Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Πάτρα: Τι λένε Ν.Δ. και ΣΥΡΙΖΑ για τα 35 μέτρα απόσταση των εκλογικών τους κέντρων

Πάτρα: Τι λένε Ν.Δ. και ΣΥΡΙΖΑ για τα 35...
Τσίχλα Κωνσταντίνα
[email protected] , Facebook Page

Δεν ανησυχούν ούτε περιμένουν επεισόδια μεταξύ των ψηφοφόρων.

Πολύ κοντά θα βρίσκονται τα εκλογικά κέντρα της Νέας Δημοκρατίας και του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία κατά τη διάρκεια της τρέχουσας προεκλογικής περιόδου.

Συγκεκριμένα τα δύο κέντρα βρίσκονται στην οδό Αγίου Ανδρέου, σε μία απόσταση 35 μέτρων, ενώ οι εργασίες μέσα σε αυτά είναι πυρετώδεις.

Ωστόσο οι επικεφαλής των τοπικών οργανώσεων των κομμάτων δεν ανησυχούν γι΄αυτό ούτε περιμένουν επεισόδια μεταξύ των ψηφοφόρων.

Όπως αναφέρει μιλώντας στο thebest.gr o Αντώνης Κουνάβηςς από τη Νέα Δημοκρατία, «είναι κάτι που είναι θέμα της αστυνομικής διεύθυνσης  η οποία καλείται να εφαρμόσει το τι λέει ο εκλογικός νόμος. Δεν υπάρχει για εμάς κάποιο θέμα, θεωρώ ότι πάμε σε μία πολιτισμένη προεκλογική περίοδο. Δεν έχουμε κάτι να φοβηθούμε από γεγονότα που συνέβαιναν τις δεκαετίες του 1980 και του 1990».

Όπως αναφέρει ο Μιχάλης Σιδηρόπουλος από το ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, «το γεγονός ότι είμαστε κοντά κοντά, δεν μας αγχώνει ούτε μας προβληματίζει. Είναι κάτι που έχει συμβεί ξανά το 2015, τότε η Νέα Δημοκρατία ήταν Ερμού και Αγίου Ανδρέου και ο ΣΥΡΙΖΑ, 30-40 μέτρα πιο πάνω, στην Ερμού.

Ο νόμος προβλέπει ότι η απόσταση για μία πόλη 100.000 κατοίκων και πάνω πρέπει να είναι 200 μέτρα. Υπάρχει όμως εξαίρεση όπου επαφίεται στον αστυνομικό διευθυντή της πόλης, αν κρίνει ότι δεν υπάρχει διατάραξη κοινής ησυχίας ή διασάλευση της τάξης μπορεί να επιτρέψει λιγότερη απόσταση όχι μικρότερη από 30 μέτρα. Η απόσταση μας είναι ακριβώς 35 μέτρα ακριβώς άρα δεν υπάρχει πρόβλημα νομικά- τυπικά αλλά ούτε και ουσιαστικά.  Με τη Νέα Δημοκρατία όλα αυτά τα χρόνια δεν έχει δημιουργηθεί ποτέ επεισόδιο ή ένταση».

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις