Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Η διαδρομή του Επιταφίου της Παντάνασσας - Πιθανόν θα συναντηθεί με την πομπή του Αγίου Νικολάου

Πάτρα: Η διαδρομή του Επιταφίου της Παντ...

Στο μέσον της πομπής στην πλατειούλα Αγίου Γεωργίου θα γίνει στάση και θα ψαλεί δέηση για τους κεκοιμημένους ήρωες της Επανάστασης του 1821

Κάθε χρόνο από τις πιο ξεχωριστές περιφορές Επιταφίου είναι αυτή του ιστορικού ιερού ναού της Παντάνασσας με τη διαδρομή συνήθως να καλύπτει ένα μεγάλο τμήμα του ιστορικού κέντρου της πόλης της Πάτρας.

Φέτος την Μεγάλη Παρασκευή 14 Απριλίου 2023, η έξοδος του Επιταφίου αναμένεται να λάβει χώρα περί τις 8.30 με 9 παρά το βράδυ και η διαδρομή όπως ακούσαμε θα είναι η εξής:

Η πομπή με τους ιερείς, τους ψάλτες (θα συμμετάσχει και η ανδρική τετράφωνη χορωδία Γ. Τριάντης του ναού) και τους πιστούς θα εξέλθει του ναού και θα στρίψει αριστερά την Αλ. Υψηλάντου έως τη Δημ. Γούναρη. Θα ανηφορίσει τη Γούναρη έως την οδό Χαραλάμπη και θα στρίψει αριστερά στη Χαραλάμπη για να βγει στην πλατειούλα Αγ. Γεωργίου όπου και θα ψαλεί δέηση υπέρ αναπαύσεως των κεκοιμημένων και των Ηρώων της Επαναστάσεως του 1821. Κατόπιν η πομπή του ανθοστόλιστου Επιταφίου θα προχωρήσει για να βγει στην Ερμού, την οποία και θα κατέβει έως το ύψος της οδού Κανακάρη, θα στρίψει αριστερά στην Κανακάρη και θα προχωρήσει έως τη Γούναρη και στην Υψηλάντου θα κάνει πάλι αριστερά για να επιστρέψει στο ναό.

Πάντα κατά την επιστροφή πιστοί κρατούν τον Επιτάφιο του Ιησού Χριστού στην είσοδο για να περάσουν από κάτω όσοι μπορούν για να λάβουν ευλογία.

Πρόκειται για μία εκτενή είναι αλήθεια διαδρομή και δεν αποκλείεται η πομπή της Παντάνασσας όπως συμβαίνει καμιά φορά να συναντήσει την πομπή του Επιταφίου της γειτονικής ενορίας του Αγίου Νικολάου και όταν συναντιούνται οι Επιτάφιοι είναι πραγματικά μία πολύ ξεχωριστή στιγμή.

Τέλος μία σημαντική διευκρίνιση, στην περιφορά του Επιταφίου της ενορίας Παντανάσσης εξέρχεται ανθοστολισμένος ο ξύλινος επιτάφιος του ναού ενώ η ακολουθία των αχράντων παθών και των μεγάλων ωρών & της Αποκαθήλωσης τελείται στον παλαιό ασημένιο Επιτάφιο της εκκλησίας που χρονολογείται πλέον του αιώνος, ο οποίος και τοποθετείται το πρωί της Μ. Παρασκευής στο κέντρο του ναού μεταξύ των δύο ψαλτηρίων.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις