Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Επιπρόσθετοι πράσινοι σταθμοί φόρτισης κινητών τηλεφώνων - ΦΩΤΟ

Πάτρα: Επιπρόσθετοι πράσινοι σταθμοί φόρ...
Πομώνης Γιάννης
[email protected] , Facebook Page

Τοποθετούνται δίπλα στα έξυπνα παγκάκια

Κανείς μπορεί πλέον να διακρίνει μια ακόμη "πράσινη" υποδομή, δίπλα από τα "έξυπνα" παγκάκια της πλατείας Εθνικής Αντιστάσεως (πρ. Όλγας).

Πρόκειται για ένα σταθμό φόρτισης κινητών τηλεφώνων μέσω φωτοβολταϊκών πάνελ στην κορυφή του. Το επιπρόσθετο σύστημα παροχής ενέργειας για φόρτιση ηλεκτρονικών συσκευών έρχεται να προστεθεί στο "οικοσύστημα" που έχουν δημιουργήσει τα ήδη τοποθετημένα "ηλιακά" παγκάκια. Η επιπλέον ενέργεια από τους ηλιακούς σταθμούς θα μπορεί να τροφοδοτεί και τα παγκάκια. 

Στους σταθμούς φόρτισης ηλεκτρονικών συσκευών υπάρχει πρόβλεψη για κάθε τύπο κινητού τηλεφώνου ή/και tablet με τις σχετικές υποδοχές, USB, USB type C, MicroUSB, ενώ δίνεται η δυνατότητα ακόμη και για ασύρματη φόρτιση.

Αξίζει να αναφέρουμε πως τα έξυπνα παγκάκια εξολίστηκαν πλέον και με wifi το οποίο θα παρέχεται δωρεάν και θα έχει τοπική εμβέλεια (λίγα μέτρα). Πρόσφατα έγινε η αναβάθμισή τους, με την τοποθέτηση της σχετικής κάρτας κινητής δικτύωσης.

Το όλο έργο εντάσσεται στο πλαίσιο του ανοικτού κέντρου εμπορίου Πάτρας (Open Mall) το οποίο αφορά στην αισθητική αναβάθμιση δημόσιων υποδομών, την εγκατάσταση συστημάτων έξυπνης πόλης και βιώσιμης αστικής κινητικότητας. 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις