Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Τελευταία «μάχη» εντός Βουλής για την τροπολογία-μπλόκο στον Κασιδιάρη

Τελευταία «μάχη» εντός Βουλής για την τρ...

Σήμερα η συνεδρίαση για την σχετική τροπολογία

«Κόκκινο» αναμένεται να χτυπήσει σήμερα το κοινοβουλευτικό θερμόμετρο στην Ολομέλεια της Βουλής, όπου ψηφίζεται η τροπολογία της κυβέρνησης, με την οποία τίθενται επιπρόσθετες δικλίδες ασφαλείας για να αποτραπεί η κάθοδος του κόμματος Κασιδιάρη στις εκλογές.

Στον πυρήνα της τροπολογίας η πρόβλεψη ότι την απόφαση για το αν μια οργάνωση, της οποίας ο πραγματικός αρχηγός είναι καταδικασμένος για εγκληματικές πράξεις, μπορεί να συμμετέχει ή όχι στις εκλογές, θα την λάβουν όχι πέντε αλλά και τα 11 μέλη του αρμόδιου τμήματος του Αρείου Πάγου (το Α1), Επικεφαλής του οποίου ήταν μέχρι σήμερα ο Χρήστος Τζανερρίκος.

Η 3η κατά σειρά νομοθετική ρύθμιση προκειμένου να μην μετάσχει το νεοναζιστικό μόρφωμα του καταδικασμένου χρυσαυγίτη στις εκλογές έρχεται για ψήφιση σήμερα, τελευταία ημέρα λειτουργίας της Ολομέλειας της Βουλής, πριν τις εκλογές.

Η τροπολογία που έχει κατατεθεί στο πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών και προβλέπει διευρυμένη σύνθεση του αρμόδιου τμήματος του Αρείου Πάγου για την ανακήρυξη των συνδυασμών, αναμένεται να «περάσει» με την θετική ψήφο της Ν.Δ και του ΠΑΣΟΚ.

Αξίζει να υπενθυμίσουμε ότι όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης είχαν θέσει το ζήτημα της πρόνοιας για τον αποκλεισμό των νεοναζί από θέσεις εξουσίας συμπεριλαμβανομένης και της συμμετοχής στις εκλογές ήδη από το Φθινόπωρο του 2020.

 Μάλιστα είχαν καταθέσει σχετικές προτάσεις και προβληματισμό την περίοδο εκείνη στην Βουλή και στον υπουργό Δικαιοσύνης Κώστα Τσιάρα μια και έτυχε να συζητείται νομοσχέδιο του υπουργείου του. Παρόλα αυτά η κυβέρνηση δια του υπουργού είχε απαντήσει ότι θα μεριμνήσει για το ζήτημα μεθοδικά στο μέλλον.

Στις 22 Μαΐου η προκήρυξη των εκλογών;

Η αυλαία των εργασιών του Κοινοβουλίου πέφτει σήμερα και η Βουλή θα ανοίξει ξανά μετά το Πάσχα μόνο για να… ξανακλείσει, για να θυροκολληθεί το Προεδρικό Διάταγμα διάλυσης της για τη διεξαγωγή των εκλογών.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο Πρωθυπουργός σχεδιάζει να μεταβεί στην Πρόεδρο της Δημοκρατίας για την επίσημη προκήρυξη των εκλογών το Σάββατο 22 Απριλίου.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις