Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πανεπιστήμιο Πατρών: Μετά την κλοπή-Επισκευάζονται πόρτες και παράθυρα- «Αναρωτιέμαι αν υπάρχουν αρμόδιοι φορείς» λέει ο πρύτανης

Πανεπιστήμιο Πατρών: Μετά την κλοπή-Επισ...
Τσίχλα Κωνσταντίνα
[email protected] , Facebook Page

Οι κλοπές και οι λεηλασίες που σημειώθηκαν δεν έγιναν για πρώτη φορά

Εργασίες για να επιδιορθωθούν οι βλάβες που προκλήθηκαν από τις κλοπές και τις λεηλασίες που έγιναν τις ημέρες του Πάσχα γίνονται στο  Πανεπιστήμιο Πατρών.

Όπως έγινε χθες γνωστό, οι εργαζόμενοι του πανεπιστημίου αντίκρισαν επιστρέφοντας από τις αργίες του Πάσχα ένα απίστευτο σκηνικό. Οι κλοπές και οι λεηλασίες που σημειώθηκαν δεν έγιναν για πρώτη φορά ενώ ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Πατρών, Χρήστος Μπούρας κρούει τον κώδωνα του κινδύνου.

Όπως ανέφερε μιλώντας στο thebest.gr, «η αστυνομία έχει πάρει αποτυπώματα. Εμείς επισκευάζουμε βλάβες που υπάρχουν και από Δευτέρα που θα επιστρέψουν καθηγητές και φοιτητές θα γίνει πιο αναλυτική καταγραφή. Τώρα επισκευάζουμε πόρτες και παράθυρα. Η μεγαλύτερη παρέμβαση έγινε στο Τμήμα Ηλεκτρολόγων. ‘Έχουν ξηλώσει μέχρι και ράμπες.

Αναρωτιέμαι αν υπάρχουν αρμόδιοι φορείς. Δεν έχει επικοινωνήσει κανείς μαζί μου. Δε θα σταματήσω να λέω ότι υπάρχει ένας παράνομος καταυλισμός ρομά που είναι εστία προβλημάτων για το πανεπιστήμιο. Κάποιοι παρενοχλούν φοιτητές και φοιτήτριες, κυκλοφορούν μέσα στην πανεπιστημιούπολη οδηγώντας επικίνδυνα αυτοκίνητα και μηχανάκια. Αρκετοί έχουν συλληφθεί πολλές φορές και μετά έχουν αφεθεί. Εγώ με τα λίγα χρήματα που έχω, μπορώ να βάζω κιγκλιδώματα, να ασφαλίζω τις πόρτες και να ενισχύω τη φύλαξη. Δε θέλω να γίνω αστυνομία, μπορεί όμως να δημιουργεί ένα παράνομο καταυλισμό και να μην υπάρχουν συνέπειες;

Τονίζω τη λέξη “παράνομος” και ρωτάω αν οι αρμόδιοι φορείς κάνουν κάτι γι΄ αυτό το θέμα. Αν δεν υπάρχουν αρμόδιοι φορείς, θα ζήσουμε όλοι με αυτό τον παράνομο καταυλισμό. Στο Πανεπιστήμιο έρχονται επισκέπτες, μεθαύριο θα γίνουν εκδηλώσεις στο Συνεδριακό κέντρο. Αυτοί οι άνθρωποι μπορεί να σπάσουν αυτοκίνητα, να κλέψουν».
.

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις