρόπο. Κάποιος αυτοκτόνησε με καραμπίνα ενώ άλλος έπεσε στις γραμμές του τρένου.

Όταν υπάρχει αυτοκτονικός ιδεασμός σε έναν άνθρωπο, θα πάει αν αυτοκτονήσει ό,τι εμπόδιο και να του βάλεις. Δε βγαίνει από το μυαλό του.  Με φαρμακευτική αγωγή και συνεδρίες μόνο μπορεί ίσως να αποφευχθεί μία τραγωδία.

Οι εποχές μας είναι δύσκολες. Πιστεύω ότι η αδιαφορία του γείτονα, του συγκάτοικου, του φίλου, του συγγενή, οδηγεί σε αυτές».

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις