Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Συνάντηση Πέτρου Ψωμά με κατοίκους του Αγίου Βασιλείου- ΦΩΤΟ

Συνάντηση Πέτρου Ψωμά με κατοίκους του Α...

Περιοδεία του σπιράλ στην οδό Κορίνθου το Σάββατο, συμμετοχή στον Ημιμαραθώνιο την Κυριακή

Ένα διήμερο πλήρες δράσεων ήταν για το Σπιράλ το Σαββατοκύριακο 8-9 Απριλίου.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωση της η δημοτική πράταξη σπιράλ:

Ο Πέτρος Ψωμάς και οι συνεργάτες του περιόδευσαν στην οδό Κορίνθου το πρωί του Σαββάτου, διοργάνωσαν συνάντηση με κατοίκους του Αγίου Βασιλείου το ίδιο απόγευμα και συμμετείχαν στον Ημιμαραθώνιο της Πάτρας το πρωί της Κυριακής. Η καταγραφή των ζητημάτων που απασχολούν τους πατρινούς, η επικοινωνία με τους δημότες, η συμμετοχή σε διοργανώσεις της πόλης και η διάδοση του οράματος του σπιράλ συνεχίζονται σε καθημερινή βάση,

Κατά την περιοδεία στην οδό Κορίνθου (από την Τριών Ναυάρχων μέχρι την Βορείου Ηπείρου) η αντιπροσωπεία του σπιράλ συζήτησε με κατοίκους και διερχόμενους, επισκέφτηκε καταστήματα, μοιράστηκε προβληματισμούς και ιδέες με τους δημότες και είχε την ευκαιρία να μιλήσει για το όραμα της παράταξης για το αύριο της Πάτρας. Αναδείχθηκαν πολλά παράπονα για την δημοτική αρχή και θερμή ανταπόκριση του κόσμου στις προτάσεις του σπιράλ.

Στον Άγιο Βασίλειο -σε μια τρίωρη συνάντηση στο καφέ Seaesta- κάτοικοι, παραθεριστές και καταστηματάρχες της περιοχής μοιράστηκαν με τους ανθρώπους του σπιράλ τα τοπικά ζητήματα που αντιμετωπίζουν. Αναδείχτηκαν προβλήματα που είναι αρμοδιότητα του δήμου ή της ΔΕΥΑΠ και για τα οποία οι κάτοικοι και οι επιχειρηματίες της εστίασης έχουν αποστείλει σχετικά αιτήματα και ερωτήσεις τα οποία, δυστυχώς, παραμένουν αναπάντητα. Στενάχωρη ήταν η διαπίστωση του Πέτρου Ψωμά και των συνεργατών του πως μια σειρά θεμάτων που είχαν αναδειχθεί σε αντίστοιχη επίσκεψη του σπιράλ στην περιοχή το 2020 παραμένουν ακόμα χωρίς αντιμετώπιση: το αποχετευτικό, θέματα οδοποιίας και πεζοδρομίων, η διάβρωση των ακτών, το κτιριακό του δημοτικού σχολείου, ζητήματα καθαριότητας, ζητήματα καθημερινότητας και άλλα.

Την Κυριακή το πρωί μέλη του σπιράλ συμμετείχαν στην διοργάνωση του Ημιμαραθώνιου και των παράλληλων δράσεων (δρόμος 5 χιλιομέτρων και παιδικός αγώνας 1 χιλιομέτρου) που διεξήχθη με πρωτοβουλία του αθλητικού σωματείου «Πέλοπας» και της εφημερίδας «Πελοπόννησος». Πέρα από τα αυτονόητα συγχαρητήρια σε διοργανωτές και συμμετέχοντες, η ευχή του σπιράλ –και η δέσμευση πως θα συμβάλει γι’ αυτό- είναι η θεσμοθέτηση της διοργάνωσης. Σε σχετική δήλωσή του ο Πέτρος Ψωμάς υπενθύμισε πως «το σπιράλ προτείνει ένα πλήρες αθλητικό καλεντάρι με διοργανώσεις υψηλού επιπέδου και φιλοδοξεί να καταχωρηθεί και η Πάτρα μας στον κατάλογο των πόλεων του κόσμου που θα διοργανώνουν Μαραθώνιο αξιώσεων».

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις