Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Δεκάδες σκυλάκια χάθηκαν τις ημέρες του Πάσχα- Έφυγαν τρομαγμένα από τα βεγγαλικά

Πάτρα: Δεκάδες σκυλάκια χάθηκαν τις ημέρ...
Τσίχλα Κωνσταντίνα
[email protected] , Facebook Page

Τι λέει στο thebest.gr η Ιωάννα Γιαννακοπούλου, Πρόεδρος του Συλλόγου «Πάτρα για όλα τα ζώα»

Δεκάδες ήταν τα σκυλάκια, στην Πάτρα, που έφυγαν πανικόβλητα από τα σπίτια τους και όχι μόνο, τις ημέρες του Πάσχα λόγω των βεγγαλικών και των πυροτεχνημάτων.

Πρόκειται για κάτι που συμβαίνει κάθε χρόνο ωστόσο φέτος παρατηρήθηκε μεγάλη αύξηση στον αριθμό των κατοικίδιων που απομακρύνθηκαν τρομαγμένα.

Όπως εξηγεί μιλώντας στο thebest.gr η Ιωάννα Γιαννακοπούλου, Πρόεδρος του Συλλόγου «Πάτρα για όλα τα ζώα», «αυτό το φαινόμενο άρχισε να παρατηρείται από την Παρασκευή. Τα φιλοζωικά σωματεία για 10 μέρες προσπάθησαν να ενημερώσουν για το πώς μπορεί να προστατεύσει κανείς το κατοικίδιό του. Τέτοιες μέρες έχουμε δει σκυλάκια να πηδάνε από μπαλκόνια και ταράτσες, να έχουν κρεμαστεί από κάγκελα προσπαθώντας να διαφύγουν και να βρίσκουν τρομερό θάνατο.

Πρόκειται για κάτι βάναυσο. Ειδικά φέτος έφυγαν πολλά σκυλάκια. Ω εθελοντές διαπιστώσαμε ότι παρόλη την ενημέρωση που κάνουμε κάθε χρόνο ως φιλοζωικά σωματεία, αυξήθηκε ο αριθμός των ζώων που έφυγαν τρομοκρατημένα και αυτή τη στιγμή βρίσκονται στο δρόμο. Πρόκειται για 30-40 σκυλάκια. Υπάρχουν ίσως και άλλα για τα οποία δε θα μάθουμε ποτέ. Ένα σκυλί σε κατάσταση πανικού μπορεί να διανύσει ακόμα και 20 χλμ. Τρέχουν ασταμάτητα τα ζωάκια. Υπάρχουν κι εκείνα που είναι φοβικά, κρύβονται και μπορεί να τα πλησιάσει μόνο ο κηδεμόνας τους. Στο κέντρο το πρόβλημα δεν ήταν τόσο μεγάλο όσο στα περίχωρα της Πάτρας όπου υπάρχουν μονοκατοικίες και χωράφια.

Ένας υπεύθυνος κηδεμόνας θα πρέπει να έχει φροντίσει να προστατεύσει κατάλληλα το ζώο του. Υπάρχουν πολλές οδηγίες που μπορεί να ακολουθήσει κανείς και τις επισημαίνουμε συνέχεια. Πρέπει να το βγάλεις βόλτα νωρίς το πρωί, πριν ξεκινήσουν να πέφτουν βεγγαλικά, να φροντίσεις να έχει εκτονωθεί, να βρίσκεται σε ασφαλές περιβάλλον και άλλα.

Από εκεί και πέρα πρέπει, αν χαθεί το ζωάκι σου, να το ψάξεις αμέσως. Κάποια έχουν βρεθεί εξαιτίας της κινητοποίησης των εθελοντών. Υπάρχουν κι εκείνοι που δε θα ασχοληθούν. Όταν έχεις αφήσει το σκύλο σου σε μία αυλή ενώ ξέρεις ότι σε δύο γωνίες είναι μια εκκλησία όπου θα πέσει βεγγαλικά, μάλλον δε σε νοιάζει. Μέχρι τώρα μόνο το 1/3 των ζώων έχει βρεθεί. Πολλά από αυτά δεν έχουν και τσιπ και άρα είναι αδύνατον να βρούμε τον κηδεμόνα».

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις